Octavia II combi - 1.9 TDI DSG nebo 2.0 TDI DSG

Fabia, Octavia, Superb,...

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod macbook 11. 11. 2010 18:46

[quote="orgasmic"]Urcite bych do neceho takoveho nesel. Moznost poruchy automatu, coz muze byt likvidacni.
Proc nesahnes po nejakem novem aute? Nebo alespon predvadecce? Proc zorvna OII? Za necelych 300 tycek mas novou FII TSi a moderni DSG a spotreba se da take drzet kolem 5.5l.

ta dsg v FII je v com moderna ? :) akurat ze ma suche spojky... myslim ze vzhladom na krutiak ktory v 1,9 prenasa je prave ta olejova co tam je dost predimenzovana takze nejake obavy so spolahlivostou neviem.. a motor 1,9tdi je urcite najspolahlivejsi :)
VW PASSAT CC 3.6V6 220kW DSG 4MOTION 2009
macbook
Nováček

Odeslat příspěvekod Beaumont 11. 11. 2010 18:47

kolicek: To je docela těžká volba.

S Octou 1.9 TDI s DSG jsem jezdil v práci a moc mě to nenadchlo. Převodovka DSG jako taková je výborná, jeden z nejlepších automatů, co jsem řídil. Ale sladění s motorem 1.9 TDI se IMHO nepovedlo, mimo město jsem měl pořád pocit že ten motor je podtočený, nejde jak by měl a zbytečně vibruje. Při potřebě akcelerace pak občas čekáš na "nádech" turba. A sportovní mód je naprosto nepoužitelný, tam naopak DSG ten motor nesmyslně vytáčí tam, kde už vůbec nemá výkon a jen zoufale řve a nejede. Čili jsem stejně nakonec často volil ruční mód, ale na to zas nemusíš kupovat automat, že.
Naopak co jsem řídil DSG s benzínovým motorem (2.0 TFSI v Golfu GTI), fungovalo to mnohem líp. Asi je to sladění s benzínem snazší kvůli širokému spektru použitelných otáček (u TDI je naopak typicky velmi úzké, i na poměry dieselů).

2.0 TDI asi pojede líp, jenže za ty peníze už to bude starší nebo mít víc najeto. A to je vždycky riziko - kolegovi na služební 1.9 TDI odešlo DSG asi po 100.000 km - nejdřív začalo víc a víc cukat při rozjezdech, pak i při běžné jízdě a nakonec to skončilo výměnou celé převodovky. :-( A to nemluvě o tom, že sám motor 2.0 TDI nebyl zezačátku zrovna vzor spolehlivosti a výdrže... ]:-<
Italská auta jsou nespolehlivá, lidská činnost způsobuje globální změnu klimatu a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Jean-Jacques Rousseau)
Beaumont
Moderátor

Odeslat příspěvekod orgasmic 11. 11. 2010 18:56

Prestan Mello placat pycoviny a zkus prispet alespon jednou k tematu laskave ;)
NEevlim, tedy jsem.
orgasmic
Poslední varování

Odeslat příspěvekod MELLO 11. 11. 2010 19:28

Na mě se laskavě vyser - kor ty.
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod kolicek 11. 11. 2010 19:31

orgasmic - To od MELLO je dobra rada, ja jsem to udelal hned po precteni jeho prvniho hodnotneho prispevku :)
kolicek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Davidson 2. 11. 11. 2010 19:47

není ta 2.0 víc hlučná? je to snad tady v testech ...
Davidson 2.
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod anonymni 11. 11. 2010 20:15

k tématu - Octu DSG jedině s 1.9 TDI. Potvrzuje 8 z pěti hopsálků
anonymni

Odeslat příspěvekod 911 11. 11. 2010 20:18

diesel, dsg, 2006, dele nechat? no to hodne stesti..
a najezd mas kolik rocne?
Never a frown with golden brown
911
Inventář

Odeslat příspěvekod kolicek 11. 11. 2010 20:24

Tak 20 - 25 tis. rocne
kolicek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod spitfireIX 11. 11. 2010 20:25

Olítaný kombinaci TDI/DSG bych se docela bál.
spitfireIX
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod kolicek 11. 11. 2010 20:29

Na novou nemam :D
kolicek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MELLO 11. 11. 2010 20:31

S těmahle kilometrama za rok se vyser na naftu a vem benzín. Ušetříš a vyhneš se problémům.
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod Beaumont 11. 11. 2010 20:39

A co koupit nějaké auto, které u nás není tak notoricky předražené jako ojeté Octavie?
Např. Fiat Croma, diesely 1.9 Multijet popř. 2.4 Multijet jsou k mání s automatem a je to o třídu větší, tedy mnohem prostornější, pohodlnější a lépe vybavené auto než Octa.
A možná by za tu cenu už mohla být i Laguna, ne?
Italská auta jsou nespolehlivá, lidská činnost způsobuje globální změnu klimatu a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Jean-Jacques Rousseau)
Beaumont
Moderátor

Odeslat příspěvekod spitfireIX 11. 11. 2010 20:39

kolicek píše:Na novou nemam :D

To chápu. Ale šance, že se něco vysere v této konfiguraci je nemalá a oprava něco stojí - peněz i problémů. Kdybych měl 300 litrů na auto, koupím si nové - Octavii, Megana, Fokuse, i30...
spitfireIX
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod HondaMan 11. 11. 2010 20:44

Přemýšlím co může být v budoucnu větší průser než notně ojetá Octa s 2.0TDI DSG. Předpokládám že auta po kterých koukáš (za 260tkč) mají namotáno kolem 200tkm, ty za 5 let namotáš dalších 100... ...good luck :-|

Osobně bych si raději koupil benzín s HDM... Bude mnohem levnější, jak na pořízení, tak servis...
"He who sacrifices freedom for security deserves neither." Benjamin Franklin
HondaMan
Řezník Garáže

Předchozí stránkaDalší stránka