Operativní leasing - zkušenosti.

Fabia, Octavia, Superb,...

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod bobisek2016 31. 8. 2017 21:36

V případě OP nemůžu moc vybírat, roste rapidně cena..

Jde mi o to, jestli je lepší vzít úvěr nebo OP vzhledem k poklesu ceny, nevím o kolik kč po ujetí 60 tisíc km padne LK co jsem psal ..

Proto mě zajímají názory, vzda vzít OP na 2 roky a pak o5 nový vůz, nebo koupit vlastní konfiguraci a nechat si ho 5 let..
bobisek2016
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod anonymni 31. 8. 2017 21:37

Tak se ty zdechlino podivej na tipcars za kolik se prodavaji dvoulete porovnej s cenikem a vyhodnot.
anonymni

Odeslat příspěvekod salam01 31. 8. 2017 21:48

bobisek2016 píše:Proto mě zajímají názory, vzda vzít OP na 2 roky a pak o5 nový vůz

Za dva roky bude nejspíš ještě furt jenom O3.
salam01
Obecní blb

Odeslat příspěvekod chatumbabub 1. 9. 2017 15:59

bobisek2016 píše:Zeptám se..

Superb LK 140 KW 4x4 ( všechny 3 balíčky multimedia bla bla)

nájezd 30.000 Km za rok ( 60K za 2) auto na 24 měsíců za 12300 Kč měsíčně s DPH..

Je to blbost vzít nebo je to ok? Přemýšlím jestli vzít OP nebo položit 500 a zbytek úvěr..auto se mě líbí, nechal bych si ho 5 let ( u úvěru je fajn, že si tam můžu dát ještě 19 kola, pano střechu atd)..

to mas v cene i servis?

Protoze Octa RS, TSI, cca plna palba. (cenikovka neco pres 900k) vychazi neco mezi 17 a 18k s DPH. Vcetne servisu, pneu, 1% havarijni. 35k/rok na 4 roky.
chatumbabub
Nováček

Odeslat příspěvekod bobisek2016 1. 9. 2017 20:33

yes, jediné co si musím koupit jsou zimní kola
bobisek2016
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod anonymni 1. 9. 2017 21:29

chatumbabub píše:
bobisek2016 píše:Zeptám se..

Superb LK 140 KW 4x4 ( všechny 3 balíčky multimedia bla bla)

nájezd 30.000 Km za rok ( 60K za 2) auto na 24 měsíců za 12300 Kč měsíčně s DPH..

Je to blbost vzít nebo je to ok? Přemýšlím jestli vzít OP nebo položit 500 a zbytek úvěr..auto se mě líbí, nechal bych si ho 5 let ( u úvěru je fajn, že si tam můžu dát ještě 19 kola, pano střechu atd)..

to mas v cene i servis?

Protoze Octa RS, TSI, cca plna palba. (cenikovka neco pres 900k) vychazi neco mezi 17 a 18k s DPH. Vcetne servisu, pneu, 1% havarijni. 35k/rok na 4 roky.

To uz ma clovek za 22 treba m3 nebo ghibli :)
anonymni

Odeslat příspěvekod chatumbabub 2. 9. 2017 00:46

za 22k m3? Kde to dávají? :-) to je dost málo
chatumbabub
Nováček

Odeslat příspěvekod anonymni 2. 9. 2017 07:27

sorac to je bez dph a sluzeb :)
anonymni

Odeslat příspěvekod pajapaja25 5. 9. 2017 21:28

bobisek2016: Od koho máš tuto nabídku? Je to na toto auto dobrá cena. Normálně tak 16tis s DHP..
pajapaja25
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JiriCh 19. 9. 2017 13:52

Tak jsem asi před týdnem vracel auto na operák (měl jsem Fiat 500 od Unicreditu přes Imofu) a celkem nepříjemný překvapení bylo, že mi to vrátili s odřeným diskem (na 2 místech odřeniny prý netolerují). Cena za nový přes 5k bez daně...naštěstí jsem to ještě přijel vrátit s předstihem, tak jsem to odvezl a nechal rozleštit za 700... Zas ale lehký nedostatky laku neřešili, čehož jsem se trochu bál, protože mi to někdo "trochu" odřel na parkovišti, takže přišla na řadu korekční tužka, na druhou stranu jsem s autem zas nikdy nebyl v kartáčové myčce, takže lak jinak pěkný.... Kdyby vás zajímaly prodobnosti tak jsem to sepsal tady.
JiriCh
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MELLO 19. 9. 2017 14:43

Zajímavé. Dík za info. ;-)
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod tomcat999 20. 9. 2017 07:42

Take jsem na to zvedav, vracim v lednu, tak uvidime :-)
tomcat999
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod chatumbabub 21. 9. 2017 07:22

Cetl jste nekdo podminky operaku u Skodovky? Docela mazec.

V pripade totalni skody, nebo kradeze jim vznika narok na:

Kód: Vybrat vše
a) náklady spojené s přepravou, skladováním, oceněním, pojištěním a prodejem zbytků předmětného vozidla;
b) dohodnuté smluvní pokuty;
c) rozdíl mezi sumou pojistného na zákonné a havarijní pojištění předmětného vozidla, kterou společnost v souladu se sjednanými pojistnými Smlouvami uhradila nebo je povinna uhradit pojistiteli, a sumou tohoto pojistného uhrazenou klientem společnosti k datu ukončení Smlouvy;
d) rozdíl mezi sumou za poskytnuté služby, které společnost v souladu se sjednanými podmínkami uhradila a sumou za poskytnuté služby uhrazenou klientem společnosti k datu ukončení Smlouvy;
e) náklady, které společnost prokazatelně jednorázově vynaložila na uzavření Smlouvy, a které by byly (při normálním průběhu Smlouvy) klientem uhrazeny prostřednictvím splátek příslušné finanční služby;
f) náhradu škody ve výši rozdílu mezi Účetní zůstatkovou hodnotou předmětného vozidla ke dni předčasného ukončení Smlouvy určenou podle platných zákonných předpisů a pojistným plněním popřípadě i cenou zbytků předmětného vozidla. Společnost je v případě zřejmé nepřiměřenosti výše náhrady škody vůči součtu veškerých budoucích splátek do okamžiku předpokládaného řádného ukončení, oprávněna tento svůj nárok snížit až na součet zbývajících budoucích splátek;
g) spoluúčast pojistného plnění;
bude-li výsledkem zápočtu pohledávka společnosti vůči klientovi, je společnost oprávněna tuto pohledávku nárokovat na klientovi, pokud bude výsledkem zápočtu dluh společnosti vůči klientovi, je společnost povinna jej klientovi uhradit.

Nejvtipnejsi je "oprávněna tento svůj nárok snížit až na součet zbývajících budoucích splátek". Dobrodinci naroda vpodstate :tleskani

Cili bez GAPu ani ranu(snad uz jde sjednat, musim zjistit). Jakou castku budou znamenat body a), d) a e) samozrejme pri uzavirani nereknou, protoze se stanovuji az pri te udalosti dle internich pravidel spolecnosti.

Dobrej zajic v pytli. Nemate s tim nekdo zkusenost? Kdo uz jim to rozstrelil? :-)
chatumbabub
Nováček

Odeslat příspěvekod MELLO 21. 9. 2017 22:13

Nikdy
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod tomcat999 22. 9. 2017 12:05

vtipné je taky předčasné ukončení: na rok, ukončení o 4 měsíce dříve a zaplatil bych částku, která by pokryla zbylé měsíce a další rok operáku navíc :D Doplatit zbylé měsíce dopředu a dojezdit operák? Nelze, každý měsíc se generuje faktura :D
Ford Mondeo MKIV 2.0TDCI
Ford Focus II FL 2.0TDCI
tomcat999
Pozorovatel

Předchozí stránkaDalší stránka