Fabia I na slunci nestartuje

Fabia, Octavia, Superb,...

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Hustoles 24. 4. 2019 10:34

Je-li svíce kratší, logicky se zvětšuje kompresní prostor nad pístem a tudíž klesá komprese a problémy jsou tu...
Hustoles
Chameleon Garáže

Odeslat příspěvekod Lukas063 24. 4. 2019 19:04

PetrJč píše:[
Výrobce – obchodní oddělení jsem kontaktoval. Otázka je, zdali na to bude nějak reagovat.

imho se na to vyserou
Lukas063
Guru

Odeslat příspěvekod venousekh 5. 5. 2019 13:26

Nazdar odborníci. Stejný motor a naprosto opačný problém. Když je auto studené ( tím nemyslím, že je venku mínus třicet, klidně studené na jaře, ráno v létě atd ) , tak nechytá. Na poprvé nikdy, na podruhé většinou ano a někdy až na potřetí. První pokus o start si ani neškytne. Na podruhé ale naskočí hned na první ťuknutí. Pokud pak jedu a nechám auto stát, tak do dvou třech hodin po vypnutí motoru nastartuje normálně. Pokud ale zase stojí dlouho, třeba když jsem v práci, tak opět na poprvé nenastartuje. Jako studené nastartuje jen velmi výjimečně napoprvé a to když stojí rozpálené na slunci. V servisu bylo a samozřejmě, že čuráci povyměňovali skoro všechno, co šlo ( lambda sondy, svíčky atd ) , aniž by se chování auta jakkoli změnilo ...... Má někdo podobný problém? 8-)
Naposledy upravil venousekh dne 5. 5. 2019 13:28, celkově upraveno 1
Lenovo Ideapad 5 Pro AMD Ryzen 7, RAM 16 GB , Windows 11 Pro
venousekh
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MELLO 5. 5. 2019 13:27

Já ne.
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod tycoon 5. 5. 2019 14:11

Taky ne. Ale pokud jde o povyměňování skoro všeho, vždycky bych nejdříve začal benzínem (vyjet nádrž skoro do prázdna, natankovat benzín tam, kde mají velkou výtoč) a dal do benzínu aditivum VIF. Odjet aspoň jednu nádrž a když to nepomůže, tak bych jel do servisu. Otázka je do jakého servisu jet, já mám zkušenost, že nejlépe rozumí benzínovým motorů v LPG servisech. V každém případě doporučuju si vždy v servisu vyžádat, aby dali originální svíčky NGK.
FR 1.4 TSI 92 kW
ex Fabia 2.0 MPI 85 kW LPG
tycoon
Inventář

Odeslat příspěvekod venousekh 5. 5. 2019 14:27

Tak benzínem to asi nebude. Dělá to takhle už několik let a za tu dobu jsem bral benzín všude možně aniž by to na chování auta mělo nějaký vliv. Svíčky se také měnily bez úspěchu. Ale jestli se měnily za NGK, to nevím.
venousekh
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lukas063 5. 5. 2019 17:56

svíčky NGK si seženeš sám a vyměnit je, to není žádná raketová věda
Lukas063
Guru

Odeslat příspěvekod Koleckobetonucimalty 5. 5. 2019 18:06

Jsem zvládl i já.
Koleckobetonucimalty
Inventář

Odeslat příspěvekod MELLO 5. 5. 2019 18:07

Já bych se do toho nesral.
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod venousekh 5. 5. 2019 18:25

já spíš taky ne ..... ale budu to dávat na výměnu oleje a filtrů a tak jim řeknu ať tam ty svíčky dají. Doufám, že mi je nedají jen na faktuře ......
venousekh
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jean ViC 5. 5. 2019 18:31

Svíčky jsem si u starého clia vyměnil sám a to jsem nešikovny laik
TDI DSG
Jean ViC
Pan Sklenička

Odeslat příspěvekod MELLO 5. 5. 2019 18:35

Když ti to stálo za to..
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod Jean ViC 5. 5. 2019 18:36

Hele tam to nebyl problém alespoň jsem si dal co jsem chtěl a vím že tam opravdu je nového
TDI DSG
Jean ViC
Pan Sklenička

Odeslat příspěvekod ace2 5. 5. 2019 18:41

Jak má Fabie řešený čerpadlo a kolem? jestli nepadá benzín. Zkoušel jsi nejdřív několikrát otočit klíčkem bez nastartování aby jsi nechal čerpadlo natlačit benzín? Zkus to takhle a když to nastartuje tak bude problém tam a jestli to bude dělat pořád to stejný, tak těžko řici no.
ace2
Veterán

Odeslat příspěvekod MELLO 5. 5. 2019 18:48

Já bych to načipoval.
MELLO
MELLO

Předchozí stránkaDalší stránka