Ahojte, mám dost velký problém. Úplně náhodou jsem si všiml, že u hlavních pojistek co jsou přímo na baterii, tak jeden kabel je opálený od tepla a celý ten plast ve kterém to je uchycené je pokřivený a rozteklý. Nakonec jsem zjistil, že po startu motoru, se ten kabel velice rychle a dost silně zahřívá, vyloženě pálí, tak že na něm nejde udržet prst (na té kovové svorkovnici s pojistkou). Našel jsem, že ten černý kabel vede k alternátoru, tak by mě zajímalo, jestli může být vadný alternátor a zda se to může takto projevovat, protože mi to přijde divné proč se to celé tak hřeje, někde musí být nějaký zkrat. Je to tak na vyhoření auta, protože kryt pod kterým to je schované je celý očouzený asi jak to celé doutnalo, když se to hřeje delší dobu - viz. foto č.3, bílá mlha na odklopeném krytu. Celé to je tak na vyhoření auta, pojistka nezapracuje, protože tam asi není přímo zkrat, ale kabel hřeje tak, že ten plast od toho má tendenci začít hořet....
Hned vedlejší červený kabel je teplý taky, ale to nevím jestli se to hřeje okolím nebo je ten problém v něm a díky tomu dostává alternátor zabrat ? To by mohla být taky varianta, budu to muset ještě znova zkontrolovat, jestli opravdu hřejí oba nebo jen ten jeden.
Uvítám jakékoliv tipy a nápady co se vlastně stalo a kde mám hledat. Díky

-- 10. 5. 2012 14:07 --Ještě mě napadá, jestli to taky nesouvisí s tím co se mi stalo v zimě, tenkrát jsem se na ty pojistky na baterii zapomněl podívat.
viewtopic.php?f=810&t=1160569&st=0&sk=t&sd=a
Forman r.94, BMM 40kw (6,3-6,9L) -> Octavia combi Collection r.03, 1.8T 110kw (6,3- 6,9L na 16")
Každé auto žere skoro stejně, vše záleží na řidiči !