O1 - silně hřeje kabel v pojistkách na baterii !

Fabia, Octavia, Superb,...

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Žíža 10. 5. 2012 14:00

Ahojte, mám dost velký problém. Úplně náhodou jsem si všiml, že u hlavních pojistek co jsou přímo na baterii, tak jeden kabel je opálený od tepla a celý ten plast ve kterém to je uchycené je pokřivený a rozteklý. Nakonec jsem zjistil, že po startu motoru, se ten kabel velice rychle a dost silně zahřívá, vyloženě pálí, tak že na něm nejde udržet prst (na té kovové svorkovnici s pojistkou). Našel jsem, že ten černý kabel vede k alternátoru, tak by mě zajímalo, jestli může být vadný alternátor a zda se to může takto projevovat, protože mi to přijde divné proč se to celé tak hřeje, někde musí být nějaký zkrat. Je to tak na vyhoření auta, protože kryt pod kterým to je schované je celý očouzený asi jak to celé doutnalo, když se to hřeje delší dobu - viz. foto č.3, bílá mlha na odklopeném krytu. Celé to je tak na vyhoření auta, pojistka nezapracuje, protože tam asi není přímo zkrat, ale kabel hřeje tak, že ten plast od toho má tendenci začít hořet....
Hned vedlejší červený kabel je teplý taky, ale to nevím jestli se to hřeje okolím nebo je ten problém v něm a díky tomu dostává alternátor zabrat ? To by mohla být taky varianta, budu to muset ještě znova zkontrolovat, jestli opravdu hřejí oba nebo jen ten jeden.

Uvítám jakékoliv tipy a nápady co se vlastně stalo a kde mám hledat. Díky

Obrázek
Obrázek
Obrázek

-- 10. 5. 2012 14:07 --

Ještě mě napadá, jestli to taky nesouvisí s tím co se mi stalo v zimě, tenkrát jsem se na ty pojistky na baterii zapomněl podívat.
viewtopic.php?f=810&t=1160569&st=0&sk=t&sd=a
Forman r.94, BMM 40kw (6,3-6,9L) -> Octavia combi Collection r.03, 1.8T 110kw (6,3- 6,9L na 16")
Každé auto žere skoro stejně, vše záleží na řidiči !
Žíža
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod eLzyx 10. 5. 2012 14:21

to vypadá na nějakej přechoďák. Zkusit ten kabel demontovat, očistit všechny svorky, nebo ideálně nahradit novým (třeba je někde nalomenej) :hm Stejně nevypadá nijak zdravě - opálená izolace, neměděný povrch ...

Akorát mi nejde do hlavy co tam dělá černej kabel :hm Nebo změnil barvu?
Naposledy upravil eLzyx dne 10. 5. 2012 14:24, celkově upraveno 1
eLzyx
Veterán

Odeslat příspěvekod anonymni 10. 5. 2012 14:23

s tímhle bych si nehrál, to bych možná i do autorizáku dal ...
anonymni

Odeslat příspěvekod eLzyx 10. 5. 2012 14:29

to asi i jo. Lepší zaplatit pár tisícovek za opravu v autorizáku, než přijít o násobně víc v plamenech.
eLzyx
Veterán

Odeslat příspěvekod spitfireIX 10. 5. 2012 14:33

ajif píše:s tímhle bych si nehrál, to bych možná i do autorizáku dal ...

Já bych s tím v tomhle stavu raději ani nejezdil.
spitfireIX
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod MELLO 10. 5. 2012 14:43

Kdo se boji nesmi do skodovky
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod Žíža 10. 5. 2012 14:44

Kabel byl černý a měděný je, jen tím asi jak to čoudilo, tak to není tak dobře vidět, je to zakouřené.

Jezdit s tím nebudu, je mi jasné, že to je o hubu, budu mít strach s tím dojed do servisu. Jeden mám celkem kousek 7km, ale protože před měsícem mi dělali rozvody v jiném, tak bych to dal nejraději zase tam, ale to mám 30km, tak to asi budu muset risknout, ráno ještě není takové vedro a po dálnici se to snad i trochu ventiluje a chladí, tak by to mohlo vydržet, kdo ví jak dlouho to tam je.

Akorát mám obavy, že mi v autorizáku vymění alternátor a třeba je příčina úplně jinde a kdo ví co pak budou měnit a měnit, nerad bych aby mi někdo měnil půl auta, protože neví čím to je.
Ještě mě napadá, před měsícem mi měnili rozvody, řemen alternátoru, termostat. Nevím jestli je to nutné, ale měli u toho baterku venku tak jestli tam do něčeho třeba nedrbnuli.....nevím.
Forman r.94, BMM 40kw (6,3-6,9L) -> Octavia combi Collection r.03, 1.8T 110kw (6,3- 6,9L na 16")
Žíža
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod orgasmic 10. 5. 2012 14:46

To jsem mel na Fabii taky. Pry normalni.
NEevlim, tedy jsem.
orgasmic
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Žíža 10. 5. 2012 14:49

Normální ??? Tohle normální určitě není, nemůže se hřát kabel ták, že se z něho kouří.
Žíža
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod mfilip 10. 5. 2012 15:09

Ja uz O1 nemam, ale vim ze jsem na baterce mel plastovou pojistku uplne zkroucenou teplem a pritom ten tavny dratek vydrzel.
P: O1 1.8T SLX 1999 (5,81l/100 km)
K: OII 2.0 RS TFSI 2008 (5,80l/100 km)
K: Insignia 2.0 CDTi 103kW Ecoflex 2015 (4,55l/100 km)
goes: tak jo, zde jsi vyhral
mfilip
Veterán

Odeslat příspěvekod orgasmic 10. 5. 2012 15:11

Zizala: Zkus se podivat na jinou F1 ci O1 a uvidis, ze to bude mit skoro kazda.
NEevlim, tedy jsem.
orgasmic
Poslední varování

Odeslat příspěvekod mfilip 10. 5. 2012 15:26

Ziza neni od zizaly
P: O1 1.8T SLX 1999 (5,81l/100 km)
K: OII 2.0 RS TFSI 2008 (5,80l/100 km)
K: Insignia 2.0 CDTi 103kW Ecoflex 2015 (4,55l/100 km)
goes: tak jo, zde jsi vyhral
mfilip
Veterán

Odeslat příspěvekod Žíža 10. 5. 2012 15:39

Rozebral jsem to. Jestli se to opravdu dost často hřeje a kroutí jak někteří píšou, tak pak to vypadá že se to tak zkroutilo, že se asi téměř dotýkal černý krajní a červený vedle něj. To by ale asi nemělo vadit, když to je společný pol z baterie, jen by tím pak každý okruh neměl svoje vlastní jištění a v případě přetížení se to pak začne hřát.

Takže asi hřeje kabel od alternátoru a díky tomu že to probíjelo přes vedlejší kontakt, tak 110A pojistka pro alternátor nezafunguje ?
Žíža
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod sprint 10. 5. 2012 16:40

Proč to dávat do autorizáku? Šikovný autoelektrikář si s tím poradí.
Opel Astra ST 1.4T
Škoda Fabia Combi 1.4 TDI
Škoda Favorit GLX
Yamaha Xmax 400

"Pokus je prvním krokem k nezdaru"
sprint
Guru

Odeslat příspěvekod Slawall 10. 5. 2012 17:29

Který ani v autorizáku nemusí být.
Slawall
Vošický lover

Další stránka