to Octavia funs (p3k + KptBobr): Tak si tu "diskusi" nazvete Octavia Lovers (pouze kladne zkusenosti, nadseni a vykriky obdivu vitany) a pak se vam nestane, ze nekdo s vami nebude souhlasit.

Rikam realny problem Octavia II a sice ze za ty penize je to nejmensi auto jake se da koupit (no dobre jeste tu mame Volvo S40, ovsem to je zase staleti napred v sedackach). Ze rozumne motorace (je mi lito, ale nikdy jsem nevlastnil auto s obsahem mensim nez dvoulitr, takze k nejake 1.6 se nebudu vyjadrovat to neni auto na mezimestske jezdeni) stoji stejne penize jako stejne vybavene auto stredni tridy. Tvrdim, ze sedacky jsou celkove asi jeste horsi nez v predchozi generaci (nedostatecna sirka nasobena zvetsenym bocnim vedenim), a to uz predchozi generace mela sedacky priserne kvality. Mne je vcelku jedno, ze nikde nic nevrza, nebo jaky je interier na pohled, kdyz po dvoustech kilometrech stravenych za volantem ridic potrebuje masaz od zkuseneho fyzioterauta pro uvedeni do pouzitelneho stavu.
Co se tyce vykriku na tema jaka je Skoda kvalita, ja nevim jestli to ma jeste smysl resit. Za poslednich rekneme pet mozna dokonce deset let udelaly vsechny automobilky chte nechte znacny pokrok v kvalite, vsechny (az na par vyjimek co nema smysl resit) maji vyresenou antikorozni upravu, vetsina uz nabizi vcelku solidni interiery. Suma sumarum auto si clovek kupuje na tri maximalne pet let, a za tuhle dobu vydrzi kazde dnesni auto bez vetsich problemu. Takze priplacet specialne v nizsi stredni tride na nejakou imaginarni "nemeckou" kvalitu je spise utesovani vlastniho ega nez cokoliv jineho. Myslite, ze vsechny Fiaty, Alfy, Renaulty nebo treba Citroeny se za tri roky rozpadnou a prezije jen ta vase ceska (ci nemecka) kvalita znacky Skoda?

) Kdyz uz jsme u toho tak zadne auto se mi nevysypavalo tak casto jako super kvalitni nemecky Volkswagen.
Realitou je, ze Skodovka do soucasneho automobiloveho sveta nic neprinasi, nejsou to spatna jen ponekud tuctova auta prodavana u nas za nehorazne ceny narozdil od zahranici kde jsou pro zmenu levnejsi nez srovnatelne vybavena konkurence.
P.S. Prohlasit o nekom kdo neopevuje kvalitu Skody OctaviaII, ze musi byt lhar nebo nenavistnik muze skutecne jenom deb*l. Sorry, ale jinak to nazvat neumim.
P.P.S. Korejsky vuz jsem nikdy nemel, ale tak za pet let az dozenou celkovou kvalitou Evropu si je treba rad koupim. Mimochodem ti Skodovkou tak opovrhovani Korejci prodavaji rocne vice aut nez Skodovka za petiletku.