rozvody - repas nebo original? 1.4TDi 59kW BNV

Fabia, Octavia, Superb,...

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod MELLO 16. 8. 2014 22:25

:hm
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod roxor 24. 8. 2014 08:24

Nissan350Z píše:... na ten jejich orig. vzduchový filtr bych se za 350,- z vysoka ***** a normálně bych tam navalil polskej Filtron (používám už hodně dlouho a bez problémů), kterej stojí 150,

Kvalitu značkového vzduchového filtra nemôžeš ako bežný užívateľ dosť dobre posúdiť. Je to v mikrorozlýšení daného materiálu. Myslíš, že Poliaci, alebo rákosníci použijú rovnako kvalitný matroš ako MANN? Rovnako sa mi veľmi "pozdáva", keď garážovi majstri sveta vzduchový filter vyfukujú stlačeným vzduchom ... úžasný prístup :tleskani
Stačí si uvedomiť, akú funkciu filter má a nemôžeš urobiť to, že tam "navališ" poľsko. Kvalitný filter Ti vydrží 20-30 tis.km, tak čo tam tak asi ušetríš? 350 - 150 = 200Kč/20Tkm 8-S
P.S.: Mám auto so 140 tis.km a kompresné tlaky má jak za mlada - prečo asi?

-- 24. 8. 2014 07:25 --

Veru tak, kolo nemá filtre
Nissan350Z píše:...nezbyde nic jinýho, než prodat auto a jezdit na kole ;)
Neberme život príliš vážne ... aj tak to nikto neprežije.
roxor
Nováček

Odeslat příspěvekod Vagi 24. 8. 2014 10:44

Nedávno jsem koupil vzducháč MANN (z autodily-cardo) a je na něm made in China :hm
3.0 V6
Vagi
Veterán

Odeslat příspěvekod GeneHawkins 24. 8. 2014 11:13

No jo, ale to je úplně jiná čína!!! :D :D :D
GeneHawkins
Insomniak roku 2013-17

Odeslat příspěvekod Vagi 24. 8. 2014 13:12

:D
3.0 V6
Vagi
Veterán

Odeslat příspěvekod Filo0 24. 8. 2014 13:25

Ťa ogabali, ja mám origo :-P
Obrázek
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
220 CDi, 170PS, 400Nm - W204 navždy bokom <3
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Filo0
Inventář

Odeslat příspěvekod Tarwas 24. 8. 2014 15:09

roxor píše:
Nissan350Z píše:... na ten jejich orig. vzduchový filtr bych se za 350,- z vysoka ***** a normálně bych tam navalil polskej Filtron (používám už hodně dlouho a bez problémů), kterej stojí 150,

Kvalitu značkového vzduchového filtra nemôžeš ako bežný užívateľ dosť dobre posúdiť. Je to v mikrorozlýšení daného materiálu. Myslíš, že Poliaci, alebo rákosníci použijú rovnako kvalitný matroš ako MANN? Rovnako sa mi veľmi "pozdáva", keď garážovi majstri sveta vzduchový filter vyfukujú stlačeným vzduchom ... úžasný prístup :tleskani
Stačí si uvedomiť, akú funkciu filter má a nemôžeš urobiť to, že tam "navališ" poľsko. Kvalitný filter Ti vydrží 20-30 tis.km, tak čo tam tak asi ušetríš? 350 - 150 = 200Kč/20Tkm 8-S

to by nemohl Filtron bouchat origo Filtry po Porsche, jenom s jinym potiskem... ;-)
Tarwas
Moderátor Galerie

Odeslat příspěvekod one-z 24. 8. 2014 17:03

Filtron dodává i pro Skodu ne? Ale taky kupuju MANN, rozdil par kacek, se schvalne podivam kde to vyrobili.
one-z
Inventář

Odeslat příspěvekod lukas.pce 24. 8. 2014 18:08

hlavne ta repase je spis o tom ze maji diky tomu danovy ulevy a realne se nic nerepasuje a stary kousky jdou do huti ;-) :D

a takovyhle picoviny resit u 1.4tdi ktera se ti stejne posere na jinym miste nez jsou rozvody.. :D

a filtr vzduchu jen spis aby se nezasiralo sani a nejaky velky castice a ty neprojdou ani nejlevnejsim filtrem.. to ze vlitne miniaturni prach do motoru je mu fakt jedno (viz egr ventily kde musi motor schroupat ty tvrdy karbonovy pevny castice ;-) )

meni se protoze se zasira a pak hrozi protrzeni a nebo jenom snizenej prutok vzduchu tj mensi vykon vetsi spotreba apod...

motor ztraci kompresi kvuli prejeti intervalu oleje, honeni za studena, vyrobni chybe apod..
S1 V6
Škoda Heinline 1.4
Citroen Berlingo 1.4
lukas.pce
Inventář

Odeslat příspěvekod Nissan350Z 24. 8. 2014 23:23

roxor píše:

:mrgreen:
Chlapče, tyhle filtry už používám dost dlouho na to, abych je mohl porovnat se značkovými (jako je Bosch, Tebou zmiňovaný MANN atd.). Jo, používají stejně kvalitní materiál, jako výše uvedené značky (mají na to atesty, dodávají je i do automobilek - Ford, VW, Mercedes, Aston Martin a řada dalčích - mají odzkoušené) a, ať chceš nebo ne, nabídnou to samé s malou výhodou (nižší cenou). Samo, dělají nejen do automobilů (stroje atd.). Fakt, že se vyrábí v Polsku ještě neznamená, že je to sračka ;-)

Dál s Tebou debatovat nebudu.
6,2 V8 375kW, 4,0 V8 470 kW, 3,5 V6 206 kW, 3,0 V6 200 kW a pár kafemlejnků…
Nissan350Z
Veterán

Odeslat příspěvekod Filo0 24. 8. 2014 23:27

Je fakt, že vzduchové sú skoro rovnaké všetky, ako matroš tak aj farba. Ale napr. olejové majú dosť značné rozdiely.
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
220 CDi, 170PS, 400Nm - W204 navždy bokom <3
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Filo0
Inventář

Odeslat příspěvekod Nissan350Z 24. 8. 2014 23:31

Jak jsem psal, používám všechny a nikdy nebyl sebemenší problém. Jestli někdo bude chtít zkusit, napiště SZ a seženu ;)
Nissan350Z
Veterán

Odeslat příspěvekod roxor 30. 8. 2014 05:51

Nissan350Z píše:...a, ať chceš nebo ne,...

Nie, nechcem :pozor , ale ďakujem za typ.
Neberme život príliš vážne ... aj tak to nikto neprežije.
roxor
Nováček

Předchozí stránka