Oktavia II prosba o radu

Fabia, Octavia, Superb,...

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod ice.man2 14. 5. 2014 10:31

Zdravím,
chtěl bych všechny zkušené poprosit o radu. Momentálně řeším jeden "problém". Vlastním oktávii 2 před FL (r.v. 07) s motorem 1.9TDI (BXE). Auto jezdilo jako služební a před 2 roky jsem jel od firmy odkoupil, takže mám jistotu, že 149 000km je nestočených. Výbava je super vč. xenonů, digi klimy atd... teď k tomu problému. Na autě není tažné a ani hágusy a s přítelkyní jsme pořídili psa a časem asi bude nějaký ten prcek a tudíž v autě již nemůžeme vozit kola na kterých hodně jezdíme. Vím, že by šlo dodělat tažné a koupit držák nebo sehnat nějaké neoriginální příčníky, které nepotřebují hágusy. Pořád ale nevím, jestli do tohoto auta ještě v tomto směru investovat, protože mě osobně už 150 000 km přijde jako celkem rozumná doba, kdy poslat auto dále do světa a porozhlédnout se po jiném o 2-3 roky mladším modelu. Roční nájezd nemáme nijak vysoký..řekl bych max 10-15 000km, takže kdybych pořídil rozumně ojeté auto, zas by 3-4 roky mohlo vydržet. Kamarád mi ale tvrdí, že tyhle km na oktávku nejsou nic a je lepší připadně na ní udělat sem tam nějakou opravu než jít do neznámého auta. Opravdu teď nějak nevím co s tím tak se ptám, co by jste dělali vy. Co se ceny týče, tak bych asi využil toho, že oktávie si drží celkem dobrou cenu a v podobné relaci se dá pořídit jiné mladší auto. Díky všem za názory.
ice.man2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod glider 14. 5. 2014 10:40

Ja by som si to asi nechal, jazdis s tym od zaciatku a ked ti to vyhovuje, preco predavat.

Tazne ci hagusy zas nevyjdu tolko penazi
glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod Řepík 14. 5. 2014 10:49

Pokud je auto bez problemu, tak bych si ho nechal. Ten najezd neni nijak vrazedny a pokud melo auto pravidelny servis, neni co resit. Ze koupis novejsi auto neznamena, ze se tam neco nepos... (to se ale muze i tady u te Octy). Ja daval pryc OII s najezdem pres 220 tisic km a napr. motorove byla naprosto v pohode.
Řepík
Inventář

Odeslat příspěvekod one-z 14. 5. 2014 11:17

Nechal bych si jí, tady znáš historii a kdo ví co koupíš, tažné s nosičem by se mohlo vejít do 10 tis. a výměna šál se šrouby asi 5 tis.? Bez výměny šál a šroubů bych si jí osobně nenechal, více kdyžtak zde:
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... sc&start=0
one-z
Inventář

Odeslat příspěvekod ice.man2 14. 5. 2014 11:59

one-z o tom jsem již někde slyšel, že to je velká bolest hlavně BXE... jen jsem netušil, že je to až tak aktuální.

Na autě jsou bolístky,.. ale řešitelné... při akceleraci rachtá v té prostřední skříňce na palubce co je na brýle (hrozně mě to vytáčí a nikde jsem nenašel přícinu), Klapavý zvuk od PP kola.. ale tak to jsou díly, co se časem prostě mění všude... Jsou po výměně obě xenonové "žárovky".. Nebát se těch km, tak tam dokoupím to tažné a je hotovo.
ice.man2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod spitfireXIV 14. 5. 2014 12:05

ice.man2 píše:Kamarád mi ale tvrdí, že tyhle km na oktávku nejsou nic a je lepší připadně na ní udělat sem tam nějakou opravu než jít do neznámého auta.

Kamarád má pravdu.
spitfireXIV
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod one-z 14. 5. 2014 12:09

ice: Těžko říci jak velká bolest to je, nicméně na můj vkus je těch případů už celkem dost a klidné spaní bych neměl, ikdyž na prodaný kusy toho asi moc nebude... Jinak pokud se těch 150tkm nenaskákalo na krátkých trasách, tak to nejsou nijak velké km a má je každá druhá OII s TDI a ta první bude mít 200+ tkm :D
one-z
Inventář

Odeslat příspěvekod Neurotic 14. 5. 2014 12:35

Bud rád, že to má těch 150k km a ne třeba 300k :D Pokud koupíš 2-3 roky staré auto tak může mít klidně ještě víc jen je otázka jestli to bude někde napsané...

já bych si to nechal pokud jsi s tím spokejený, vyměnil bych těch pár věcí a měl klid než kupovat jiné auto, které na tom může být hůř než tohle.
Neurotic
Štamgast

Odeslat příspěvekod lukas.pce 14. 5. 2014 12:45

tve to da pul mega, akorat se bude muset vymenit motor za ten z kteryho nevylitavaj ojnice, nic drahyho :D
S1 V6
Škoda Heinline 1.4
Citroen Berlingo 1.4
lukas.pce
Inventář

Odeslat příspěvekod ice.man2 14. 5. 2014 12:58

No co tak čtu to téma na dieselpower, tak mi běhá mráz po zádech.... Ona úvaha o výměně je i tím, že nyní najezdíme vcelku málo a hodně z toho jsou cesty po městě což dieslu zrovna dobře nedělá. Skoro jsem se přesvědčil, že si najdu nějaký atmosferický benzín do 1.6 a bude klid..snad. Akorát ten výkon by šel rapidně dolů :( teď tam mám cca 103kw od jedné zde zmíněné firmy a jezdí to krásně.. ale ono by se to přežilo nějak. Jen je otázka, jestli člověk najde auto co má udávané km reálné a jestli je možnost jak skutečný stav km u auta zjistit...

lukáš... tak ti nevím... :-D / :-S :)
ice.man2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod anonym 14. 5. 2014 13:01

Tak kup něco, co normální lidi nechtějí, velkoobjemový benzín v automatu, tam stáčet není potřeba, stejně to nikdo nekoupí tak jako tak, jen pár jedinců :-)
anonym

Odeslat příspěvekod lukas.pce 14. 5. 2014 13:03

velkoobjemovej benzin v automatu moc do mesta vhodnej neni, ale osobne bych se ty okty zbavil, jeslti jezdite takhle kratky trasy a vlastne to neni auto pro vas ;-) lidi za to daj slusny prachy a ty si uzijes "novy" auto
S1 V6
Škoda Heinline 1.4
Citroen Berlingo 1.4
lukas.pce
Inventář

Odeslat příspěvekod ice.man2 14. 5. 2014 13:04

tslany tak je pravda, že ty se asi moc nestáčí a dá se to pořídit levně, ale.. kdo to bude živit? :D

lukáš: přibližně to jsem si myslel. A občasnou cestu na chatu cca 50-60km tam a to stejné domů se zvládne i s benzínem. Ještě vyřešit po čem koukat. Nějaký prostor potřebuji i kvůli děcku do budoucna a na různé sportovní akce co jezdíme... Ještě jsem zvažoval dát oktu do servisu (ne autor) a nechat jí komplet prohlédnout a ať mi řeknou co si myslí podle toho co najdou...
Naposledy upravil ice.man2 dne 14. 5. 2014 13:07, celkově upraveno 1
ice.man2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lukas.pce 14. 5. 2014 13:05

ono to zase tolik nezere, ale ve meste to je na *****

a hlavne pri 0,0 prd najezdu se ta vetsi spotreba neprojevi..

ty auta mivaj mnohem lepsi vybavu za nizsi cenu nez "zakladni" modely ;-)
S1 V6
Škoda Heinline 1.4
Citroen Berlingo 1.4
lukas.pce
Inventář

Odeslat příspěvekod anonym 14. 5. 2014 13:08

No to co ušetříš na pořizovací ceně a za opravy můžeš investovat do dotačního fondu na pohonné hmoty na následující 3 roky :D Automat do města je ideální, jenže když ho dáš do auta co místo motoru má sekačku, tak to je spíš za trest
anonym

Další stránka