Neviem, či ťa bude zaujímať aj silnejšia verzia, ja mám v Almere 1.5dCi 60kW.
Najazdené mám takmer 90.000 km ( o týždeň som objednaný na tretiu garančku ). Jediný problém som mal, že mi asi v 75.000 km praskla nejaká plastová trubka k turbu. Vymenené v záruke, aj keď som na novú čakal asi 6 týždňov. Ale jazdiť sa s tým dalo, takže to nebolo také strašné.
Prehliadky sú na týchto motoroch po 30.000 km, prvá stála 5.500, druhá asi 7.500 a teraz podľa info od technika, to bude tiež okolo 7-8 tisíc, pokiaľ sa nebudú musieť meniť brzdy.
Olej nežerie skoro vobec, asi u 82.000 km ( to keď mi menili tú trubku od turba) mi tam doliali asi pol litra, vravel technik, že tam bolo akurát len po rysku, takže pohoda.
Ak by som znovu volil diesel, kľudne zvolím zase dCi, dnes sú tie verzie už výkonnejšie. Tá najslabšia verzia 48 kW je nahradená tuším 50, alebo 51 kW ? Je to fajn tichý motor, na to, že je to diesel, kultivovaný a pomerne živý. Záleží do čoho to chceš, tá verzia 48 kW je vhodná do Clia, Micry a podobne. Ja osobne by som v mojej Almere privítal tú najsilnejšiu verziu.
Spotrebu mám v almere 5,6 l/100, ale je to dosledok dlhých jázd po nemeckých diaľniciach, inak normálne sa s tým dá jazdiť okolo 5 l/100.
Ten 48kW motor som mal kedysi v Cliu II a na to auto bol dostačujúci a spotreba bola v pohode okolo 4,5 l/100.
PS: Všetky ceny sú v KČ