Škoda Scala pokec

Fabia, Octavia, Superb,...

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod jhamil 3. 2. 2025 10:20

No hlavně si to auto vyzkoušej. Švagr má Kodiaqa 2 generace a docela spokojenost. Taky jezdí občas se Scalou ( předfacelif) a dle jeho slov třeba lane assist děs a hrůza.
jhamil
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod garážmistr 3. 2. 2025 10:32

samo si to zpomaluje i zrychluje podle obcí/ cedulí s rychlostí. Před zatáčkou to samo zobrazí na kolik bude zpomalovat a i si před zatáčkou zpomalí. Po zatáčce zase zpět zrychlí.

Přemýšlím, jestli něco takovýho v autě mám?
Co jsem si 1x vyzkoušel, když vyřadim na neutrál, tak auto samo zastaví před překážkou.
rwd
garážmistr
Veterán

Odeslat příspěvekod grapherX 3. 2. 2025 10:39

Popravdě. Vyzkoušel jsem. Nějak to funguje. Ale kromě dálnic tyhle asistenty vůbec nepoužívám.
Corsa C 1.4 66kW & F3C 1.2TSI 81kw 7°DSG -> Scala fl 1.5TSI 110kW 7°DSG & Hyundai i30 1.6CRDi 85kw 7°DCT
grapherX
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Lukas063 3. 2. 2025 10:43

jhamil píše:No hlavně si to auto vyzkoušej. Švagr má Kodiaqa 2 generace a docela spokojenost. Taky jezdí občas se Scalou ( předfacelif) a dle jeho slov třeba lane assist děs a hrůza.

Co rika na hluky od zadní nápravy, hlavně při přejezdu i sebemenších nerovností?
Lukas063
Guru

Odeslat příspěvekod Sasakr 3. 2. 2025 11:57

grapherX píše:- Co se týče popojíždění v koloně, tak jsem to jen jednou zkoušel. Auto samo zpomalilo a zastavilo. Pak začalo pískat, že mám zmáčknout brzdu. Když jsem to neudělal, tak se asistent deaktivoval a auto se začalo pomalu rozjíždět (mám DSG verzi).
Lol, to jsou hovada :-D Vy všichni jak jste tady tomu rozumíte?
grapherX píše:- Schránka přes spolujezdcem netuším jestli je klimatizovaná. To jsem nezkoušel.
Mělo by tam být kolečko, kterým se to nastavuje a když ho otevřeš, fouká tam studený vduch z klimy.

Goesson píše:hele kdyz ctu pozadavky apod. a to, abys co nejmene ridil, tak co zkusil MHD.. tam je to autonomni rizeni na nejvyssi urovni a neresis nic..
Muhehehe, ty jsi vtipný :roll:

jhamil píše:Taky jezdí občas se Scalou ( předfacelif) a dle jeho slov třeba lane assist děs a hrůza.
To je smutný, protože tohle mi fungovalo dobře už na O3 z 2014. Teď v O4 mám ale jen to ode zdi ke zdí, ne vedení uprostřed. Nemá on taky jen ode zdi ke zdi?
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Nováček

Odeslat příspěvekod Goesson 3. 2. 2025 12:08

hele to "autonomni" rizeni... uprimne to funguje jen ve specifickych situacich... nestavej na tom, ze pojedes nekam apod. uz proto ze musis mit ruce na volantu...
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod Sasakr 3. 2. 2025 12:19

Jel jsem 250 km s Enyaqem, dálnice, obce i okrsky a fungovalo to výborně včetně kruháčů apod. Ano, ruce z volantu dát nejde kvůli tomu podělanýmu limitu, který mě každých 10 vteřin nutí vychýlit ručně auto z optimální trajektorie, kterou to auto umí samo bezpečně jet.

Další vada je, že nejde nastavit nějakej ofset na rychlostní limity, protože těch 130, který to nahodí na dálnici, reálně 130 prostě není. Kdyby šlo nastavit +5 kmph, nemusel bych to tam doťukávat sám.
Sasakr
Nováček

Odeslat příspěvekod Goesson 3. 2. 2025 12:36

takze pak je otazka k cemu to je, kdyz stejne musis porad "ridit"
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod jhamil 3. 2. 2025 13:06

Sasakr píše:
grapherX píše:- Co se týče popojíždění v koloně, tak jsem to jen jednou zkoušel. Auto samo zpomalilo a zastavilo. Pak začalo pískat, že mám zmáčknout brzdu. Když jsem to neudělal, tak se asistent deaktivoval a auto se začalo pomalu rozjíždět (mám DSG verzi).
Lol, to jsou hovada :-D Vy všichni jak jste tady tomu rozumíte?
grapherX píše:- Schránka přes spolujezdcem netuším jestli je klimatizovaná. To jsem nezkoušel.
Mělo by tam být kolečko, kterým se to nastavuje a když ho otevřeš, fouká tam studený vduch z klimy.

Goesson píše:hele kdyz ctu pozadavky apod. a to, abys co nejmene ridil, tak co zkusil MHD.. tam je to autonomni rizeni na nejvyssi urovni a neresis nic..
Muhehehe, ty jsi vtipný :roll:

jhamil píše:Taky jezdí občas se Scalou ( předfacelif) a dle jeho slov třeba lane assist děs a hrůza.
To je smutný, protože tohle mi fungovalo dobře už na O3 z 2014. Teď v O4 mám ale jen to ode zdi ke zdí, ne vedení uprostřed. Nemá on taky jen ode zdi ke zdi?

Co se týká lane assist u Scaly, on s tím jel párkrát a hrůza. Kodiaq je prostě v pohodě, dle jeho slov. Já jako majitel Fabie IV to taky okamžitě vypínám, protože po okreskách u nás se s tím jezdit fakt nedá. Je to asi jak píšeš od zdi ke zdi. To samé kámoš má Arteona 2020 a nechápe poč lane assist vypínám. Pak jel Octávií IV a říkal kdo toto vůbec pustil do auta.

-- 3. 2. 2025 13:14 --

Lukas063 píše:
jhamil píše:No hlavně si to auto vyzkoušej. Švagr má Kodiaqa 2 generace a docela spokojenost. Taky jezdí občas se Scalou ( předfacelif) a dle jeho slov třeba lane assist děs a hrůza.

Co rika na hluky od zadní nápravy, hlavně při přejezdu i sebemenších nerovností?

Na hluk si nestěžoval. Má jen tu základní verzi v naftě 110kW, chybí mu kessy. Líbí se mu taky ten tempomat, jak zpomaluje do těch zatáček jak psal kolega. Asi po měsíci bylo nutné dolít chladící kapalinu, v nádobce skoro žádná nebyla- ale od té doby nemizí ( prý ji snad zapomněli dolít ve výrobě) což se mi nezdá. Den po převzetí zmrznul infotainment asi na 2 hodky, od té doby rovněž funguje. Vrzají mu zrcátka při zamknutí auta na střídačku. :-)
jhamil
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Sasakr 10. 2. 2025 00:01

Je mi stejně divný... když konfiguruju oktávku, píše mi to na konci v tom seznamu výbavy "prediktivní tempomat". Když do ale do Scaly hodím tu asistovanou jízdu 1.5+, píše mi to adaptivní tempomat. Přitom přímo na webu se píše, že asistovaná jízda 1.5+ obsahuje prediktivní tempomat. https://www.skoda-auto.cz/modely/scala/ ... -asistenty V tom aby se prase vyznalo.
Sasakr
Nováček

Odeslat příspěvekod jhamil 10. 2. 2025 13:15

Zeptej se radši prodejce, i když to vypadá že by to ta Scala mít měla.
Nedávno jsem četl inzerát ( u ojetiny) kdy u Fabie bylo uvedeno že má světla led matrix. Kéž by je teda měla v té verzi ambition měla. :D
jhamil
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Goesson 10. 2. 2025 13:19

byl bych opatrny ptat se prodejce. dle pulky z nich nesel dat do enyjaka tazne. dle ctvrtiny dodatecne a dle toho co nam to prodali to slo rovnou z vyroby…
Goesson
Veterán

Předchozí stránka