Zkušenosti s Octavií 2

Fabia, Octavia, Superb,...

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Milna 25. 5. 2005 07:03

TOM_1.8T píše:Takže bych se rád taky zapojil do diskuse. Mám 01 s motorem 1.8T. Na tak těžké auto se mi to zdá tak akorát. Ještě mám doma starou 100ku s upraveným motorem ze 120ky a to je teprve kouř. Už se těším až jí zase v létě vytáhnu.
Takže pokud bych uvažoval o koupi O2, tak buď až s 2.0TFSI nebo silnější TDI. Jenže při porovnání podvozku O1 a Fábie jsem se dost zklamal. Prostě ta O1 dost dobře nesedí. Proto můj dotaz zní? Jak se vám jeví podvozek na O2? S čím jej lze porovnat? Je to lepší než O1, nebo stejné? Dík
Jinak design O2 se mi líbí, čiší z toho taková ta německá usedlost a preciznost. Ikdyž Subaru bych asi radši, přece jen bydlím pod horama.k/quote]

Srovnani je jednoduche O1 je pocitove vetsi Felicie, O2 je srovnatelna s vetsi Fabii. Uplne konkretne srovnavam Felicii 1,3MPI, Octavii 1,6i 75kW, Fabii 1,4 16V 74kW a Octavii 2,0 FSI.
Milna
Nováček

Odeslat příspěvekod p3k 25. 5. 2005 07:13

Milna: tu feldu s OI jsem měl, a v žádném případě bych si nedovolil takové srovnání. Ten přechod z feldy do oktávky byl hooodně poznat.
p3k
Nováček

Odeslat příspěvekod Milna 25. 5. 2005 07:16

p3k píše:Milna: tu feldu s OI jsem měl, a v žádném případě bych si nedovolil takové srovnání. Ten přechod z feldy do oktávky byl hooodně poznat.o/quote]

Ja jsem mel (mam) vsechny uvedena auta...
Milna
Nováček

Odeslat příspěvekod p3k 25. 5. 2005 07:23

Milna nad tím 2,0 FSI jsem uvažoval ty ho máš, pokud jo jaké jsou zkušenosti (třeba oproti 1,6)
p3k
Nováček

Odeslat příspěvekod Milna 25. 5. 2005 07:39

Oops, to by dalo na slohovou praci...
Milna
Nováček

Odeslat příspěvekod Zamo 25. 5. 2005 08:11

Jezdím na Bridgestone Turanza 205/55 R16 na 16" ráfcích Sirius. O2 mám zatím pouhé 3 týdny (čekal jsem na ni 6 týdnů) a stačil jsem najet zatím pouhých 1500 km. Takže - zatím v záběhu. Ale svezení je to velmi příjemné. Až budu mít další poznatky, rád se o ně podělím. :D
Zamo
Nováček

Odeslat příspěvekod Zamo 25. 5. 2005 08:21

to: Tommy_02: ještě poznamenávám: kamarád má O2 na 17" ráfcích a ta se mi jeví na naše silnice dost tvrdá.
Zamo
Nováček

Odeslat příspěvekod UserX850 25. 5. 2005 08:44

Zkusenosti s O2? Tak zni titulek, tak proc se zde vetsina lidi hada ktere auto je lepsi? Jsem zastance Skodovek, ale vim ze spousta aut je mnohem lepsich po vsech strankach!

O2 1.9Tdi, 48000 km, 5.3 l/100km, 16"Sirius

Nyni zkusenosti s O2:
+ vyborny podvozek, tam kde O1 mela problemy, O2 stale drzi
+ zadni naprava je proti O1 opravdu znat
+ pruznost motoru je odpovidajici, ale nikdo nesmi cekat ze 1.9 TDi bude nejaky supersport
+ prumerna spotreba kolem 5 l/100 km (5.3), hlavne dalnice a mesto
+ celkem slusne misto uvnitr vepredu (vzadu jsem jeste nejel :o), ale myslim si, ze by se za me nekdo jeste vesel
+ dobrej posilovac rizeni, celkem hodne se pritvrzuje pri vysokych rychlostech (srovnani s Fabii)
+ 16" kola, idealni i kdyz 17" jsou na aute mnohem hezci, kdo preferuje sportovni jizdu na ukor pohodli at urcite voli 17"
+ dobre zkusenosti se servisem

a ted trochu zaporu:
- odhlucneni motoru by mohlo byt na trochu vyssi urovni, ale trochu se to proti O1 zlepsilo (mluvim o TDi, u benzinovych motoru je to pry uplne o necem jinem!)
- pri otvirani kufru v desti, vzdy natece voda do kufru z vika a zadniho skla :o( (nenasel jsem zpusob jak tomu zabranit, kdyby nekdo vedel??)
- vymena tesneni na zadnich dverich (zarucni oprava)
- u TDi jsem musel asi 2x dolevat olej
- par kilovatu navic u 1.9 by nebylo spatne, ale da se to vyresit chipem
- nemoznost si priplatit 6 stupnovou prevodovku, na dalnici by se hodila (pr.:u Golfa to lze)
- 4x4 by to chtelo trvaly pohon

Muj nazor je, ze je to hodne povedene auto ktere vzhledem ani jizdnimi vlastnostmi neudela nikde ostudu.

PS: Malickost na zaver, myslim ze u auta teto tridy a na teto cenove hladine by mohla haubnu otvirat plynova vzpera!!
Naposledy upravil UserX850 dne 25. 5. 2005 08:59, celkově upraveno 2
UserX850
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milna 25. 5. 2005 08:51

To tesneni jsi menil kvuli hlucnosti, nebo kvuli vode?
Milna
Nováček

Odeslat příspěvekod UserX850 25. 5. 2005 08:55

Kvuli hlucnosti na dalnici, dvere za ridicem! Ale byla to jedna z prvnich koktavek co prisly na trh. Od nikoho jineho jsem to neslysel. Jeste mi menili jeden klicek! :( Ale od te doby vse OK. :D
UserX850
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milna 25. 5. 2005 08:57

Co presne ti schazi na haldexu?
Milna
Nováček

Odeslat příspěvekod Milna 25. 5. 2005 09:00

Ja mam benzin - auto je uvnitr az nezvykle tiche proto si vsimam sebemensiho zvuku, proto se ptam - diky za odpoved.
Milna
Nováček

Odeslat příspěvekod UserX850 25. 5. 2005 09:02

To sem si nabehl. :D Porovnavam to s O1, kde me to parkrat zaskocilo. Ale v O2 by mel byt jiz system vylepsen, mozna ze ma pripominka je zcestna! :wink: Mel jsem moznost zkusit Subaru a preci jen je ten trvaly pohon takovy jistejsi. Vim ze se pripojeni zadniho nahodu odehrava v "nepostrehnutelnem" okamziku, ale..
UserX850
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milna 25. 5. 2005 09:20

Ja jsem v Subaru nejel, ale asi je to dobre protoze me haldex vyhovuje. Uz konecne nemam vydrenou travu na chate z toho jak se snazim vyjet do garaze :D
Milna
Nováček

Odeslat příspěvekod KptBobr 25. 5. 2005 10:01

UserX850 píše:Zkusenosti s O2? Tak zni titulek, tak proc se zde vetsina lidi hada ktere auto je lepsi? Jsem zastance Skodovek, ale vim ze spousta aut je mnohem lepsich po vsech strankach!
O2 1.9Tdi, 48000 km, 5.3 l/100km, 16"Sirius

PS: Malickost na zaver, myslim ze u auta teto tridy a na teto cenove hladine by mohla haubnu otvirat plynova vzpera!!

Tak jsem si to predstavoval, opravdu prinosnou vymenu nazoru z praktického provozu OII...

Co se tyka tech plynovych vzper, naprosto souhlasim, sam jsem si je nechaval u sve O1 dodelavat (myslim, ze to byl Milotec), a presto, ze se to zda jako malickost, je to uzasne vylepseni.
V tom davam zapravdu majitelum aut z vyssich kategorii, ze to ma byt standard vybaveni. V tomto opravdu pristup Skody nechapu, uz jen proto, ze kvuli teto veci byli jiz u O1 tercem odborne i laicke kritiky...Moc by to to auto neprodrazilo...
KptBobr
Nováček

Předchozí stránkaDalší stránka