Arnie J píše:Vidím, že zhrzenému majiteli Atecy ten Formentor pěkně leží v žaludku

Já majitel nejsem, jak už jsem několikrát psal, tak auto je v rodině, není moje. Já s ním jedu jen jednou za čas

Ale auto jsem spoluvybíral. A v tom srovnání bylo opravdu hodně aut téhle třídy a Ateca byla skoro ve všem lepší. Hlavně jízdní vlastnosti, ale i kvalita interiéru a třeba taky ochrana spodku, kde přímo excelovala. Je to prostě fakt dobrý auto. Objektivně.
Jinak jak tady padl ten Karoq, jako že je to lepší, protože je to Škodovka. Nevím, jak je to teď u fl Karoqu, ale ten starý byl proti fl Atece opravdu bída. Prostě auto ve všem o ligu horší.
A třeba obdiv trojkové oktávky taky nechápu. Vždyť ten interiér byl totální hnus. Ano, třeba Scala nebo Kamiq se mi líbí, jsou to za mě velmi hezky udělaná auta třídy B, do které si je pro sebe řadím. Ale ten všeobecný obdiv škodovky, který má asi tak posledních 10 let velký problém naladit podvozek tak, aby to byl alespoň průměr trhu, nechápu.
A když se ještě vrátím k tomu Formentoru. Ještě nedávno jsem nad ním i uvažoval. O nějaké levní ušmudlané verzi, ale nějak jsem z toho vyrostl. Prostě jak to rychle přišlo, tak to i rychle odešlo. Ten pouťový charakter mě nějak odradil. A jediné současné alespoň trochu dostupné auto z celého koncernu, které mě fakt bere, je Audi A3 v sedanu, to je ale kvůli tomu, že máme malé děti, prostě naprosto nepraktická záležitost. Ale třeba někdy v budoucnu ještě nějaký hezký ojetý kus seženu

Do A3 jsem fakt zamilovaný, velmi se mi líbil už starý model. To už jsem ale úplně OT...