FAN CLUB TSI

Fabia, Octavia, Superb,...

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod pech. 30. 4. 2016 20:44

Sráče bezcenný....

-- 30. 4. 2016 21:56 --

Arnie J píše:tak řemenové rozvody jsou vůbec podřadné řešení vhodné akorát pro ty, kteří nejsou schopní udělat řetěz :D

Svatá pravda... Správně nadimenzovanej řetěz odjezdí statisíce kilometrů aniž by si ho někdo musel všimnout... Řemen je jednoduché a levné řešení (v návrhu a prvovýrobě), protože se nemusí mazat, proměnlivě šponovat, víko nemusí těsnit a i když se návrh udělá sebevíc blbě, tak to nedělá kravál a funguje.... Nicméně to, že život motoru závisí na kusu hadru zalitýho v gumě je mi poměrně protivná, byť se s léty prokázalo, že když se to pohlídá, není to problém.
Rip: Škoda 105 DeLuxe 5Q
Sold: Favorit 135LX zvaný Sysel
Aneb já to říkám furt, zlatej karburátor!
A nyní učebnicový příklad produktu globalizace a Francouzským jménem a Českým pasem a strojem jež je svědkem Rumunské obrody s Francouzským srdcem :-)
pech.
Inventář

Odeslat příspěvekod GeneHawkins 30. 4. 2016 21:18

Málokdo ví, že i taková dvoulitrová Sierra DOHC měla předepsanou lhůtu výměny řetězu 150 tisíc km. Taky jsem ho viděl přetržený...
GeneHawkins
Insomniak roku 2013-17

Odeslat příspěvekod pech. 30. 4. 2016 22:17

Odpověď zní jednoduše, blbě navrženo, když je mnoho motorů co na řetěz bez výměny namotalo normálně půl mega...
Rip: Škoda 105 DeLuxe 5Q
Sold: Favorit 135LX zvaný Sysel
Aneb já to říkám furt, zlatej karburátor!
A nyní učebnicový příklad produktu globalizace a Francouzským jménem a Českým pasem a strojem jež je svědkem Rumunské obrody s Francouzským srdcem :-)
pech.
Inventář

Odeslat příspěvekod Jelass 1. 5. 2016 08:49

Do toho jinej znamej 14 dni zpatky na dalnici 2.0 tdi pd 125kw taky potkan. Turbo, olej, otacky a tak... Sic to slo chcipnout, ale i to vypada na totalku. Mel lehce pres 200kkm, ale od 130kkm nemel vubec lehkej zivot.
Jelass
Veterán

Odeslat příspěvekod Aštar_Šeran 1. 5. 2016 08:55

Koncernové nafťáky s tím problém nemají, tady bych ti spis viděl na špatnou údržbu a/nebo zacházení.
Aštar_Šeran
The Baker

Odeslat příspěvekod Honza42 1. 5. 2016 09:14

pech. píše:Nicméně to, že život motoru závisí na kusu hadru zalitýho v gumě je mi poměrně protivná

Myslel jsem, že všichni ti co pamatují takové výrobky jsou již dávno mrtví.
Honza42
Inventář

Odeslat příspěvekod Arnie J 1. 5. 2016 09:36

náš pes dostal starý rozvodový řemen z GTA na hraní ... je to už asi 2 týdny a zatím se jeví nezničitelně :D
už nemám žádnou Mazdu :(
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod burty s krenem 1. 5. 2016 10:19

Uplne vidím námět na reklamu...
burty s krenem
Demakokot

Odeslat příspěvekod Lukas063 1. 5. 2016 12:20

Snad radši ani ne :D
Lukas063
Guru

Odeslat příspěvekod Jelass 1. 5. 2016 13:32

Aštar_Šeran píše:Koncernové nafťáky s tím problém nemají, tady bych ti spis viděl na špatnou údržbu a/nebo zacházení.

Jj, asi kombinace obojiho.
Naposledy upravil Jelass dne 1. 5. 2016 14:40, celkově upraveno 1
Jelass
Veterán

Odeslat příspěvekod MELLO 1. 5. 2016 14:24

Arnie J píše:náš pes dostal starý rozvodový řemen z GTA na hraní ... je to už asi 2 týdny a zatím se jeví nezničitelně :D

:mrgreen:
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod lukino190 27. 5. 2016 19:30

Zdravim, zde je odkaz na video: https://ulozto.cz/xcyF4PkX/wp-20160527-17-40-08-pro-mp4

Po vypnuti motoru a zamknuti auta se mi furt hejbe regulace turba. Viz. Video. Dělá to furt. Všiml jsem si toho až teď protože sem měl vymlacenou baterii a zkoumal sem proč....
lukino190
Štamgast

Odeslat příspěvekod Aštar_Šeran 27. 5. 2016 19:35

To je to auto po záruce, jak jsem ti radil koupit nový?
R18Z4
Aštar_Šeran
The Baker

Odeslat příspěvekod glider 27. 5. 2016 19:38

:D zeby zase siel stastiu naproti?
glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod lukino190 27. 5. 2016 19:38

Neni....ale nedělalo to. Měnily se rozvody takže si myslim že servis něco podělal...
lukino190
Štamgast

Předchozí stránkaDalší stránka