Existuje vubec nekdo spokojeny s francouzskym autem

Citroën, Peugeot, Renault

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Registrace Buerace 6. 4. 2006 20:16

stealth píše:Já osobně nejsem spokojen. Bohužel se rozdávala služební auta a kolegové byli rychlejší a já jsem bohužel vyfasoval Renault Megáne Grandtour Dynamique... :(

Blbé bylo, že hned v garážích jsem nemohl zamknout. Karta prostě stávkovala a zamkl jsem až na radu kolemjdoucího (který měl zřejmě zkušenosti). Poradil mi, že musím hodně moc třísknout víkem kufru a pak se to prý zamkne. OK, zamklo :)

Druhé překvapení mě čekalo při vyjetí. Volant kolem středové polohy vykazoval hóódně velký neklid a při brždění mě nekompromisně posílal mimo silnici.

Třetí překvapení bylo u pumpy, kde jsem tankoval to hnusné do traktorů (jo,už vím - naftu). Po nastartování toho báječného, avšak příšerně líného 130k dieslu jsem ujel asi 6 metrů na jedničku a auto chcíplo, potom ještě dvakrát, ale pak se to naštěstí vzpamatovalo a odvezlo mě to domů.

Nikdy v životě si nekoupím francouzské auto, nikdy, nikdy. Bohužel jsem ho vyfasoval :(a/quote]

To auto bylo nové?
Registrace Buerace
Nováček

Odeslat příspěvekod kmarty 6. 4. 2006 22:41

stealth píše:Blbé bylo, že hned v garážích jsem nemohl zamknout. Karta prostě stávkovala a zamkl jsem až na radu kolemjdoucího (který měl zřejmě zkušenosti). Poradil mi, že musím hodně moc třísknout víkem kufru a pak se to prý zamkne. OK, zamklo :)S/quote]

Clovek by neveril jakym usmevnym zpusobem se da rict ze neumis zavrit kufr :-)
Ten volant by mne asi taky trapil, ale ohledne nafty nevim. Sice nemam chrochtmotor, ale mam pocit ze vsude mozne porad pisou o tom ze moderni dieselove motory jsou haklive na kvalitu nafty a zaroven ze to co u nas cepujou, to neni nafta ale smes buhvi jakyho sajrajtu.

Ale jinak Te chapu. Podobnou averzi, jakou mas ty na Renault, mam na cokoliv od VW (vcetne jakychkoliv odrud). Kdybych mel popisovat napr. Octavii, vypadal by muj post hodne podobne jako ten tvuj.
kmarty
Nováček

Odeslat příspěvekod Mirek-607 6. 4. 2006 22:47

No, Renaulti dCi jsou asi preci jen dost haklive na naftu. V jedne nejmenovane firme letos v zime vsechny Laguny 1.9dCi zamrzaly pri stejnem palivu a aditivech jako VW TDI (slo o vzorek cca 20 aut), ty sice strasne chrochtaly, ale nezamrzl zadny. A prosim, neoznacovat za priznivce VW ;)
Každá práce se udělá sama, jen se jí na to musí nechat dostatek času.

Honda Civic 8G 1.8i-VTEC Sport, Opel Astra G 1.4 16V, Gilera Runner 50DD
Mirek-607
Štamgast

Odeslat příspěvekod stealth 7. 4. 2006 07:17

PPP: hmm, takže správně bych sem neměl s takovým nickem (podpisem) chodit. Super, vitejte na demokratickém fóru. Nebudu tedy rušit v sebeukájení se francouzskou "kvalitou", já sice kecám (asi mám 15 roků a chci frajeřit) a statistiky ADAC a TUV lžou, aby pošpinily francouzské supervozy. Uznávám, že jsem psal emocionálně (jak taky jinak, když jsem si na 15km prožil to co jsem prožil), za což se omlouvám. Ale tohle jsem si nevymyslel a je mi líto, že jste tak zaslepení.

Saman: opět, rozbouřené emoce. Je mi jasné, že nemůžu od dieslu čekat zázraky. Spotřeba je nižší cca o litr a půl při dodržování předpisů, kdybych ORS šlápl na krk, tak je už neporovnatelná.
kmarty: jsem rád, že ses pobavil. Jinak mi ukaž, kde jsem řekl, že mám averzi na Renault. Nikde a nikdy předtím bych si to nedovolil, slyšel jsem o tom, jaké jsou to střepy a slovo kvalita je jim cizí (můžu když tak nafotit slicování interiéru), ale nikde a nikdy jsem se do takové diskuze nezapojil. Vyjádřil jsem jen vlastní a reálné zkušenosti a trochu jsem to přepískl s výrazy.

Mirek-607: být příznivcem VW je něco jako být duševně chorý jedinec, co ze své Octávky dělá supersport a je pro ostatní nebezpečný?

Pánové, pánové, nezlobte se na mě, ale to se fakt nedá číst. Pokud je někdo příznivcem VW, tak je zaslepený a jen chce pošpinit francouzská auta. Hmm, tak tady končím a omlouvám se, že jsem vám vstoupil do diskuze.
BMW 520d F11; BMW M3 F80
stealth
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Ze3gg 7. 4. 2006 08:27

Asi bych mel neco poznamenat, protoze mam Renaulta. Mam ho 7 let - Megana kombi a jsem s autem nadmiru spokojen. Je tichy, spolehlivy a pro mne a moji rodinu celkem komfortni a pohodlny. S cim nejsem spokojen jsou ceske servisy, ale to je spise o lidech... Do Megana jsem nacpal plyn a tim nemam problemy s cenou paliva a s ekologii. Co me nejvice stve jsou "naftaky", ze kterych se sype uhli na silnici a protoze obcas neni kde je predjet, musi se mi to sypat zepredu na auto a nici mi to filtry a nervy. Bohuzel sem kupodivu nepatri nakladaky ale hlavne auta s napisem TDI, a co me nejvice zarazi, i uplne nova... Renaulti od roku 2003? maji lapac pevnych castic a z aut od PSA to nepada, pokud to nejsou opravdu stare kusy. Takze podle mne Francouzi DOBRY, ale TDI vyhubit, jinak vsichni pomreme s plicema plnyma TDI bordelu.
Ze3gg
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod saco 7. 4. 2006 08:45

Matka - Peugeot 106 140 000 km bez žiadneho problému , ja 307 break 3 roky 35000 km - /čidlo teplomeru - 1000 sk, otvárací teleskop na kufri/, Citroen C4 16000 km bez problému
saco
Nováček

Odeslat příspěvekod puck 7. 4. 2006 08:59

renault laguna, model 2005 - spokojost na 98%
puck
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Ahmed 7. 4. 2006 09:05

P 406 1,8 16V rv. 2000, 150000. Běžná údržba + cca ve 110000 nutná výměna BSI (nefungovala klima). Jelikož je to auto z druhé ruky (najeto 102000) kupované přímo u prodejce Peugeot tak oprava byla zdarma. Přesto max spokojenost klidně bych si 406-ku koupil znova. Kamarad ma prakticky stejnou 406 o rok mladší a taky je spokojený.
Ahmed
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tom69 7. 4. 2006 09:34

nebudu extremne prilevat oleje do ohne.
mel jsem za muj "kratky (19let)" motoristicky zivot nespocet vozu Renault. Az na posledni dva byly vsechny vozy mene ci vice ojete. Autorizovany servis jsem nikdy predtim nenavstevoval, vozy ac starsi byly bezporuchove k naproste spokojenosti slouzily mnoho let a kilometru. Prvni zkusenost se znackovym servisem jsem ziskal u Auto Freiberg kam jsem predchozi auto (Twingo) cca pred 5 lety (tesne po zaruce) nechal odtahnout, nebot jejich Renault asistance nebyl schopen zavadu odstranit na miste (auto neslo nastartovat buduky svitily), prijeli dva hosi jeden cerstvych 18 po vyuceni, druhy 16 let - ucednik. Auto jsme na lane odtahli do jejich domovskeho servisu Auto Freiberg. Auto nechali na dilne s tim at si zavolam druhy den. Druhy den volam, jak to vypada. Odpoved, odesly vstriky, nutna kompletni vymena za cca 18tis korun. Po domluve s jinym servisem jsem u Freibergu sdelil, at auto nechaji tak jak je, ze prijedu s odtahovkou a auto prevezu jinam. Odpoved OK. Za hodinu mi volaji, ze technik uplne nahodou ty vstriky behem te hodiny vycistil a auto najednou jede. Zaplatil jsem 5tis a s autem odjel s upozornenim, ze vymena je nutna nebot ujedu max par stovek km. Jake pak bylo prekvapeni, kdyz znamy mechanik nahledl nasledne do motoru a konstatoval, z na motor nebylo sahnuto, nebot vsude lezela souvistla vrstva prachu, bez sebemensiho naruseni. Tomu, ze zavada byla v necem jinem nahrava fakt, ze vuz dodnes bez problemu jezdi (ma jej muj bratr) a od tohoto zasahu na nem bylo najeto 65tis km bez opravy motove casti.

Do koupi vozu Megane II tedy naprosta spokojenost. Nyni velke rozcarovani jak z kvality zakoupeneho vozu, tak z pristupu prodejce a dovozce.

Jsou veci ktere clovek prejde, ale kdyz vam pri pustenem radiu na hlasitosti cca od 12 stupnu (poslouchatelny max 24 - 25) zacne chrastit vypln levych dveri nebo kdyz palubni deska chrasti tak, jako jsem to nezazil u zadnych i podstatne horsich aut (uz i nejen pri jizde po kostkach),kdyz se ozyvaji zvuky i ze zadni casti vozu atd.,kdyz zavirate dvere, neni jiz jako na zacatku slyset ten krasny plny zvuk, ale ozve se rachot chrastitka (venkovni plasty - bocni listy). Ventilator vam masiruje pres volant dlane, auto sebou pri rozjezdu cuka ........ zacinate mit neblahy pocit, ze vzhledem k castce za kterou jste vuz koupili, budete muset toto snaset jeste par let, z toho vam opravdu do smichu nebude a tezko budete tvrdit jak moc jste se zakoupenym vyrobkem spokojen pozor2
Reklamovali jste zakoupený vůz? Chcete uveřejnit své zkušenosti? Pište na: info.renault@email.cz nebo čtěte http://www.renault.nazory.cz
Tom69
Nováček

Odeslat příspěvekod ITTI 7. 4. 2006 09:53

Mirek-607 píše:No, Renaulti dCi jsou asi preci jen dost haklive na naftu. V jedne nejmenovane firme letos v zime vsechny Laguny 1.9dCi zamrzaly pri stejnem palivu a aditivech jako VW TDI (slo o vzorek cca 20 aut), ty sice strasne chrochtaly, ale nezamrzl zadny. A prosim, neoznacovat za priznivce VW ;)

No vidiš.Letos jsem záměrně udělal pokus a Lagunu s 1,9dCi nechal parkovat celou zimu venku. Navíc stála(v noci) v místě,kde bezvadně fouká vítr. Seč bylo nějakých -20 až -25C,nic nezamrzlo,motor naskočil vždy napoprvé a velmi ochotně.Je ale fakt,že palivový filtr měním po 30 tis,ono nějakých 500 Kč mne nespasí,tankuji výlučně u prověřených Shell(dojezd mám asi 1000-1100km)a dávám zpochybňované aditivum, výlučně Castrol.Našel jsem jej před asi 6 lety,přidávám i v létě a nerozumím problému se vznětovým motorem.
Ono je to i o zacházení s autem,resp motorem.Co tankuji,jaký olej,filtry atd.Značkový servis znám jenom z jízd kolem.Údržbu dělá zaměstnanec s vědomostmi a vybavením.
Pokud byl problém,někdo uživatelsky něco ošidil.

Co vím, je problém se zamrzáním s naftou u Nissanu X-Trail.

Samozřejmě,že jakýkoliv common rail je citlivější, než TDI či PD. Ale to majitelé snad vědí,když to kupuji. :hm
ITTI
Servismen

Odeslat příspěvekod kmarty 7. 4. 2006 10:22

stealth píše:Pánové, pánové, nezlobte se na mě, ale to se fakt nedá číst. Pokud je někdo příznivcem VW, tak je zaslepený a jen chce pošpinit francouzská auta. Hmm, tak tady končím a omlouvám se, že jsem vám vstoupil do diskuze.s/quote]

Kliid, si to taky vsechno hned moc beres :-)
Ale je fakt, ze pokud jdes neco spinit, pak se hodi to neprehanet jinak to ztrati duveryhodnost. I kdyz nevylucuju ze neuveritelne prihody se stat muzou.
kmarty
Nováček

Odeslat příspěvekod Vojťas 7. 4. 2006 10:33

Jak to tady pročítám (a nejen tady, i na jiných serverech), tak jsem asi "spadl z oblakov":

Přes rok a půl jezdím s Megane Grandtour 2.0, jediná závada byl zámek kufru - opravili na Zličíně během necelé hodinky. Odvezl rodinu do Itálie, projel Rakousko, Holandsko a bez problému.

Z jiné oblasti: přes rok jsem používal notebook Acer - bez problému. Když čtu názory na fórech, tak vlastně neměl fungovat už od začátku.

Nebo: používám PDA Palm - taky bez problémů. Přesto to jsou v různých diskusních fórech "nejshitovější" přístroje, co kromě hard-resetu neumějí nic.

Co je na mně proboha divného?
Vojťas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tom69 7. 4. 2006 10:46

vojtas: acer uz mam druhy a bez problemu, proste jsi mel ve vsech trech pripadech kliku, bud rad :tleskani
Reklamovali jste zakoupený vůz? Chcete uveřejnit své zkušenosti? Pište na: info.renault@email.cz nebo čtěte http://www.renault.nazory.cz
Tom69
Nováček

Odeslat příspěvekod Vojťas 7. 4. 2006 10:47

Tož to já zase jsem ...
Vojťas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mirek-607 7. 4. 2006 13:08

stealth: Ta posledni veta nebyla smerovana na Tebe ;) Spis jsem si tim chtel usetrit pripadny dalsi prispevek, pokud by me nekdo rekl, ze hanim Francouze, protoze mam doma VW. Nemam, tecka. Nic vic, jsem tim rict nechtel. Pravda, vyznelo to trochu divne...
Každá práce se udělá sama, jen se jí na to musí nechat dostatek času.

Honda Civic 8G 1.8i-VTEC Sport, Opel Astra G 1.4 16V, Gilera Runner 50DD
Mirek-607
Štamgast

Předchozí stránkaDalší stránka