Koupil jsem si rapida

Fabia, Octavia, Superb,...

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod miromen4 10. 8. 2013 09:45

jirkaa64 píše:Výfuk u Rapida a Golfa po půl roce. Vypadá to, že na Rapidu bude výfuk odcházet ještě dřív než na O1.

post-10015-0-86504800-1375874520.jpg

P1030275.JPG

Na G6 byly patrné první známky koroze na výfuku po téměř 3 letech a 3 zimách a to pouze na přední časti. U otcové Ibizy to bylo už po 2 letech a 2 zimách ale rozhodně ne v takovém stavu jako u tohoto Rapida. Nejhůř na tom ale byly výfuky od Fordu tedy alespoň co jsem měl možnost vidět. Tam povrchovou korozi byly výfuky kompletně napadeny do 2 let. Zde jde ale spiš o kosmetické věci ale když jsem viděl výfuk od první Thalie nebo Punta II po par letech to už podle mě nebyla povrchová koroze ale slušně hnijící hnus.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Guru

Odeslat příspěvekod Filo0 10. 8. 2013 10:33

Na našom Fiate r.v.03 do 5 rokov 2 - krát vyhnil výfuk a pred dvoma rokmi prehnila nádrž. Bola doslova ako mokré bebe keksy, v rukách sa dala rozlámať a keď sa natankovala viac ako do polovice tak vytekal benzín.
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
220 CDi, 170PS, 400Nm - W204 navždy bokom <3
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Filo0
Inventář

Odeslat příspěvekod JardaB 10. 8. 2013 10:36

2003 a plechova nadrz? Ja myslel, ze se delaji plastove uz nekde od 95 na vsem...
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod Filo0 10. 8. 2013 10:47

Neviem čo to bol za matroš, ale podľa mňa to nebol plech ale nejaký papundekel s drevotrieskou alebo také niečo. Malo to takú hnedastú farbu ako od blata.
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
220 CDi, 170PS, 400Nm - W204 navždy bokom <3
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Filo0
Inventář

Odeslat příspěvekod malcolm_ 10. 8. 2013 11:16

jirkaa64 píše:Výfuk u Rapida a Golfa po půl roce. Vypadá to, že na Rapidu bude výfuk odcházet ještě dřív než na O1.
Obrázek
Obrázek

Jinak podle (ne)sjetí gum bych spíš usuzoval na nový skoro nejetý golf než půlroční auto.

Hurvajz po třech letech a 90 tkm:

Obrázek
HTP, to pravé sportovní náčiní.
malcolm_
Inventář

Odeslat příspěvekod Kibitz 10. 8. 2013 11:29

sprint píše:Na O1 vydržel výfuk 10 let.

Ale už šestý rok si člověk musel říkat, jestli to přijde dnes, nebo až zítra.
Kibitz
Zlatý avatar roku 2010

Odeslat příspěvekod vormen 10. 8. 2013 11:44

ja jsem mel na FI taky orezlej vyfuk a ve skoda servisu, ze prej to nic neni, ze to jen blbe vypada, ale dva plaste atd. no chvilku nato upadl na dalnici :-)
vormen
Nováček

Odeslat příspěvekod jirkaa64 10. 8. 2013 12:38

[quote="malcolm_"][quote="jirkaa64"]Výfuk u Rapida a Golfa po půl roce. Vypadá to, že na Rapidu bude výfuk odcházet ještě dřív než na O1.

Jinak podle (ne)sjetí gum bych spíš usuzoval na nový skoro nejetý golf než půlroční auto.

Hurvajz po třech letech a 90 tkm:

Je fakt že do půl roku mě schází tři týdny. bral jsem ho 1.3. I když jsem neměl zimní gumy, tak nějakou sůl to dostalo. Stejně je ten rozdíl mezi těmi výfuky veliký, asi jako v celém autě.
Dal jsem to sem proto, když si vzpomenu, že v říjnu když jsem vybíral auto, tak měli u Škody Rapida Ambiente 1,2 63kw za 365 (navíc měl liťáky a metlu) a vedle Golfa 1,2 63 comf. za 375.
Tehdy a pro mě i dnes, jednoduché rozhodování.
jirkaa64
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod malcolm_ 10. 8. 2013 12:45

Tak jako tak neporovnáváš dvě stejně ježděný auta. U tebe tipuju nájezd ve stovkách km měsíčně.

A že je to běžný stav u Rapida po půl roce stále nevěřím, protože to by nepřežilo ani čtyřletou záruku - a to si škodovka umí dobře spočítat.
malcolm_
Inventář

Odeslat příspěvekod jirkaa64 10. 8. 2013 13:11

Ta fotka je ze skodahome a dal to tam nějaký majitel. Mám doma O1 kde u které mě už 2 krát upadl zadní tlumič. Teď už ho měním dřív. Na tom zadním hrncu u Rapida mě přijde, že majitelé budou mít podobný problémy.
jirkaa64
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod malcolm_ 10. 8. 2013 13:14

Tak jako tak o tom vyfocenym golfu to platí - to je skoro nejetý auto, ty gumy maj najeto pár km.
malcolm_
Inventář

Odeslat příspěvekod televizmann 10. 8. 2013 13:53

mám tu před bytem taky rapida,pamatuji si když ho pán přivezl s převozní značkou před pár měsíci..schválně jsem mrkl při venčení psa na ten plech zadního dílu a můžu říct,že to byl nehezký pohled...

-- 10. 8. 2013 15:18 --

jirkaa64:přesně tak,ten golf je o levl vejš,rapid je spodina,s Golfem srovnávat spíš Octávii 3
televizmann
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod Jelass 10. 8. 2013 16:44

Zase bavíme se o povrchové korozi. Nejsem metalurg, ale z japonců vím, že povrch. koroze nic neznamená a i tak vydrží výfuk 8 10 15 let. To ukáže až čas jak moc na Rapidu šetřili a kde všude. Ale obávám se...
Jelass
Veterán

Odeslat příspěvekod Kibitz 10. 8. 2013 19:51

malcolm_ píše:Tak jako tak o tom vyfocenym golfu to platí - to je skoro nejetý auto, ty gumy maj najeto pár km.

To je sice pravda, ale i tak. Zánovní Rapid by neměl mít takto zreznutý výfuk ani kdyby měsíc parkoval v solné komoře. Takto ty výfuky budou na výměnu po třech letech, což je hodně velká slabota.
Kibitz
Zlatý avatar roku 2010

Odeslat příspěvekod malcolm_ 10. 8. 2013 19:52

Vzdyt prave proto rikam, ze neverim tomu, ze to bude bezny stav, uz vzhledem k tomu, ze skoro kazdej Rapid ma dnes ctyrletou zaruku.
malcolm_
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka