Zkušenosti s Octavií 2

Fabia, Octavia, Superb,...

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod KptBobr 23. 5. 2005 08:03

p3k píše:Dusan: no pokud srovnáváš nová auta s tvým tipnu si 10 let starým daevoo nebo xedos (z fotky jsem to nepoznal) tak asi budeš muset zůstat u ojetin. Každý máme naějaký limit a jestli ti vadí, že nemáš na pořádný motor a větraná sedadla zůstaň u ojetiny. No ale pak si ventiluj zkušenosti a spokojenost v diskuzích o ojetiny, zatím jsem od tebe totiš nepřečetl nic přínosného.
KptBobr
Nováček

Odeslat příspěvekod Petr.kkk 23. 5. 2005 08:58

Nemám O2(Nemám na ni)Je to výborné auto,ale i kdybych na ni měl,tak si ji nekoupím.Mě se nelíbí,ty velké přesahy.Pokud si kupuji auto musí mě něčím dostat.O2 nuda.ŠKODA JE KVALITA,ALE NUDA.NĚKDO TOMU ŘÍKÁ NADČASOVOST :D
Petr.kkk
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod p3k 23. 5. 2005 09:45

kpt souhlasím
kkk akcešptuji tvůj příspěvek, oproti jiným výstřelům do tmy tvůj názor podporuješ konkrétníi věcmi co ti vadí.
p3k
Nováček

Odeslat příspěvekod Dusan 23. 5. 2005 10:29

to Octavia funs (p3k + KptBobr): Tak si tu "diskusi" nazvete Octavia Lovers (pouze kladne zkusenosti, nadseni a vykriky obdivu vitany) a pak se vam nestane, ze nekdo s vami nebude souhlasit. :-) Rikam realny problem Octavia II a sice ze za ty penize je to nejmensi auto jake se da koupit (no dobre jeste tu mame Volvo S40, ovsem to je zase staleti napred v sedackach). Ze rozumne motorace (je mi lito, ale nikdy jsem nevlastnil auto s obsahem mensim nez dvoulitr, takze k nejake 1.6 se nebudu vyjadrovat to neni auto na mezimestske jezdeni) stoji stejne penize jako stejne vybavene auto stredni tridy. Tvrdim, ze sedacky jsou celkove asi jeste horsi nez v predchozi generaci (nedostatecna sirka nasobena zvetsenym bocnim vedenim), a to uz predchozi generace mela sedacky priserne kvality. Mne je vcelku jedno, ze nikde nic nevrza, nebo jaky je interier na pohled, kdyz po dvoustech kilometrech stravenych za volantem ridic potrebuje masaz od zkuseneho fyzioterauta pro uvedeni do pouzitelneho stavu. :-)
Co se tyce vykriku na tema jaka je Skoda kvalita, ja nevim jestli to ma jeste smysl resit. Za poslednich rekneme pet mozna dokonce deset let udelaly vsechny automobilky chte nechte znacny pokrok v kvalite, vsechny (az na par vyjimek co nema smysl resit) maji vyresenou antikorozni upravu, vetsina uz nabizi vcelku solidni interiery. Suma sumarum auto si clovek kupuje na tri maximalne pet let, a za tuhle dobu vydrzi kazde dnesni auto bez vetsich problemu. Takze priplacet specialne v nizsi stredni tride na nejakou imaginarni "nemeckou" kvalitu je spise utesovani vlastniho ega nez cokoliv jineho. Myslite, ze vsechny Fiaty, Alfy, Renaulty nebo treba Citroeny se za tri roky rozpadnou a prezije jen ta vase ceska (ci nemecka) kvalita znacky Skoda? :-)) Kdyz uz jsme u toho tak zadne auto se mi nevysypavalo tak casto jako super kvalitni nemecky Volkswagen.
Realitou je, ze Skodovka do soucasneho automobiloveho sveta nic neprinasi, nejsou to spatna jen ponekud tuctova auta prodavana u nas za nehorazne ceny narozdil od zahranici kde jsou pro zmenu levnejsi nez srovnatelne vybavena konkurence.
P.S. Prohlasit o nekom kdo neopevuje kvalitu Skody OctaviaII, ze musi byt lhar nebo nenavistnik muze skutecne jenom deb*l. Sorry, ale jinak to nazvat neumim.
P.P.S. Korejsky vuz jsem nikdy nemel, ale tak za pet let az dozenou celkovou kvalitou Evropu si je treba rad koupim. Mimochodem ti Skodovkou tak opovrhovani Korejci prodavaji rocne vice aut nez Skodovka za petiletku. :-D
Auto: Infiniti M37s
AV: Onkyo 805, Sony VPL-HW55ES, HTPC
Mob: Galaxy S8+
Dusan
Inventář

Odeslat příspěvekod KptBobr 23. 5. 2005 11:45

Dusan píše:to Octavia funs (p3k + KptBobr): Tak si tu "diskusi" nazvete Octavia Lovers (pouze kladne zkusenosti, nadseni a vykriky obdivu vitany) a pak se vam nestane, ze nekdo s vami nebude souhlasit. :-) Rikam realny problem Octavia II a sice ze za ty penize je to nejmensi auto jake se da koupit (no dobre jeste tu mame Volvo S40, ovsem to je zase staleti napred v sedackach). Ze rozumne motorace (je mi lito, ale nikdy jsem nevlastnil auto s obsahem mensim nez dvoulitr, takze k nejake 1.6 se nebudu vyjadrovat to neni auto na mezimestske jezdeni) stoji stejne penize jako stejne vybavene auto stredni tridy. Tvrdim, ze sedacky jsou celkove asi jeste horsi nez v predchozi generaci (nedostatecna sirka nasobena zvetsenym bocnim vedenim), a to uz predchozi generace mela sedacky priserne kvality. Mne je vcelku jedno, ze nikde nic nevrza, nebo jaky je interier na pohled, kdyz po dvoustech kilometrech stravenych za volantem ridic potrebuje masaz od zkuseneho fyzioterauta pro uvedeni do pouzitelneho stavu. :-)
Co se tyce vykriku na tema jaka je Skoda kvalita, ja nevim jestli to ma jeste smysl resit. Za poslednich rekneme pet mozna dokonce deset let udelaly vsechny automobilky chte nechte znacny pokrok v kvalite, vsechny (az na par vyjimek co nema smysl resit) maji vyresenou antikorozni upravu, vetsina uz nabizi vcelku solidni interiery. Suma sumarum auto si clovek kupuje na tri maximalne pet let, a za tuhle dobu vydrzi kazde dnesni auto bez vetsich problemu. Takze priplacet specialne v nizsi stredni tride na nejakou imaginarni "nemeckou" kvalitu je spise utesovani vlastniho ega nez cokoliv jineho. Myslite, ze vsechny Fiaty, Alfy, Renaulty nebo treba Citroeny se za tri roky rozpadnou a prezije jen ta vase ceska (ci nemecka) kvalita znacky Skoda? :-)) Kdyz uz jsme u toho tak zadne auto se mi nevysypavalo tak casto jako super kvalitni nemecky Volkswagen.
Realitou je, ze Skodovka do soucasneho automobiloveho sveta nic neprinasi, nejsou to spatna jen ponekud tuctova auta prodavana u nas za nehorazne ceny narozdil od zahranici kde jsou pro zmenu levnejsi nez srovnatelne vybavena konkurence.
P.S. Prohlasit o nekom kdo neopevuje kvalitu Skody OctaviaII, ze musi byt lhar nebo nenavistnik muze skutecne jenom deb*l. Sorry, ale jinak to nazvat neumim.
P.P.S. Korejsky vuz jsem nikdy nemel, ale tak za pet let az dozenou celkovou kvalitou Evropu si je treba rad koupim. Mimochodem ti Skodovkou tak opovrhovani Korejci prodavaji rocne vice aut nez Skodovka za petiletku. :-D

Budu jen odpovidat na zkrácené citace :
- proc bychom meli tuto diskuzi jakoliv prejmenovavat ? Pokud jsem dobre pochopil, tento thread nekdo zalozil, aby zde vzajemne srovnali zkusenosti majitele OII...Takze co se sem vubec ser...(kdyz uz jsi zacal s temi sprostarnami)
- co se tyka sedacek, nech to prosim prave na ty majitele, a nech si sve domnenky do jinych, dejme tomu srovnavacich diskuzi
- pokud zpochybnujes kvalitu Skodovek, tak jsi opravdu analfabet a i notoricky ignorant, ktery jen opakuje, co kde "kdakala jedna baba", a proc k tomu rikas neco o nemecke kvalite, bavime se o Skode, ja mel take nekolik VW, zadne vyrazne problemy jsem nepoznal, ac vim o jistych potizich Passatu - to neni zadna imaginarni kvalita. Zkus i precist skutecne nezaujata media napr. z Anglie, jake maji komplexni nazory napr. na nove OII...
- pokud zde "vyndavas" ta tvrzeni "...myslite, ze vsechny Fiaty, Alfy, Renaulty nebo treba Citroeny se za tri roky rozpadnou a prezije jen ta vase ceska (ci nemecka) kvalita znacky Skoda?", tak se bez podivat do bazaru, za co se co prodava, mozna Te to vrati zpet na zem...
- dalsi Tvuj blabol "...Prohlasit o nekom kdo neopevuje kvalitu Skody OctaviaII, ze musi byt lhar nebo nenavistnik muze skutecne jenom deb*l. Sorry, ale jinak to nazvat neumim..." jen svedci o tom, ze bud neumis cist, nebo nechces umet cist. Nic takoveho jsem nerekl, cele to bylo o tech, kteri tu kvalitu zpochybnuji, a to je trochu neco jineho, nikdo Te nenuti nic opevovat
- tak nam prosim sdel, jaky to vice jak 2-litrovy zazrak opevujes ne te sve fotografii, ze ktere to ani nikdo nemuze poznat :D ?
- A JINAK, BEZ SVE STUPIDITY VETRAT DO JINE DISKUZE, ZDE JE TO OPRAVDU O : "Zkušenosti s Octavií 2", A TO TVE VYLEVY ROZHODNE NEJSOU, asi by to chtelo nejakeho moderatora :D
KptBobr
Nováček

Odeslat příspěvekod icem4n 23. 5. 2005 12:05

Nevite nekdo jak je to s foliema u N1? Daji mi v autosalonu na vyzadani pruhledne? dik
icem4n
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Hustoles 23. 5. 2005 13:40

Dušan: vem si toho svýho korejce a běž se s ním ukájet do pr...e!!! :x Můžeš s ním exhibovat v threadu Korejský kriply. :tleskani
Hustoles
Chameleon Garáže

Odeslat příspěvekod Dusan 23. 5. 2005 13:54

to KptBobr: V nazvu threadu nic o MAJITELICH Octavia II neni, takze nevim kde jsi na to prisel.
Nevidim duvod proc by maji mit majitele monopol na posuzovani sedacek. Naopak narozdil od jizdnich vlastnosti, ktere se daji posuzovat az po delsi dobe, tak diagnoza sedacek je z 90% jasna po prvnich peti minutach sezeni. Zmerit vlastni p*deli rozmery je zalezitosti okamziku. :-D
Ja jsem nekde zpochybnoval kvalitu skodovek? A i kdyby, zpochybnovat kvalita se da u cehokoliv, kazdy muze mit na kvalitu jiny nazor.
Tvrzeni o cenach v bazarech je jeden z velmi zakorenenych a zcela nespravnych mytu fanatickych Skodovkaru. Ve skutecnosti jsou ceny dany mnoha faktory (u nas pravda je Skodovka ponekud nadsazena) a vychazi primarne z povesti vozu. Nejde o nic nemeneho ve smyslu if znacka='RENAULT' then nizka_cena. Typickym prikladem je Renault Laguna v posledni generaci, ktery si drzi ceny zatracene vysoko ackoliv je to Renault, ktery nemel historicky nejlepsi povest. To same je C5tka od Citroenu. Obe tyhle kary dokazi v cenach jako ojetina predehnat cenove srovnatelne vozy (mimochodem Superb se jako ojety prodava levneji nez dobre vybaveny Citroen C5, des co? :-D ).
Na te fotografii neni zadny dvoulitrovy zazrak (dvoulitr uz nevlastnim leta), ale 2.5V6, nicmene pokud jsi ignorant co autum prd rozumi a nedokaze poznat karu, ktera se v CR bezne prodavala nekdy do minuleho roku, tak je to tvuj problem a holt si to budes muset dostudovat. :-))
P.S. Musim rici, ze mne docela bavi jak se nekteri specialne Skodovkari nechaji vytacet jakoukoliv kritikou jejich vozitek. Mozna by jsi si mel uvedomit, ze to na co mam neprilis pozitivni nazor je jenom auto, tj. pro vetsinu lidi dopravni prostredek pro presun z bodu A do bodu B a nikoliv domaci milacek, ktery musi byt nekriticky obdivovan a jehoz zpochybnovani je duvod k osobnim utokum.
Dusan
Inventář

Odeslat příspěvekod KptBobr 23. 5. 2005 14:19

to Dusan:
Jednoducha odpoved, neznam Tve dusevni pochody, ale pokud se tema jmenuje "Zkušenosti s Octavií 2", tak v tom asi kazdy normalni jedninec vidi moznost, jak si vymenit urcite zkusenosti a poznatky z provozu tohoto noveho auta, a ne nejake blaboly a radoby chytrarny na ucet tech "zoufalcu", kteri si toto auto poridili. Na to tady rozhodne neni nikdo zvedavy, takze se muzes urcite se svymi vyplody na tema "fanatickych skodovkaru" a jejich myty odsunout do prislusne definovaneho tematu, napr. k tem Tebou obdivovanym korejcum. Tady na to rozhodne neni nikdo zvedavy, a myslim, ze po Tobe tady ani pes nestekne.
A pokud Tva jedina "zkusenost" s OII spociva v tom, ze jsi ji mozna videl v TV reklame, a mozna jak tvrdis si v ni sedel asi 5 minut, tak se prosim omez na pripadnou kritiku tech sedacek, a odpust si ty radoby duchaplne hodnoceni dusevniho stavu "...ignorantu, co autum prd rozumi...", jen kvuli tomu, ze nepozna Tvuj korejskej nebo japonskej vehikl (ktery ma 2.5V6), zvláště, kdyz ho nepozna ani nikdo jiny - to jen dokumentuje to, ze tyto kramy nikdy a nikdy nepozna, protoze vsechny vypadaji stejne, a jsou bez jakehokoliv vyrazu. Ty me neco povidej o autech bez napadu... :hm
Apropo, vzdy se budu citit lepe i v mensim a pohodlnem aute, ktere bude maximalne komfortne a bezpecne vybaveno, a napr. i s modernim, mensim, ale silnym TDI motorem, nez si sednout do korejskeho auta s velkym, ale 100% zastaralym motorem (japonske provenience), u ktereho nelze ani za priplatek napr. objednat beznou vec zvanou palubni computer, tempomat, nebo automaticka klimatizace, ktere treba ta Octavia ma jako standard vice jak 5 let...
Pozn.: a rozhodne nejsem skodovkar, ac mam Octavii docela rad.
Howgh !
KptBobr
Nováček

Odeslat příspěvekod anonymni 23. 5. 2005 14:26

Myslim, ze hodnotit cokoli a objetivne muze i nemajitel daneho vozu. Pokud nekdo stoji pred tim, ze vybira auto a nakonec vybere neco jineho, nez Skodu, muze pak sdelit, co ho vedlo k tomu, ze si Skodu nekoupil, napr. blbe sedacky, slabe motory a ja nevim co jeste. Muze pak jasne rict, ze auto ktere ma, mu nabidlo vetsi motor, lepsi sedacky a ve zbytku veci jsou si auta +- nastejno. Muze pak i objektivne rict, ze z jeho pohledu se mu zda Skoda jako nic moc auto vuci tomu, co si koupil. Je na tom neco divneho?
Ja mel O2 dostat jako dar, bohudik jsem se z toho koupi vlastniho vozu vyzul, duvodu, proc bych ho nechtel ja mam dost a pokud mam zhodnotit Skodu ze sveho pohledu:
+ prostorne auto
+ libi se mi moznost sirokych vybav o 0 po MAX
+ dobre se bude prodavat
+ slusny podvozek a brzdy
+ slusne motory pro lidi, kteri nechcou zadne trhace asfaltu
+ nevzbuzuje tolik emoci k vandalismu
+ libi se mi design po B sloupek
+ libi se mi DSG
+ husta servisni sit
+ 4x4
- z meho pohledu se mi zda, ze se nevyplati kupovat hodne vybavenou, protoze je za nekrestanske penize vuci autum o tridu vyse
- auto rok po uvedeni je v mych ocich totalne okoukane a nudne
- nenabizi mi jakykoli emocni prozitek z jizdy a pohledu na sve auto
- pro mne slabe motory (2.0TFSI zatim neni a az bude pro mne nic neresi)
- nevzbuzuje ve mne emoce
- z meho pohledu skaredy interier
- z meho pohledu nic moc design jako celku
- z meho pohledu otresne renome ktere to auto u mne ma
- chci si najit auto pred Tescem bez problemu
- husta ale ne moc kvalitni servisni sit (tak jako u vsech automobilek je jen mizive procento opravdu kvalitnich servisu)
- nedovedu si predstavit vychutnavat si jizdu na hrane v takovem aute plnem previsu
- typ pouziteho 4x4 (radeji bych volil trvaly nahon)

Pro mne nejhlavnejsi veci je to, ze bych se ja sam pred sebou v takovem aute, za SVE penize stydel jezdit, pro mne je zcela zprofanove PR oddelenm koncernu VW. Bohuzel jsem clovek, u ktereho ho musi auto oslovit, jsem v tomto moc emocni a prvni pocit je pro mne asi nejdulezitejsi.

Tot muj nazor, chtel bych pozadat lidi v pripade, ze semnou nesouhlasi, at to reknou slusnou formou. Ja si to tu precetl a respektuji nazory, poznatky atd. ostatnich diskutujicich.
anonymni

Odeslat příspěvekod Pucmeloud(smazano) 23. 5. 2005 15:02

Ad Goes:

vcelku dobry vycet. jen me zarazi ze na strane negativ jsou vice mene jen subjektivni pocitova hlediska (krome servisu, 4x4 a pro tebe slabych motoru).

Kdyz jsem vybiral nove rodinne auto, tak OII combi byla mezi poslednima 4 kouskama. Co je na ni paradni je velikost kufru a moznost vybrat si vybavu jako clovek chce.

Na negativni strane (kdyz pominu subjektivni zalezitosti vzhledu a dojmu) jsou:

sance ze mi ji slohnou je dost velka
4x4 Haldex neni ctyrkolka, ale siditko
cena za auto v plus/minus plne vybave je vysoka
Pucmeloud(smazano)
Nováček

Odeslat příspěvekod anonymni 23. 5. 2005 15:13

Pucmeloud: vzdyt ja vsude rikam, ze je Skodovka dobre auto, ale nicim zajimave (pro mne). Ja jsem autofil, ja si nekupuji auto jen jako premistovadlo nebo neco podobneho a uz jsem to zde napsal, ze jsem u aut hodne emocni clovek a kdyz mne auto neoslovi, tak smula. Jizdni vlastnosti nebudu hodnotit, protoze na ty by to chtelo clekove souvislejsi jizdu a dostani auto do extremu. A tak sem se tomu vyhnul. Urcite nebudou spatne, ale z toho co jsem jel vim, ze to neni to, co hledam.
anonymni

Odeslat příspěvekod Dusan 23. 5. 2005 15:52

to KptBobr: Z tveho posledniho prispevku je dobre citit jista s prominutim cechackovska zaprdenost. Ty silne argumenty typu "nikdo jiny ho nepozna" bych byt na tvem miste prilis nevytahoval. Kdyz by jsi zvednul zadek a vyrazil nekam dale do Evrope (treba Francie) nerkuli dokonce mimo ni, tak to naopak bude tvoje Octavia, kterou nikdo nepozna, protoze ji v zivote nevideli. :-)) Po Parizi muzes jezdit cely tyden a nepotkas jedinou Skodovku (ok, jednou jsem tam narazil na jednu Felicii), v Anglii jezdi tebou opovrhovanych Korejcu radove vice nez vsech Skodovek dohromady a takhle by se dalo pokracovat. To ze je v Cechach Skodovek plna plocha pred Tescem neni ani z hlediska evropskeho natoz svetoveho prilis relevantni.
P.S. Jenom tak pro zajimavost moje nikterak luxusni vozitko ma samozrejme jak palubni pocitac, tak tempomat a pochopitelne tak zakladni vec jako je automaticka klimatizace v zakladni vybave. K tomu jeste par veci navic , ktere Skodovka nema. Chapu, ze je Skodovka vydava jako hrozne vymozenosti, ale spousta automobilek tyhle "vychytavky' pouziva ve svych autech jiz skoro dvacet let.
Dusan
Inventář

Odeslat příspěvekod p3k 23. 5. 2005 19:45

Goes:
- auto rok po uvedeni je v mych ocich totalne okoukane a nudne
- nevzbuzuje ve mne emoce
- z meho pohledu skaredy interier
- z meho pohledu nic moc design jako celku
NESTAČÍ NAPSAT NELÍBÍ SE MI ?
- husta ale ne moc kvalitni servisni sit (tak jako u vsech automobilek je jen mizive procento opravdu kvalitnich servisu)
TO JE OBECNÝ PROBLÉM - zajeď si do mercedesu

Ale beru to, každý má kritéria, my někteří co jdem do nových aut už emoce nemůžeme používat, jinak by jsme se nedoplatili... a ojetina je přecijenom rizikem větším než nové auto.

Dusan - zatím žádný argument - najdi si vhodnější téma, tvoje příspěvky nic neříkají a zbytečně natahuješ diskuzi, která jse zcela o něčem jiném než tu píšeš.
Jinak já si auto na tři roky nekupuji - ty máš nějakou statistiku, že tu tvrdíš takové věci?
p3k
Nováček

Odeslat příspěvekod anonymni 23. 5. 2005 19:51

p3k: nestaci, protoze se mi castecne libi...
anonymni

Předchozí stránkaDalší stránka