Existuje vubec nekdo spokojeny s francouzskym autem

Citroën, Peugeot, Renault

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Dusan 27. 11. 2005 16:10

Osobne musim rici, ze se mi docela libi nektera francouzska auta, zejmena Peugeot 607, ktery nabizi docela solidni cenu za velmi slusne pohodli a prostor. Ovsem mam docela obavu koupit francouzske auto, protoze kdyz ctu vsechny ty stiznosti, hadky, zaloby a vyjebavani ze strany servisu v kombinaci s milionem zavad vsude reportovanych tak se mi do toho nejak nechce.
Existuje vubec nekdo kdo by dokazal s francouzskym vozidlem stredni nebo vyssi tridy najezdit rekneme 150.000km (nebo od nejake hodnoty do 150.000km) a nemuset vrazit tezke desetitisice do servisu?
Dusan
Inventář

Odeslat příspěvekod Davidof 27. 11. 2005 16:42

Já mám 406 2,0 HDI a moc spokojený nejsem.

David
Davidof
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod _ja_ 27. 11. 2005 16:49

No u nas v rodine je par lidi vysazenych na Francouze. Zkusenosti lze shrnout asi takto:

* Renaulty (laguna vicekrat): nikdy se to neobeslo bez (vaznych) problemu a poruch
* Peugeot 306: spokojenost (hlavne na zacatku), nicmene spousta elektronickych hracicek nefungovala jak mela (byly to detaily); po 200000 km se ale spousta veci sype
* Citroen C5: zatim spokojenost, zadne vazne problemy, neni k dispozici ale dostatecne velky najezd (>100000 km).
_ja_
Nováček

Odeslat příspěvekod Dusan 27. 11. 2005 16:55

Davidof píše:Já mám 406 2,0 HDI a moc spokojený nejsem.

Davidv/quote]

Jo na tu jsem zapomnel. Majitele P406tek zejmena tech po faceliftu jsou skutecne vetsinou spokojeni se svym vozem. To je takova vyjimka potvrzujici francouzske pravidlo. Mr. Green
Dusan
Inventář

Odeslat příspěvekod Davidof 27. 11. 2005 17:25

Mě na tomto autě (P406) vadí zejména:

- slabý motor - 80kW ale to je asi subjektivní
- vrzání v interiéru - na to jsem bohužel alergický
- celkově taková nebytelnost auta (například viklající se přední opěradla, nesmyslná lišta na prahu, která je připevněná umělohmotnými připínáčky. Ta se urve doslova při první příležitosti. Přepínač blikrů. Atd atd ...)
- hlavně mi ale nesedl servis Peugeotu. Jejich chování, až na čestné výjimky, bylo jedním slovem nepříjemné.
Davidof
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod myndel 27. 11. 2005 17:41

Strýc je se svou lagunou 2,0 minulé generace spokojen.
myndel
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Davidof 27. 11. 2005 17:47

Jo, tyhle Laguny byly asi celkem povedené.

Ono ale hrozně záleží, z jakého auta přecházíš na to nové. Mě se taky P406 zdála dobrá (r.v.2003), než jsem se svezl otcovým Mondeem (r.v.2002). Nebylo co dodat, červ začal silně hlodat.

David
Davidof
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod furgon 27. 11. 2005 17:56

Jenomze spousta francouzu sem byla dovezena rozstrelena a nasledne co nejlevneji opravena vecma z vrakoviste a potom to s tou spolehlivosti ma vypadat. Dalsi vec je, jak se k autu kdo chova. Znamn x lidi, ktery maji auto puvodni nebourany a nemaji problem. Az na vyjimku, kdy exfreundin dostala po svoji matce benzinovou 406 2,0 SV v plny polni, kterou koupila novou, neustale servisovano u Peugeotu. To auto po necitlivym vytaceni studenyho motoru panimamou zralo ve meste 14-15 l a ve 65tkm melo uplne vylagrovanej motor.
furgon
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod kmarty 27. 11. 2005 17:56

Ma odpoved na %SUBJ%:
Byl jsem velice spokojeny s Renault 19 a jsem spokojeny s Renault Megane GrandTour(ale s nim mam zatim najezdeno velice malo). Ceho se ale desim (a to by se dalo nazvat nespokojenosti) je az budu nucen navstivit autorizovany servis Renault.
IMHO to auty nebude. Ten problem bude hlavne v pristupu v servisech.
kmarty
Nováček

Odeslat příspěvekod kmarty 27. 11. 2005 17:59

furgon píše:Jenomze spousta francouzu sem byla dovezena rozstrelena a nasledne co nejlevneji opravena vecma z vrakoviste a potom to s tou spolehlivosti ma vypadat....

Nevim co je na tom pravdy, ale udajne ve Francii plati ze kazdych 100tkm je povinna GO. Takze pry to frantici resi tak, ze na to auto z vysoka ... a co neni nutne to neopravuji a tesne pred 100tkm to prodaji.
Pokud je to pravda, pak by to taky leccos vysvetlovalo (i treba to, ze to auto zde prodavane nemuselo byt ani bourane).
kmarty
Nováček

Odeslat příspěvekod furgon 27. 11. 2005 18:02

Je to mozne, co mam zkusenost s faceliftem P 306 XS, tak ta mela po 100tkm z Francie vsecko uz vymeneno.
furgon
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Saman 27. 11. 2005 18:12

Ja sem zatim s Renckama spokojenej, mel sem Clio 1 a co se tyce spolehlivosti tak sem nemel jedinou vaznou poruchu, i na tankovani 20 litru nafty do 1,4ky benzose to rozdejchal vpoho a jen ho stacilo procistit a vymenit katalizator, a vesele sem drandil dal, ted mam Clio 2 a zatim sem nemel zadne vaznejsi problemi, takove ty bezne drobnosti jako treba vymena traf do zapalovani a nebo spatnej ostrikovac bych pocital do zavad ktery se muzou stat u vsech znacek, a ted se chystam na Lagunu r.v.2001.

Ja sem s Frantikama spokojenej. Znam lidi co mely nebo maj Saxo, Xantii, C5, P205, P405, Scenic, Lagunu 1-2, Clia a zatim sem zadny silenosti o poruchovosti od tech znamich neslisel.
6 hrnku dopovanych dvema feny
Saman
Inventář

Odeslat příspěvekod turboleon 27. 11. 2005 18:13

Před pár dny jsem toto téma nakousl v jiné diskusi. Pro mě osobně platí Francouze nebrat. To samý si říkám i o Italech, ačkoliv mým snem je Alfa Romeo Breera. I když poslední test Alfy 159 konstatoval špičkové zpracování, na Italy neobvyklé, takže možná... Jenže jde i o to, co ten interier udělá po 5O tis. Uvidíme
turboleon
Inventář

Odeslat příspěvekod Saman 27. 11. 2005 18:16

Jo vlastne jeden znamej silene nadava na svou C3, a je prekvapive ze se chysta koupit C4 :-).
6 hrnku dopovanych dvema feny
Saman
Inventář

Odeslat příspěvekod _ja_ 27. 11. 2005 18:20

furgon a spol.: jenom dodam, ze ty poznatky z meho blizkeho okoli s francouzkymi znackami byly zalozeny vsechny na novych autech = tj. kazde auto bylo koupeno v Cechach jako nove a jezdene jenom jednim majitelem.
_ja_
Nováček

Další stránka