Kodiaq 2 pokec

Fabia, Octavia, Superb,...

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod brasci 14. 12. 2024 08:02

Aspon niekto
brasci
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Goesson 14. 12. 2024 10:50

brasci píše:Aspon niekto

uvedomujes si zes mne tady verejne ponizil
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod brasci 14. 12. 2024 10:58

prijmi moje úprimné ospravedlnenie
brasci
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Goesson 14. 12. 2024 11:01

jsem na to pojisteny ale tu spoluucast zaplatis ty
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod brasci 14. 12. 2024 11:03

Výborne na toto mám poistenie tiež, poistil ma moucha... Teba tiež? Ak hej tak si to vybaví sám so sebou a my nejsme vepri.
brasci
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Goesson 14. 12. 2024 11:28

fly insurance sro mam mam
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod GeorgeCZE 17. 1. 2025 17:52

Nemáte někdo zkušenost s motorem 2.0 tdi 110kw v novém kodiaqu-je to dostačující pro tak velké auto?
GeorgeCZE
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Moucha 17. 1. 2025 17:55

mně by to stačilo
Moucha
ing. Spokojený

Odeslat příspěvekod pozpatku_fijA 17. 1. 2025 17:57

Naprosto dostačující i na tahání 2t+ přívěsu
pozpatku_fijA
Veterán

Odeslat příspěvekod Arnie J 17. 1. 2025 17:58

GeorgeCZE píše:Nemáte někdo zkušenost s motorem 2.0 tdi 110kw v novém kodiaqu-je to dostačující pro tak velké auto?

Je to tak tak, ale jde to.
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod pozpatku_fijA 17. 1. 2025 18:03

mocný dízel pyčo nezná limity :pozor
pozpatku_fijA
Veterán

Odeslat příspěvekod Goesson 17. 1. 2025 18:09

GeorgeCZE píše:Nemáte někdo zkušenost s motorem 2.0 tdi 110kw v novém kodiaqu-je to dostačující pro tak velké auto?

neriskoval bych. novinky.cz minuly tyden

Škoda Kodiaq 2.0 TDI: Nečekaný výkon způsobil dramatickou nehodu

Řidič silného SUV nezvládl prudké zrychlení. Incident si vyžádal zásah lékařů a doprava byla několik hodin ochromena.

Praha – Běžná jízda pražskou periferií se ve čtvrtek odpoledne proměnila v nečekané drama. Řidič vozu Škoda Kodiaq 2.0 TDI s výkonem 110 kW při prudkém přidání plynu údajně nezvládl enormní zátah motoru. Podle svědků mu mohutná akcelerace doslova utrhla ruce z volantu. SUV následně nekontrolovatelně sjelo z vozovky a narazilo do sloupu veřejného osvětlení.

Řidiče překvapila síla motoru

“Stál jsem kousek od přechodu a najednou slyším, jak motor Kodiaqu zařve a auto vystřelí jako raketa,” popisuje situaci jeden z očitých svědků, pan Jiří Novák. “Řidičovi ruce se odlepily od volantu a najednou se ozvala rána. Byl to děs.”

Podle prvotních informací policie se jedná o jeden z mála případů, kdy technická specifikace vozu mohla přímo přispět k nehodě. “Motor o výkonu 110 kW není sám o sobě extrémní, ale kombinace s nečekaným zrychlením mohla řidiče překvapit,” uvedl tiskový mluvčí pražské policie.

Auto do sloupu, řidič do nemocnice

Vůz po nárazu zůstal zaklíněn u sloupu, přičemž airbagy zabránily vážnějším zraněním. Řidič však utrpěl šok a lehká zranění, která si vyžádala hospitalizaci. Lékaři později uvedli, že jeho ruce nebyly doslova “utrženy,” jak některé zprávy naznačovaly, ale utrpěl vážné pohmoždění zápěstí kvůli náhlému vytržení volantu z úchopu.

Výzva k opatrnosti

Automobilka Škoda se k incidentu zatím nevyjádřila, nicméně odborníci na bezpečnost zdůrazňují, že i vozy s běžným výkonem mohou při nečekané manipulaci způsobit problémy. “Silné zrychlení v kombinaci s nepřipraveným řidičem může vést k nehodám, zejména pokud je volant náhle špatně uchopen,” varuje dopravní analytik Petr Zeman.

Místo nehody bylo několik hodin uzavřeno a policie nadále vyšetřuje okolnosti. Pokud se prokáže, že k nehodě přispěl samotný technický stav vozu, může to mít vážné důsledky pro další produkci modelu.

Škoda Kodiaq 2.0 TDI je mezi českými řidiči populární pro svou kombinaci výkonu a praktičnosti, ale tento případ připomíná, že ani silné SUV není hračkou pro nepřipravené.
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod garážmistr 17. 1. 2025 18:47

Běž si to vyzkoušet. Potřeba výkonu je individuální, na klidnější ježdění je to ok.
rwd
garážmistr
Veterán

Odeslat příspěvekod Tomas B 17. 1. 2025 19:05

Goes: :-))
Tomas B
Guru

Předchozí stránkaDalší stránka