Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz
Goesson píše:ja dokonce bral operam s tim ze uz predem se uzavrela smlouva o odkupu a splatky byly zamerne nizke.
Suri74 píše:Suchac501 :: měl jsem nabídky na odkup služebního auta po operáku a ta cena byla stejná jako podobná auta v bazarech. Jediná výhoda byla ,že víš co se s tím autem dělo. Je to zkušenost 2 a 5 let dozadu.
suchac501 píše:Suri74 píše:Suchac501 :: měl jsem nabídky na odkup služebního auta po operáku a ta cena byla stejná jako podobná auta v bazarech. Jediná výhoda byla ,že víš co se s tím autem dělo. Je to zkušenost 2 a 5 let dozadu.
Priznam se, ze tohle je prave to o co mi vicemene jde. Jak rikam, nechci do auta (z principu) cpat vic jak pul milionu, nicmene me tak financne neboli kdyz to rozlozim do 3 let. Svoje auto jsem mel pres 10 let a byl s tim spokojenej. Pokud (prikladem) placnu, ze auto za 680k mam za 230k pri OL na 36 mesicu s limitem 15k km a po trech letech dejme tomu auto za 400-450k odkoupim a znam historii toho auta, a vim jak jsem se k tomu choval... je to pro me prijatelny.
1) mam nejak rozdelenou tu pocatecni vysokou castku
2) maj rizika za servis na triku oni / jasne u novyho auta toho zas tolik neni, ale kdyz s tim neco bude necham to v servisu a vemu si proste nahradni auto (opet v cene - aspon se to tak tvari)
3) se dostanu k asi vyrazne lepsi pojistce v ramci tech tri let nez mam ja sam. (na golfa v kombiku z roku 2014 platim i s havarijkem 10% ale mam tam spoluucast 10% nebo 10k).
Ve chvili kdy bych se dostal do situace kdy me nechaj s autem za 230k 3 roky jezdit s tim ze to pak musim vratit a budou se na me lecit za kazdej dobanec od dveri, tak se na to vykaslu. Stejne tak pokud tam nasypu 230k za tri roky a pak mi reknou ze odkup je za 600k, protoze "jste s tim zas nenajezdil tolik a to auto vlastne znate etc." (vymejslim si, s OL zkusenosti nemam)
Proto nadtim vubec premejslim... Mne osobne nevadi auto za 250k, ale to jsou jednou brzdy, jednou rozvody, jednou neco jinyho.
Cely to je samozrejme o tom, ze by tohle auto bylo jako druhy do domacnosti protoze nase hlavni auto bych si proste nechal a udelal z neho delnika.
Vsem moc diky za podmety, odkup treba ani nemusi dopadnout presne kdyz auto nenadchne, neco mi nebude vyhovovat nebo za nej proste budou chtit na muj vkus proste moc.
Jen rikam, kdyz si spocitam nejakou prumernou ojetinu za 250k / 10k havarjiko / 8k rocne servis, kdyz to neni nic velkyho. tak jsem na 7.5k za tri roky - jasne je to moje. Ale mezitim auto klidne ztrati 100k na hodnote s tim, ze misto 250k ho za tri roky nejspis prodam treba za 150k...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků