Zkušenosti s Octavií 2

Fabia, Octavia, Superb,...

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod mfilip 25. 5. 2005 11:23

mno trebas to Octavia nema, aby to mohl mit Golf.
P: O1 1.8T SLX 1999 (5,81l/100 km)
K: OII 2.0 RS TFSI 2008 (5,80l/100 km)
K: Insignia 2.0 CDTi 103kW Ecoflex 2015 (4,55l/100 km)
goes: tak jo, zde jsi vyhral
mfilip
Veterán

Odeslat příspěvekod Zamo 25. 5. 2005 14:02

Při poruše centrálu se dá u O2 combi kufr otevřít sklopením zadních sedaček. O2 s úpravou N1: zadní sedadla se dají sklopit pouze povolením šroubů přístupných právě ze zamčeného kufru Mr. Green . Na dotaz u výrobce O2 mi bylo sděleno: škvírou mezi zadním C sloupkem a rámem přepážky N1 odjistit a posunout zadní roletu, abych se dostal ke dvěma šroubům jistícím zadní přepážku k opěradlům. No jo, ale co když máte právě zadní roletu zataženou - to mi již nikdo nevysvětlil pozor2.
Naposledy upravil Zamo dne 23. 7. 2005 21:21, celkově upraveno 1
Zamo
Nováček

Odeslat příspěvekod Hasňa 25. 5. 2005 14:52

Odpočet DPH mě zachránil. Měl jsem ve firmě takový strop, že 2,0 TDI DSG Elegance bylo tak akorát. Přihodil jsem 17", muziku, ESP, Xenony a další fajn věci a byl jsem 150 přes. Mříž, nebo síť bych tam stejně montoval, takže pohoda, jenom ty fólie mě štvou. Dealer mi stále tvrdí, že to budu mít zcela čiré, tak jsem zvědav.
Hasňa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod p3k 25. 5. 2005 15:48

Milna: též jsi k tomu FSI mohl napsat víc... :(
Zamo: ty 17 mám a není to vůbec zlé, je to dobře utlumeno, oproti původním 15 u o I žádné radikální zhoršení. Je to v poho. :wink:
UserX850: oproti benzínu 1,6 v OI ten 1,9 není o moc hlučnější, ale přesto o fous je. Ale když jezdím se zapnutým rádiem, je to stejně fuk (a to myslím normálně zaplým).
8) KptBobr: konečně se odělilo zrno od plev.... :wink:

Všichni: uvažuji o zaslepení zámku u řidiče. u O1 se dalo otevřít auto přes kufr, ale tady, když selže centrál tak asi smůla co? třeba tak v chorvatsku při parkování v půli cesty, někde u pumpy... :o
p3k
Nováček

Odeslat příspěvekod Milna 26. 5. 2005 08:07

2,0FSI muzu jenom chvalit.
Srovnavat 1,6 a 2,0 se moc nehodi rozdil je snad ve vsem. Treba se nekdo ozve se zkusenostmi 1,6i a 1,6FSI.
Milna
Nováček

Odeslat příspěvekod p3k 26. 5. 2005 09:01

Milna: Jaká je spotřeba
p3k
Nováček

Odeslat příspěvekod Marios 26. 5. 2005 11:15

Vydržte týden. O2 1.6 FSI mám objednanou a v úterý mi přijde. Tak pak napíšu své dojmy... Už se ji nemůžu dočkat!!!!!!!
Marios
Nováček

Odeslat příspěvekod Milna 26. 5. 2005 11:34

Mimo mesto s tchyni 8,3 l/100km,
ve meste cca 10,5 l/100km,
rychle po dalnici 13,5 l/100km.
Motor jede slusne uz od 2000 otacek az po maximum. Na 6-ti kvalt si teprve zvykam proto verim, ze cisla mohou byt hodne jina. Mimo mesto muze byt asi jeste nizsi a na dalnici urcite umi vzit i vic... Spotreby jsou brane z prumeru na kratsi vzdalenosti. U delsich vzdalenosti se staci mrknout do technickeho listu - sedi to.
Milna
Nováček

Odeslat příspěvekod iki 29. 5. 2005 10:27

moje skusenosti s 02 1.6 MPI:
- spotreba po 12000km: 6.7 /prevazne po cestach 1. triedy/
- spotreba je dost zavisla od plynulosti jazdy /minimum som mal priemer 5.8 na 100km trase a maximum 10 pri jazde cez Nemecko s rychlostami cca 160-170)
- aj pri rychlostiach 160-170 je auto pomerne tiche
- sprevodovanie na 1., 2. a 3. stupen vyhovujuce - vcelku dobra akceleracia, subjektivne mi 4.stupen moc nevyhovuje
- podvozok dobry /ale pri Fabii sa mi zdal lepsi - auto lepsie sedelo v zakrutach/
- velka spokojnost s dazdovym a parkovacim senzorom
- Radio Stream+4 dalsie repra - OK
- design, pohodlie a celkovy pocit z jazdy velmi dobry i ked je to vsetko pocitova zalezitost.
iki
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod blazin 29. 5. 2005 12:19

to Milna:Vybral si dobre auto!!!Ja mam C-maxe a musim priznat, ze jsem nikdy nebyl priznivcem koncernu VW, ale mel jsem moznost se svezt v OII, byt jako spolujezdec a musim priznat, ze na me zapusobila velice dobre a treba zpracovanim je o tridu vys nez konkurence.Jen co mne zarazilo(aspon to tvrdil kolega co me vezl), ze ani nejvyssi vybava nema radio :hm .To si myslim, ze v teto cenove relaci by mel byt standard.
blazin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod p3k 29. 5. 2005 17:40

Mám tady dva postřehy
1. u kombi musím pořádně tahat za páté dveře při zavírání (dosti tuhé vzpěry)
2. centrál když zavírám blikne 1 x při otevření 2 x. U staré OI se mi to zdálo logičtější - při zavření 3 x (větší čas na optickoukontrolu zavření) a při otevření 1 x
p3k
Nováček

Odeslat příspěvekod Milna 30. 5. 2005 08:03

p3k píše:Mám tady dva postřehy
1. u kombi musím pořádně tahat za páté dveře při zavírání (dosti tuhé vzpěry)
2. centrál když zavírám blikne 1 x při otevření 2 x. U staré OI se mi to zdálo logičtější - při zavření 3 x (větší čas na optickoukontrolu zavření) a při otevření 1 xo/quote]

Jo, jo - pate dvere se zaviraji blbe, ale treba se to casem vychodi :wink:
Pri zavirani lehce tlacim na znak skody - pomaha to. Zavre se to na poprve a je po problemu.
Milna
Nováček

Odeslat příspěvekod p3k 30. 5. 2005 08:39

A co ten centrál?
p3k
Nováček

Odeslat příspěvekod Milna 30. 5. 2005 09:37

Central je zatim v pohode, uvidime casem. Ja blikani moc nesleduji, spise posloucham zaklapnuti zamku.
Milna
Nováček

Předchozí stránkaDalší stránka