Fabia - nejčastější poruchy

Fabia, Octavia, Superb,...

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Kibitz 31. 10. 2010 16:19

presne tak
Kibitz
Zlatý avatar roku 2010

Odeslat příspěvekod santinocz 1. 11. 2010 20:41

Já mám doma Fabii z roku 2000, kupovali jsme ji v únoru, jedna z prvních. Tak sedm let jezdila slušně, až na výměnu snímače brzdových světel (oprava někdy v roce 2002,mimochodem jsme měnili v autorizáku) a když se mi to pokazilo i před cca měsícem, tak jsem zjistil, že mě tehdy natáhli a dali neorig. díl, i přesto, že naúčtovali orig. :-)..zlatý servis, fakt. No ale od roku 2007 je to teda *****, že větší neznám. Není tam původního snad už nic, od serva, řízení, chladiče, stabilizátorů, atd. Neskutečné problémy s nádržkou na chlad. kapalinu, pořád hlásí v autě přehřátí, nedostatek (výměna nádržky na chvíli pomůže). Letos na jaře se začala ozývat elektrika, samy sjedou okna, rádio se přeladí samo od sebe, nejde otevřít kufr zvenku, světla zhasínají za jízdy, při jízdě slyším, jak se zamyká zámek ve dveřích. A bylo toho mnohem víc, jenom si teď rychle nevzpomenu, ale za ty tři roky jsem do toho dal cca 50 000 :-) No prostě nejradši bych ji potlačil ze srázu...mít tak na nové....fabii už bych nebral...(ale neříkám, že novější nebudou lepší). Těm prvním bych se ale vyhnul obloukem.
santinocz
Nováček

Odeslat příspěvekod maler 1. 11. 2010 21:54

Mame trochu kuriozni kousek, od mati jsme dostali FI, r.v. 2001 1,4/55 kw, aktualne ma 32 kkm :). Ovsem je vsude obochana, matinka je trosku crasher (jezdila s nim jen po meste a obcas to nekam decentne oprela) a pritulka to auta dostala na zajezdeni k novemu ridicaku :).

Blbe je, ze kastle v mistech ktere jsou poskrabana rezne, to budu muset asi nechat opravit. A neco je s prednim levym kolem, na nerovnostech je slyset (ale ne cejtit) klepani, byl tam nejaky problem se sklouznutou pruzinou a zda se ze se to nepodarilo rozumne odstranit, ale ja tomu prd rozumim, ja delam do vcel (ani ridicak nemam). Bohuzel auto moc servisovany neni, pac nejak nevim kam ho dat, aby clovek nebyl za kafku (navic clovek ktery tomu nerozumi).

A pry je na tom v posledni dobe hur dynamika motoru, netahne to kolem 120/130 tak jako driv.

Na druhou stranu - z bodu A do bodu B se dostaneme, pro dva je to na bezne jezdeni vyhovujici, maximalni rychlost to na dalnici vyvine, jeli jsme v tom uz v 5 + dve kola na strese + bagly od Prahy k slovenskym hranicim a zpet, sice bylo nutne radit v kopci za 4, aby to jelo - ale jelo :).
MaLer.cz
iPhone 4 + 2G, iMac 24", Mac mini TV, MacBook Pro 15", PowerBook G4 15", iBook G3 (Clamshell), iPod 120 GB, iPod shuffle... a celé hromady historického HW :); Garmin Oregon 300
maler
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Koleckobetonucimalty 5. 11. 2010 09:32

Tak ty první fabky trpěly na kde co.
Děda měl v práci služební 1.4 16V a ta se taky pořád srala, já mám tu samou a bez závážnějších problému =>dojela vždycky.

maler - chudák auto, to se stovky asi nedožije s takovou údržbou.
Koleckobetonucimalty
Inventář

Odeslat příspěvekod octaviampi 5. 11. 2010 18:11

Brzdovej snimac je pekna devka, neda se to normalne poznat. Taky se mne ***** a jak dlouho to bylo votoceny, to je otazka. Prisel na to sasek na technicky.
octaviampi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod yeaah 28. 4. 2011 13:08

v levym prednim kole je nakej problem, nebo spis v tlumici.. Kdyz zatacim tak tam neco tak skube a lupe, jako kdyby se tocila pruzina nebo tak neco..dela to hlavne pri parkovani a treba max. otaceni volantu, pri minimalnich rychlostech. v bezny zatacce nic a ani pri prijezdeni zpomalovacich prahu. Co to bude??
yeaah baby!
yeaah
Štamgast

Odeslat příspěvekod orgasmic 28. 4. 2011 13:36

To mi dela taky a hodne lidem v mem okoli na jinych autech.
Kamarad zkousel vymenit snad vse a nic nepomohlo.
Nekdo na skoda-foru psal, ze vymenil horni ulozeni tlumicu a prestalo to.
Ja to zatim nezkousel.
NEevlim, tedy jsem.
orgasmic
Poslední varování

Odeslat příspěvekod powerball 28. 4. 2011 13:39

yeaah píše:v levym prednim kole je nakej problem, nebo spis v tlumici.. Kdyz zatacim tak tam neco tak skube a lupe, jako kdyby se tocila pruzina nebo tak neco..dela to hlavne pri parkovani a treba max. otaceni volantu, pri minimalnich rychlostech. v bezny zatacce nic a ani pri prijezdeni zpomalovacich prahu. Co to bude??

jo to mi dela taky uplne stejne, jak pise orgasmic - je to spatny horni ulozeni tlumice
seek discomfort
powerball
Powerman

Odeslat příspěvekod orgasmic 28. 4. 2011 13:47

A kdyz mi to dela jen pri plnym rejdu doleva, tak je spatny ulozeni na jake strane? :)
NEevlim, tedy jsem.
orgasmic
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Kibitz 28. 4. 2011 13:49

pozadej nekoho at toci volantem a ty chyt za pruzinu, ta ktera se bude cukat, tak u ni je spatny lozisko. ale rozumny je vymenit obe loziska.
Kibitz
Zlatý avatar roku 2010

Odeslat příspěvekod yeaah 28. 4. 2011 14:45

dik, takze to bude tohle?? http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/6 ... mster.html
kolik to muze stat v autorizaku?? budu to mit se slevou. ale tak orientacne by me cena zajimala
yeaah baby!
yeaah
Štamgast

Odeslat příspěvekod orgasmic 28. 4. 2011 14:54

Pocitej 2x tolik.
NEevlim, tedy jsem.
orgasmic
Poslední varování

Odeslat příspěvekod yeaah 28. 4. 2011 15:18

mel bych mit az 40% slevu, tak to snad nebude tak pekelny za kus takovyho shitu..
yeaah baby!
yeaah
Štamgast

Odeslat příspěvekod MELLO 28. 4. 2011 15:30

Pokud budeš mít od něho ze šádemindewerkeservisu slevu 40%, tak počítej, že oproti škoda-díly ušetříš ještě asi 15-20%
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod Kibitz 28. 4. 2011 15:38

yeaah píše:dik, takze to bude tohle?? http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/6 ... mster.html
kolik to muze stat v autorizaku?? budu to mit se slevou. ale tak orientacne by me cena zajimala

to nepotrebujes, byt neni spatny to vymenit taky. potrebujes axialni lozisko
Kibitz
Zlatý avatar roku 2010

Předchozí stránkaDalší stránka