Operativní leasing - zkušenosti.

Fabia, Octavia, Superb,...

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod tom420 10. 9. 2024 09:38

Taky mi to pride, ze to zbytocne komplikujes. Ak tie prachy mas, tak si to kup nove a nemusis ani cakat 3 roky ci to predas, alebo nepredas. A kludne na tom mozes jazdit raz mesacne 500km a nebudes mat blby pocit, ked platis OL a nejazdis :)
tom420
Nováček

Odeslat příspěvekod suchac501 10. 9. 2024 19:55

tom420 píše:Taky mi to pride, ze to zbytocne komplikujes. Ak tie prachy mas, tak si to kup nove a nemusis ani cakat 3 roky ci to predas, alebo nepredas. A kludne na tom mozes jazdit raz mesacne 500km a nebudes mat blby pocit, ked platis OL a nejazdis :)

Hele ja ty prachy mam, ale priznam se ze vyhodit je jednorazove do novyho auta mi proste nedava moc velkej smysl (+ jde rovnou vsechno za mnou). To uz mi prijde lepsi to dat postupne a zbytek mit klidne nekde na sporaku.

Priklad: Koupim si novy auto za svy za pul milionu, pojistka, servisy (pokud chci zaruku), ztrata hodnoty novyho auta - to vsechno jde rovnou za mnou. Druha vec je, ze jsem v tom rovnou za pul milionu bez cehokoliv dalsiho. A nic moc realnyho z toho nemam (jasne auto je moje rozumim, ale ja z toho mam prd protoze kdyz ho po trech letech prodam tak jen ta ztrata hodnoty + naklady mi vychazi velice blizko castce kterou utopim v OL).

Proto jsem se ptal jak to funguje s tim OL a kolik clovek zhruba preplati kdyz si zvoli OL + odkup, pro me neni problem rozlozit si pul milionu treba do tech tri let - v tomhle horizontu uz me to proste zas tak nevadi. Ja jsem spokojenej protoze servis jde za nima (spousta znamejch pak resi zavady v ramci zaruky, clovek se nekde dohaduje apod.), tady to jen zahodim, vemu si nahradni auto a prijedu si pro opraveny. Mam v tom pojistku ktera mi vychazi vyhodneji nez moje vlastni (kdyz nechci platit nesmysl) a v hlavni rade, kdyz jezdim novym autem tak ta ztrata hodnoty se aspon z casti utopi v tom OL.

Pokud se dostanu dejme tomu po tech trech letech na cenu, kdyz bych si auto kupoval jako novy - tak mi to dava smysl.
suchac501
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Goesson 10. 9. 2024 19:57

tak budes bez prachu o cjvili pozdeji. dava to smysl
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod suchac501 10. 9. 2024 20:20

No prave ze nebudu, to je ta pointa.

Castka je podobna (nebo neni?), ale v horizontu tri let se tech pul mice ztrati mnohem prijemneji + jako bonus do toho prvni tri roky lejes jen benzin. A nemusis se s nikym dohadovat proc uz si tejden bez auta, kdyz tam odeslo ECU jako treba znamej s Meganem.

Proto se snazim zjistit o kolik clovek v pripade OL to auto preplati, kdyz by si ho chtel odkoupit.
suchac501
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod exBURN 10. 9. 2024 20:26

Každá nabídka je jiná, tak si to nech nacenit. Podle mě je ale OL výhodnej v tom, že to auto za 2-3 roky vrátíš, páč mě už to auto po 3 letech často nebaví a stejně čumím po jiném.
exBURN
Štamgast

Odeslat příspěvekod suchac501 10. 9. 2024 20:30

To ze to muzu vratit je pro me taky jedna z alternativ, kdyz vynecham ze velkou cast z ty puvodni hodnoty novyho auta mam porad u sebe. A kdyz by boze neco, tak to auto muzes vzdycky vratit a bud jezdit mhd nebo si koupit neco jinyho ojetyho (a ses tam kde si zacal :lol: )
suchac501
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod exBURN 10. 9. 2024 20:33

To můžeš i když to auto koupíš - ty prachy v tom furt jsou, jen ti pak volaj měsíc dementi, áčka, jezdíš po prohlídkách a nebo to prodáš -50k pod trhem. Mě taky lákalo, že pokud teď kikoti vymyslí něco super EKO jako třeba zákaz TDi v centrech měst nebo podobně, či Musk nebo Pů přijdou s nevým typem EV s dojezdem 800km a 0,5,- na km tak fakt chci prodávat "staré" TDi
exBURN
Štamgast

Odeslat příspěvekod Arnie J 10. 9. 2024 20:37

kdo je Pú?
už nemám žádnou Mazdu :(
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod JardaB 10. 9. 2024 20:40

Njn, taky se mi nechce kupovat novejsi auto, nekomu v EU jebne jeste vic a muzes to vyhodit.
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod Arnie J 10. 9. 2024 20:49

už nemám žádnou Mazdu :(
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod suchac501 10. 9. 2024 20:50

Ja treba auto vlastnim rad, ale co to cloveku realne prinasi v zivote je jina. Proto proste premejslim o odklonu timhle stylem, ze pritelkyni necham "nase" vlastni auto.

Jestli mi auto stoji pred barakem a je mi k dispozici, tak je mi jedno jestli je psany na me nebo leasingovku pokud splni to co po nem chci.

Proto sem se ptal na cely tohle OL kolecko, protoze at pocitam jak pocitam tak mi ten OL proste nevychazi nejak zoufale nevyhodne, ale je klidne mozny ze dost veci nevidim...
suchac501
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Goesson 10. 9. 2024 21:04

suchac501 píše:No prave ze nebudu, to je ta pointa.

Castka je podobna (nebo neni?), ale v horizontu tri let se tech pul mice ztrati mnohem prijemneji + jako bonus do toho prvni tri roky lejes jen benzin. A nemusis se s nikym dohadovat proc uz si tejden bez auta, kdyz tam odeslo ECU jako treba znamej s Meganem.

Proto se snazim zjistit o kolik clovek v pripade OL to auto preplati, kdyz by si ho chtel odkoupit.

dyt pises ze to pak odkoupis
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod Lukas063 10. 9. 2024 21:25

exBURN píše:https://www.denik.cz/ze_sveta/cina-zakazala-medvidka-pu-ma-z-neho-strach-20180809.html

ne ne :D
Lukas063
Guru

Odeslat příspěvekod suchac501 10. 9. 2024 21:35

Goesson píše:
suchac501 píše:No prave ze nebudu, to je ta pointa.

dyt pises ze to pak odkoupis

Jasne, ale rozhodit 500k v horizontu tri let je uplne neco jinyho nez to tam vystrelit rovnou.
Vetsinu tech penez mas k dispozici kdyby bylo potreba, muzes s tim operovat.. tri roky si relativne bez starosti jenom jezdis.

Pro me je rozdil pokud proste vystrelim 500k rovnou v jednom roce a pak utopim dalsich 50k v nakladech na auto dalsi tri roky, nebo jesti necham za tri roky OL 200k (kdy oni delaj full servis) a pak si auto za 300k odkoupim - znam ho, jezdil jsem s nim jenom ja. Za tri roky mas k dispozici minimalne dalsi tri rocni platy. atd.

Ja chapu ze se ty finalni castce nevyhnes, ale tohle je pro me mnohem prijemnejsi reseni a pokud se dostanu k podobny castce jako kdyz kupuju novy auto hotove, tak mi to je v horizontu tri let fakt docela jedno.
Naposledy upravil suchac501 dne 10. 9. 2024 21:36, celkově upraveno 1
suchac501
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka