od Tom69 7. 4. 2006 09:34
nebudu extremne prilevat oleje do ohne.
mel jsem za muj "kratky (19let)" motoristicky zivot nespocet vozu Renault. Az na posledni dva byly vsechny vozy mene ci vice ojete. Autorizovany servis jsem nikdy predtim nenavstevoval, vozy ac starsi byly bezporuchove k naproste spokojenosti slouzily mnoho let a kilometru. Prvni zkusenost se znackovym servisem jsem ziskal u Auto Freiberg kam jsem predchozi auto (Twingo) cca pred 5 lety (tesne po zaruce) nechal odtahnout, nebot jejich Renault asistance nebyl schopen zavadu odstranit na miste (auto neslo nastartovat buduky svitily), prijeli dva hosi jeden cerstvych 18 po vyuceni, druhy 16 let - ucednik. Auto jsme na lane odtahli do jejich domovskeho servisu Auto Freiberg. Auto nechali na dilne s tim at si zavolam druhy den. Druhy den volam, jak to vypada. Odpoved, odesly vstriky, nutna kompletni vymena za cca 18tis korun. Po domluve s jinym servisem jsem u Freibergu sdelil, at auto nechaji tak jak je, ze prijedu s odtahovkou a auto prevezu jinam. Odpoved OK. Za hodinu mi volaji, ze technik uplne nahodou ty vstriky behem te hodiny vycistil a auto najednou jede. Zaplatil jsem 5tis a s autem odjel s upozornenim, ze vymena je nutna nebot ujedu max par stovek km. Jake pak bylo prekvapeni, kdyz znamy mechanik nahledl nasledne do motoru a konstatoval, z na motor nebylo sahnuto, nebot vsude lezela souvistla vrstva prachu, bez sebemensiho naruseni. Tomu, ze zavada byla v necem jinem nahrava fakt, ze vuz dodnes bez problemu jezdi (ma jej muj bratr) a od tohoto zasahu na nem bylo najeto 65tis km bez opravy motove casti.
Do koupi vozu Megane II tedy naprosta spokojenost. Nyni velke rozcarovani jak z kvality zakoupeneho vozu, tak z pristupu prodejce a dovozce.
Jsou veci ktere clovek prejde, ale kdyz vam pri pustenem radiu na hlasitosti cca od 12 stupnu (poslouchatelny max 24 - 25) zacne chrastit vypln levych dveri nebo kdyz palubni deska chrasti tak, jako jsem to nezazil u zadnych i podstatne horsich aut (uz i nejen pri jizde po kostkach),kdyz se ozyvaji zvuky i ze zadni casti vozu atd.,kdyz zavirate dvere, neni jiz jako na zacatku slyset ten krasny plny zvuk, ale ozve se rachot chrastitka (venkovni plasty - bocni listy). Ventilator vam masiruje pres volant dlane, auto sebou pri rozjezdu cuka ........ zacinate mit neblahy pocit, ze vzhledem k castce za kterou jste vuz koupili, budete muset toto snaset jeste par let, z toho vam opravdu do smichu nebude a tezko budete tvrdit jak moc jste se zakoupenym vyrobkem spokojen pozor2