Elroq pokec

Fabia, Octavia, Superb,...

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Mr. Murphy 3. 10. 2024 09:50

psel píše:Jeslti někdo jezdí s Enyaqem za 28 v ČR tak má problém mezi volantem a sedačkou.
Nebo třeba jede z Liberce na Ještěd a dolu už jede manželka a to se nepočítá.
Nenechte se strašit pikačovinama.

Aktuální průměr na RS 2022 mám 19.1 včetně zimy, jezdím všude +10km/h, v DE 140 na dálnici.
Uvidím jak dopadne další zima, po updatu na 3.7 se mi ta spotřeba zdá být mimo dálnici nižší.

Elroq v zadokolce s APP550 bude podstatně lepší.

já jsem tak od známých slyšel že v podobném režimu jak píšeš je to tak 22-24, ale to je fakt individuální kdo má jaký poměr dálnice atd....

Goes: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Mr. Murphy
Inventář

Odeslat příspěvekod Arnie J 3. 10. 2024 10:16

ano, normální bude těch 22-24
už nemám žádnou Mazdu :(
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod PatV 3. 10. 2024 10:34

Záleží na poměru město/dálnice.

-- 3. 10. 2024 11:39 --

Enyaq 85, 130 dálnice
Obrázek
PatV
Inventář

Odeslat příspěvekod Goesson 3. 10. 2024 10:42

takze 130 dalnice za bratru 23... tudiz mirne sviznejsi tempo 140-150 a jsi nekde u 30, protoze to pak uz jde dost exponencionalne
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod psel 3. 10. 2024 11:35

Ano, pokud budeš jezdit jen na dálnici, tak to tak bude, mám asi štěstí, že nebydlím na sjezdu od dálnice a nepracuji na sjezdu dalším. Teď to zobrazení přepni z od nabíjení na dlouhodobé a pochlub se :-). A o této spotřebě se bavím já.
Navíc teda nejezdím po ČR 180km/h jako Goes, protože nesbírám body a nechci se účastnit záchranných akcí za účelem udržení svého řidičáku.
psel
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod cpt_Slow 3. 10. 2024 11:47

psel píše:Ano, pokud budeš jezdit jen na dálnici, tak to tak bude, mám asi štěstí, že nebydlím na sjezdu od dálnice a nepracuji na sjezdu dalším. Teď to zobrazení přepni z od nabíjení na dlouhodobé a pochlub se :-). A o této spotřebě se bavím já.
Navíc teda nejezdím po ČR 180km/h jako Goes, protože nesbírám body a nechci se účastnit záchranných akcí za účelem udržení svého řidičáku.

Ty si tu nový, že?
cpt_Slow
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Goesson 3. 10. 2024 11:47

no dyt. stat potrebuje poslusne zkrocene obcany
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod pozpatku_fijA 3. 10. 2024 13:01

typický goes
pozpatku_fijA
Veterán

Odeslat příspěvekod Tomas B 3. 10. 2024 13:02

psel píše:Ano, pokud budeš jezdit jen na dálnici, tak to tak bude, mám asi štěstí, že nebydlím na sjezdu od dálnice a nepracuji na sjezdu dalším. Teď to zobrazení přepni z od nabíjení na dlouhodobé a pochlub se :-). A o této spotřebě se bavím já.

Takže z toho co si psal předtím platí, že 140km/h jezdíš akorát v DE a a u nás na dálnici tedy 110-120 odhaduji, plus toho na ní moc nestrávíš. Tedy závěr je, že budeš spíš defenzivní řidič, který toho najezdí násobně víc mimo dálnici. Tedy jako vzorek pro nedefenzivního řidiče, co používá dálnici jsou tvoje čísla spotřeby spíš bohužel k ničemu.
Tomas B
Guru

Odeslat příspěvekod psel 4. 10. 2024 07:04

Tome, děkuji, nesmírně jsi mě pobavil, až zase někoho povezu tak mu řeknu, že takto vypadá defenzivní jízda :D. To mi zatím nikdo za celý život neřekl :D.
Nevím z čeho jsi to složil, ale jezdím skutečně 10+ skoro všude, jsou státovky kde i 20+ (já ostuda) ale je fakt, že když přijíždím do Prahy po D1 tak za Průhonicemi jedu jen 120 (je tam 110 a někteří jedinci si na těch pár km musí dokázat, že dají ještě 160, jako by jim to na těch pár km a v tom provozu stálo za to). Ale to je jediná výjimka.
Po cestách které jezdím nejčastěji mám vždy dálnici a okruh Prahy, a je to tak polovina mé cesty. Zbytek jsou státovky. A průměr mám takový jaký mám. A ano, čím větší zácpa před Prahou, s tím nižší spotřebou přijíždím do práce.
Trvám na tom, ze průměr 23 je tak reál na dálnici, režim sjezd - sjezd. A upřímně i to se mi zdá být na APP550 dost, protože průměr > 120 se dle mého soudu za současného provozu nedá dát na dálnici bez etap v rychlostech 150. Ale je to jen čirá spekulace, protože to někdo mohl jet i ve 3 ráno, navíc já mám Eny coupé a to má o něco menší spotřebu zvláště ve vyšších rychlostech. Zase na druhou stranu je moje RS čtyřkolka a to ta 85 s 23kWh/100 nebyla. Ty RWD jsou na tom se spotřebou lepší než 4x4.

-- 4. 10. 2024 08:11 --

cpt_Slow píše:Ty si tu nový, že?

Proč si to myslíš? Asi nejsem diskuzní fosil, ale že bych byl na tomhle fóru poprvé se říct nedá...
psel
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod garážmistr 4. 10. 2024 07:15

psel píše:Tome, děkuji, nesmírně jsi mě pobavil, až zase někoho povezu tak mu řeknu, že takto vypadá defenzivní jízda :D. To mi zatím nikdo za celý život neřekl :D.
Nevím z čeho jsi to složil, ale jezdím skutečně 10+ skoro všude, jsou státovky kde i 20+

:D
rwd
garážmistr
Veterán

Odeslat příspěvekod psel 4. 10. 2024 07:20

OK, aby to bylo jasnější, za mě je to normální jízda. Nebavím se o ofenzivní jízdě, to je za mě Goes se svými +40.
psel
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Goesson 4. 10. 2024 07:20

netlaci te ta svatozar pri usinani?
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod cpt_Slow 4. 10. 2024 07:25

psel píše:
cpt_Slow píše:Ty si tu nový, že?

Proč si to myslíš? Asi nejsem diskuzní fosil, ale že bych byl na tomhle fóru poprvé se říct nedá...

Pretože sa snažíš diskutovať s kozou...rookie mistake
cpt_Slow
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod fortress 4. 10. 2024 07:33

Starej Enyaq si na dálnici klidně těch 30 vzal, ten co má psel s APP550 ten se s tou spotřebou o dost zlepšil.
Superb L&K 2.0TSI 206kW /// Alfa Romeo Giulia QV 375kW /// Audi R8 V10 RWD 397kW
fortress
Pozorovatel

Předchozí stránkaDalší stránka