Škoda Scala pokec

Fabia, Octavia, Superb,...

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod MV_cz 26. 9. 2024 22:45

Jojo kámoš objednával rodičům 2019/2020 měli scalu 1.5 s MT.
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod jhamil 26. 9. 2024 22:47

Arnie J píše:ok dík, tak jenom Fabia je nemocná

:D :D :D :D
jhamil
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod impact 27. 9. 2024 09:14

Fabia je hlavně ráda, že do ní vůbec 1,5 (a dříve 1.4) jde koupit aspoň s automatem.
Hyundai je auto do konce života. Zaprvé, nikdy ti ho neukradnou. Zadruhé, nepodaří se ti ho prodat.
impact
Inventář

Odeslat příspěvekod Arnie J 27. 9. 2024 09:15

rapídek měl 1.4 taky jen s automatem, takže 1.5 MT ve Scale je velká věc
už nemám žádnou Mazdu :(
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod Já první 27. 9. 2024 11:37

Na co manuál, když je k dispozici automat?
Co můžeš odložit na zítřek, nedělej dnes.
SatanWagen 2.0 TSI 206 kw. Das Škoda Auto.
Skočte si do značky.
Já první
Štamgast

Odeslat příspěvekod Lukas063 27. 9. 2024 12:09

A mala (protože nejde combi :-( )
Lukas063
Guru

Odeslat příspěvekod MV_cz 27. 9. 2024 12:11

Tak to už můžeš vzít zase scalu, pokud nestačí kufr fabky no
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod Sasakr 3. 2. 2025 00:20

Po třech letech s nesmyslně nakonfigurovanou O4 mi končí operák na služebáku a snažím se něco vybrat. Velké auto nepotřebuju, tak jsem myslel, že sestoupím z Oktávky do Scaly a budu si moct dovolit více výbavy. Hrabu se v konfigurátoru, ale některé věci mi nesedí.

Určitě chci:
- 1.5 s automatem
- co nejvíc autonomní jízdy, tzn. podle konfigutároru 1.5+, což by měl být klasický adaptivní tempomat a držení v pruhu. Píše se tam i o upravování dle značek a zatáček, ale je potřeba k tomu mít připlaceno za navigaci? Dávalo by to smysl, ale nepíše se to tam. Taky jak jsem pochopil, 1.5 nemá explicitně psané zácpy. Tzn. co to bude dělat v zácpě? Zastaví to auto do nuly nebo zpomalí a pak narazí, když nezabrzdím? Když se ten přede mnou rozjede, já ťuknu do plynu a stane se co? Tohle potřebuju vysvětlit.
- Jak jsem pochopil, elektronická ruční brzda tam dát nejde, tudíž nejde ani auto hold?
- Nikde se tam nepíše o dešťovém a světelném sensoru. U Oktávky se píše. Takže tam není? Taky pokud nepřiplatím za Matrixy, tak nelze mít automatické přepínání dálkových?
- Nikde se nepíše o klimatizované přihrádce přes spolujezdcem. To už se taky nedělá?

Koukal jsem i do konfigurátoru Fabie, ale je to to samé. Myslel jsem, že jako novější auto bude mít možnost aspoň toho AutoHoldu, ale očividně ne. Ale alespoň píše dešťovej a světelnej senzor.

Nakonec jsem zkusil konfigurovat Oktávku a zjistil, že rozdíl v ceně oproti Scale vlastně není tak velký. Na jednom ale trvám - ten konfigurátor je peklo.
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Nováček

Odeslat příspěvekod glider 3. 2. 2025 01:06

- znacky cita kamera
- zatacky vie podla uhla natocenia volantu
- auto zastavi, opatovne rozbehnutie by malo ist cez plyn
- Autohold to nema
- senzor dazda/svetla ma
- prepinanie dialiek netusim, v inych modeloch to ide aj bez matrixu
- klima schranka asi skoncila
glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod Sasakr 3. 2. 2025 08:46

- To čte i značky "obec"? Navíc si to bez map neumím představit. Takový ty padesátky kvůli přechodu na devadesátce, to to bude muset zahamtnout na poslední chvíli, ne?
- To taky nezní moc použitelně :-D Ryhle do zatáčky, pomalu z ní.
- Fajn, tak to by mi nevadilo, že se nerozjede sám. Hlavně aby to neudělalo nějakou ptákovinu, jako že se to komplet vypne pod 20 kmph apod.
- Meh.
- Ok, tak fajn.
- Nevidím. Prostě to v tom konfigurátoru nevidím.
- Lol, to jsou komici. Tak pápá vychlazený nealko v létě :grr:
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Nováček

Odeslat příspěvekod glider 3. 2. 2025 08:52

Ajo na obce to chce asi mapy...

Si to chod vyskusat na predvadzacke.
glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod grapherX 3. 2. 2025 10:39

Mám Scalu facelift ve výbavě Monte Carlo a pár příplatky.
- Navigaci nemám a samo si to zpomaluje i zrychluje podle obcí/ cedulí s rychlostí. Před zatáčkou to samo zobrazí na kolik bude zpomalovat a i si před zatáčkou zpomalí. Po zatáčce zase zpět zrychlí.
- Co se týče popojíždění v koloně, tak jsem to jen jednou zkoušel. Auto samo zpomalilo a zastavilo. Pak začalo pískat, že mám zmáčknout brzdu. Když jsem to neudělal, tak se asistent deaktivoval a auto se začalo pomalu rozjíždět (mám DSG verzi).
- Senzor deště/světla to má.
- Schránka přes spolujezdcem netuším jestli je klimatizovaná. To jsem nezkoušel.
Corsa C 1.4 66kW & F3C 1.2TSI 81kw 7°DSG -> Scala fl 1.5TSI 110kW 7°DSG & Hyundai i30 1.6CRDi 85kw 7°DCT
grapherX
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Goesson 3. 2. 2025 10:42

Sasakr píše:Po třech letech s nesmyslně nakonfigurovanou O4 mi končí operák na služebáku a snažím se něco vybrat. Velké auto nepotřebuju, tak jsem myslel, že sestoupím z Oktávky do Scaly a budu si moct dovolit více výbavy. Hrabu se v konfigurátoru, ale některé věci mi nesedí.

Určitě chci:
- 1.5 s automatem
- co nejvíc autonomní jízdy, tzn. podle konfigutároru 1.5+, což by měl být klasický adaptivní tempomat a držení v pruhu. Píše se tam i o upravování dle značek a zatáček, ale je potřeba k tomu mít připlaceno za navigaci? Dávalo by to smysl, ale nepíše se to tam. Taky jak jsem pochopil, 1.5 nemá explicitně psané zácpy. Tzn. co to bude dělat v zácpě? Zastaví to auto do nuly nebo zpomalí a pak narazí, když nezabrzdím? Když se ten přede mnou rozjede, já ťuknu do plynu a stane se co? Tohle potřebuju vysvětlit.
- Jak jsem pochopil, elektronická ruční brzda tam dát nejde, tudíž nejde ani auto hold?
- Nikde se tam nepíše o dešťovém a světelném sensoru. U Oktávky se píše. Takže tam není? Taky pokud nepřiplatím za Matrixy, tak nelze mít automatické přepínání dálkových?
- Nikde se nepíše o klimatizované přihrádce přes spolujezdcem. To už se taky nedělá?

Koukal jsem i do konfigurátoru Fabie, ale je to to samé. Myslel jsem, že jako novější auto bude mít možnost aspoň toho AutoHoldu, ale očividně ne. Ale alespoň píše dešťovej a světelnej senzor.

Nakonec jsem zkusil konfigurovat Oktávku a zjistil, že rozdíl v ceně oproti Scale vlastně není tak velký. Na jednom ale trvám - ten konfigurátor je peklo.

hele kdyz ctu pozadavky apod. a to, abys co nejmene ridil, tak co zkusil MHD.. tam je to autonomni rizeni na nejvyssi urovni a neresis nic..
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod garážmistr 3. 2. 2025 10:59

grapherX píše:Mám Scalu facelift ve výbavě Monte Carlo a pár příplatky.
- Navigaci nemám a samo si to zpomaluje i zrychluje podle obcí/ cedulí s rychlostí. Před zatáčkou to samo zobrazí na kolik bude zpomalovat a i si před zatáčkou zpomalí. Po zatáčce zase zpět zrychlí.

Sem z vás normálně zděšenej.
rwd
garážmistr
Veterán

Odeslat příspěvekod Arnie J 3. 2. 2025 11:16

:D
Arnie J
Tlusťoch

Předchozí stránkaDalší stránka