No uvidíme jak to bude s Enyaqem příští rok, doufám že tomu dají nějaký update baterky co bude stát za řeč. 79kWh LIFEPO jako low cost základ (viz Ford Explorer) a pak nějaký update směrem k 9x Kwh by mu slušel, pak by to asi za update stálo.
Ale to je asi jen zbožné přání.
A motorově, ten APP550 se dá zvednout na 245kW a už by si i ten ASM vepředu zasloužil nějaký update, je na trhu od 2020 beze změny. Bez baterky, co ten výkon dá, to ale smysl nedává.
Ale jejich baterka s Einheitszelle přijde až s ID2, takže tohohle update Enyaqu na začátku 2025 se týkat určitě nebude.
Takže jsem prostě zvědav co za baterku Enyaq příští rok dostane, protože jinak to Enayq oproti Elroqu prohraje.... Těch pár centimetrů za nižší cenu vymaní dost lidí.
-- 6. 7. 2024 14:44 --MV_cz píše:Každodenní rutina Praha Brno a zpět, to by mě *****, s elektromobilem dvojnásob.
Naopak, jede to tiše, sedí to, výkon na předjíždění máš okamžitě a pokud není tvým cílem porušovat rychlostní limity nad rámec slušnosti, tak je to asi nejpohodlnější způsob s tím elektromobilem.
Jen si musíš zvyknout na to, že občas se někdo snaží dokazovat, že s oblakem dýmu dokáže víc, ale mě to nechává v klidu, teda minimálně do doby když se někdo plíží a jakmile ho předjedeš, tak se tě snaží "dostat" a případně i před tebou zahamtnout aby tě vyškolil. Se spalovákem se mi tohle nestávalo....