Zkušenosti s Octavií 2

Fabia, Octavia, Superb,...

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod p3k 30. 5. 2005 14:25

No to zaklapnutí je celkem tiché. Určitě si zvyknu, ale ten původní centrál v OI se mi zdál praktičtější (i hlasitěji cvakal).
p3k
Nováček

Odeslat příspěvekod Milna 30. 5. 2005 14:51

Zlata klimatizace, ani se mi nechce vystoupit z auta :D Dvouzonova klimatizace opravdu stoji za ten priplatek!
Dival jsem se v souvislosti s Blazinovim prizpevkem na autokonfigurator na http://www.skoda-auto.cz a jsou tam nejake zmeny ve vybavach, takze se zrejme rozrostla moznost priplatkoveho prislusenstvi (kuze a barevne kombinace) a ta puvodne priplatkova klima je pro mou vybavu presunuta do zakladu - teda jestli jsem to dobre pochopil :hm
Milna
Nováček

Odeslat příspěvekod Hasňa 30. 5. 2005 15:09

Ne, v základu 4x4 je stále jen Climatic. Climatronic se i nadále připlácí.
Hasňa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Hustoles 30. 5. 2005 15:30

Pro starší ženy je Climacteric jako zvláštní verze za příplatek. 8) :wink: 8)
Hustoles
Chameleon Garáže

Odeslat příspěvekod Marios 1. 6. 2005 13:35

Ahoj
ve čtvrtek jsem v tomto fóru psal, že mi v úterý dojde nová Octavka a už se tak stalo tudíž píšu úplně první postěhy pocity z auta. Mám na tom zatím najeto jen 160 km (Olomouc-Jeseník) ale i tak. Je to Liftback 1.6 FSI Ambiente červená Corida. Kola tam mám zatím plechové,ale už přemýšlím nad 16" Apollony a 15" Oriony nebo Heliosy. Co byste si vybrali vy, když máte na autě pneu Bridgestone 195/65 R15? Na 16" bych musel kupovat nové gumy a nevím co bych dělal s těmi Bridgestony, tak mám dilema... Poradtě vaše názory!!!
Jinak motor je parádní, sice je trošku slyšet, ale opravdu jen trošku, navíc je uplně nový, tak počítám, že se to o dost zlepší. Jinak táhne dobře a spotřebu jsem měl 7,4 l/100km a taky čekám,že půjde o takový 1,5 až 2 l dolů. Zpracování interieru je perfektní, mám už modelový rok 2006 tak je tam i pár technických "blbinek" Sedačky jsou ideální, mě subjektivně naprosto vyhovují. Palubní deska se mi moc líbí! MAXI-DOT super! Rádio hraje taky skvěle a vůbec jsem nezaznamenal za celou cestu, že by mělo zhoršený příjem signálu. Jedná se o STREAM.
Podvozek se mi po těch pár km taky jeví lepší než v O1, ale chce to delší dobu stravit za volantem, to stejný platí i o motoru.
Opět napíšu až nabidu další zkušenosti s tímto autem...
Marios
Nováček

Odeslat příspěvekod Fojťan 1. 6. 2005 13:42

Marios píše:Ahoj
ve čtvrtek jsem v tomto fóru psal, že mi v úterý dojde nová Octavka a už se tak stalo tudíž píšu úplně první postěhy pocity z auta. Mám na tom zatím najeto jen 160 km (Olomouc-Jeseník) ale i tak. Je to Liftback 1.6 FSI Ambiente červená Corida. Kola tam mám zatím plechové,ale už přemýšlím nad 16" Apollony a 15" Oriony nebo Heliosy. Co byste si vybrali vy, když máte na autě pneu Bridgestone 195/65 R15? Na 16" bych musel kupovat nové gumy a nevím co bych dělal s těmi Bridgestony, tak mám dilema... Poradtě vaše názory!!!
Jinak motor je parádní, sice je trošku slyšet, ale opravdu jen trošku, navíc je uplně nový, tak počítám, že se to o dost zlepší. Jinak táhne dobře a spotřebu jsem měl 7,4 l/100km a taky čekám,že půjde o takový 1,5 až 2 l dolů. Zpracování interieru je perfektní, mám už modelový rok 2006 tak je tam i pár technických "blbinek" Sedačky jsou ideální, mě subjektivně naprosto vyhovují. Palubní deska se mi moc líbí! MAXI-DOT super! Rádio hraje taky skvěle a vůbec jsem nezaznamenal za celou cestu, že by mělo zhoršený příjem signálu. Jedná se o STREAM.
Podvozek se mi po těch pár km taky jeví lepší než v O1, ale chce to delší dobu stravit za volantem, to stejný platí i o motoru.
Opět napíšu až nabidu další zkušenosti s tímto autem...v/quote]

a jaky auto jsi mel predtim? mysli kvuli porovnani.
Fojťan
Inventář

Odeslat příspěvekod Fojťan 1. 6. 2005 13:56

giuseppe píše:Koukal jsem a spousta lidi si tu mrizku vyndava silne uvazuji o tom ze to taky udelam i kdyz nechci nijak prudit tak to pekne otravuje zivot.

jo votravuje zivot? tak si ji kup normalne s dani!!! octavia s mrizi je UZITKOVE AUTO N1, tudiz se u UZITKOVEHO auta predpoklada vozeni nakladu. Kdyz chces auto pro rodinu tak si ho kup s dani. Kdyz do prace na vozeni nakladu, tak bez, ale holt se musis smirit s prepazkozu a cernymy okny.

Je jasny ze usetrit chce kazdy a zvlast na dani, ale proste je nesmysl si stezovat na tohle, kdyz muzes bejt rad ze tam vubec jsou napr. zadni sedacky.

Stejne ty nase zakony stoji za h*v*o.
Fojťan
Inventář

Odeslat příspěvekod Milna 1. 6. 2005 14:00

Na lita kola se zatim vykasli - ojezdi nejdriv ten "plech". Ja kompletni kola mam doma a nikdo to nechce - mam je prakticky jen na zavazeni garazi :hm
Milna
Nováček

Odeslat příspěvekod p0etrik 1. 6. 2005 15:09

[quote="Fojťan";
jo votravuje zivot? tak si ji kup normalne s dani!!! octavia s mrizi je UZITKOVE AUTO N1, tudiz se u UZITKOVEHO auta predpoklada vozeni nakladu. Kdyz chces auto pro rodinu tak si ho kup s dani. Kdyz do prace na vozeni nakladu, tak bez, ale holt se musis smirit s prepazkozu a cernymy okny.

Je jasny ze usetrit chce kazdy a zvlast na dani, ale proste je nesmysl si stezovat na tohle, kdyz muzes bejt rad ze tam vubec jsou napr. zadni sedacky.

Stejne ty nase zakony stoji za h*v*o.[/quote]

Prepazka kuprikladu vadi v prevazeni vetsiho nakladu. Prekvapive, ze? :o
p0etrik
Servismen

Odeslat příspěvekod Turbo 1. 6. 2005 15:36

[quote="Fojťan";
Stejne ty nase zakony stoji za h*v*o.[/quote]

To mas pravdu. De-bil, ktery vymyslel, ze si platce DPH nemuze odecist DPH na jakekoli sluzebni vozidlo, by zalouzil galeje. :P
Turbo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Zamo 1. 6. 2005 15:45

p3k píše:Mám tady dva postřehy
1. u kombi musím pořádně tahat za páté dveře při zavírání (dosti tuhé vzpěry)
2. centrál když zavírám blikne 1 x při otevření 2 x. U staré OI se mi to zdálo logičtější - při zavření 3 x (větší čas na optickoukontrolu zavření) a při otevření 1 xo/quote]

k 2. bodu:
1x blikne při zavírání
2x blikne při otevírání
3x blikne - poplach v paměti
Zamo
Nováček

Odeslat příspěvekod SirTom 1. 6. 2005 15:46

Turbo píše:[quote="Fojťan";
Stejne ty nase zakony stoji za h*v*o.

To mas pravdu. De-bil, ktery vymyslel, ze si platce DPH nemuze odecist DPH na jakekoli sluzebni vozidlo, by zalouzil galeje. :P[/quote]

Přesně tak, co je to za magořinu - a když už mu dovolí DPH odečíst, tak tam musí mít mříž, která naopak převážení něčeho pořádného znemožní.. Typická ukázka našich zákonů :?
SirTom
Nováček

Odeslat příspěvekod anonymni 1. 6. 2005 16:01

SirTom: no vy chcete maly nakladak a pritom tam mate druhou radu sedadel. Chtel bych videt prodejnost N1, kdyby byla povinnost mit zrusenou druhou radu sedadel s tim, ze od sedacek dozadu by musel byt uzpusoben nakladovy prostor. Stejne to kupuje driva vetsina lidi, jen proto, ze u toho ma ten odpocet, ale realne to jako maly nakladak nevyuziva. Nerikam vsichni, ale takove ty Touraeg N1, Cayen N1 apod. si nikdo nekupuje jako maly nakladak. Tudiz budte radi alespon za to.
anonymni

Odeslat příspěvekod SirTom 1. 6. 2005 16:22

goes píše:SirTom: no vy chcete maly nakladak a pritom tam mate druhou radu sedadel. Chtel bych videt prodejnost N1, kdyby byla povinnost mit zrusenou druhou radu sedadel s tim, ze od sedacek dozadu by musel byt uzpusoben nakladovy prostor. Stejne to kupuje driva vetsina lidi, jen proto, ze u toho ma ten odpocet, ale realne to jako maly nakladak nevyuziva. Nerikam vsichni, ale takove ty Touraeg N1, Cayen N1 apod. si nikdo nekupuje jako maly nakladak. Tudiz budte radi alespon za to.

Samozřejmě že si za to lidi snaží koupit cokoliv a já se teda nikomu nedivím - panebože auto přeci používají pro podnikání a je jedno jestli v něm jede ochodní zástupce a nebo technik s nákladem.
Ale poukazoval jsem právě na ten paradox, kdy těch pár lidí co si to koupí skutečně na převážení něčeho v souladu se zákonem, je pak handikepováno tou přepážkou.
SirTom
Nováček

Odeslat příspěvekod anonymni 1. 6. 2005 16:24

SirTom: rekl bych, ze lidi co skutecne potrebuji prevazet veci, nebudou sahat na klasicke osobni auto v kategorii N1, ale koupi si primo pro to urcene vozidlo. Mne taky svym zpusobem jezdeni zivi a auto mam pro svou cinnost jako nutnost, bohuzel mam smulu...
anonymni

Předchozí stránkaDalší stránka