LPG - kam do servisu?

Citroën, Peugeot, Renault

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Ze3gg 27. 9. 2005 07:13

Dam do Megana 1.6 16v LPG - pri dnesni cene benzinu neni se co divit. Ale ve znackovych servisech mi ho uz nevezmou ani na opravy ani na garancky. :?
Mate nekdo nejaky tip na servis, kde mi v pripade potreby vezmou Megana do servisu? V uvahu prichazi Praha, Kladno, Slany, Louny, Teplice, Most, Chomutov, Usti n/L...
Ze3gg
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JardaB 27. 9. 2005 07:31

To je overena informace? To jsem nikdy neslysel, ze by byl problem s LPG a servisem. Samozrejme problemy souvisejici s LPG by mela resit firma specializovana na LPG a ostatni normalni servis. Nevim proc by u takoveho auta nemohli vymenit olej, filtry a brzdove desticky....
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod PaTER 27. 9. 2005 09:31

No, teoreticky nemohou. pokud servis není vybaven odvodem plynů, tak vozy s LPG tam nemohou, ale dá se to zuařídit tak, že prostě nádrž vyjedeš, přepneš na benzin, a pak by neměl být problém, ale faktem je, že servisy Renaultu prostě auta s LPG do svých servisů vpustit nechtějí. Já mám k tomu podobný dotaz.
Jsou servisy, které mají úpravu a povolení k vjezdu vozidel na LPG, které to jsou? A ve kterých městech?
Chevrolet Lacetti 5 dvř. CDX Platinum 2,0 16V 120k/1991cm3 DIESEL s auto. klimatizací.
PaTER
Nováček

Odeslat příspěvekod PaTER 27. 9. 2005 09:32

Ze3gg píše:Dam do Megana 1.6 16v LPG - pri dnesni cene benzinu neni se co divit. Ale ve znackovych servisech mi ho uz nevezmou ani na opravy ani na garancky..

Zkus se jich zeptat, zda by byli ochotni auto vzít s vypuštěnou (vyjetou) nádrží a přepnutým provozem na benzin. Neměl by s tím být problém.
Chevrolet Lacetti 5 dvř. CDX Platinum 2,0 16V 120k/1991cm3 DIESEL s auto. klimatizací.
PaTER
Nováček

Odeslat příspěvekod JardaB 27. 9. 2005 09:34

hm... taky by sla vyndat nadrz, odhaduju prace tak na 1/2hodiny. Ale fakt me to prekvapilo.
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod xmaster 27. 9. 2005 09:52

Taky sem chtěl nechat předělat novýho megana 2 na LPG. Ale tak nějak nechci přijít o záruku a občas musím parkovat v podzemních garážích v Praze.
http://www.renault.cz/ostatni_html/faq.php
xmaster
Nováček

Odeslat příspěvekod Ze3gg 27. 9. 2005 11:23

JardaB píše:To je overena informace? To jsem nikdy neslysel, ze by byl problem s LPG a servisem. Samozrejme problemy souvisejici s LPG by mela resit firma specializovana na LPG a ostatni normalni servis. Nevim proc by u takoveho auta nemohli vymenit olej, filtry a brzdove desticky....

To je overena informace ve ctyrech znackovych Renault-servisech. (Usti n/L, Teplice, Most, Chomutov resp.Jirkov u Chomutova) jinde uz jsem se radsi ani neptal. Bylo mi receno (vicemene ve vsech serv. to same) Ani sem s LPG nejezdete. A to jsem se jen ptal jestli je nejaky problem a LPG v Meganu. Dva servisy (technici) mi rekli, ze problem nevidi a dva mi rekli ze odejdou ventily popr. hlava valcu. Podle tech co LPG montuji je vse bez problemu, dokonce v Plzni mi rekli ze maji Megana, ktery k nim jezdi na kontroly LPG a ze ma najeto pres 400 tis. km a vse je O.K.
Z.
Ze3gg
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MirecBA 27. 9. 2005 14:03

Ze3gg: to mas ako s chipermy. Oni vravia ze ti zvysia vykon, znizia spotrebu, nepokazia emisie a na zivotnost motora to nema viv. No a teraz kde je pravda ? Ja som o LPG chvilku uvazoval, ale nakoniec nabeham teraz tak malo km, ze sa mi neoplati vrazit 40t do prerabky, aby sa mi to ked nebudu problemy za 70tkm vratilo. Lebo ako poznam ludi s LPG a dieslem. Vacsinou jazdia rychlejsie, lebo ich to menej stoji a tak ta uspora uz zdaleka nieje taka ako na papiery. Plus vydaje za extra udrzbu, STK a priznajme si, nie vzdy sa to podari krasne rozbehat bez problemov.
MirecBA
Guru

Odeslat příspěvekod gespa_64 27. 9. 2005 14:28

Neviem ako v CR, ale na SLovensku Renault predaval kombiky Megane I s LPG priamo z tovarne (standardna toroidna nadrz). Sucasni dovozcovia vravia, ze to ale nemalo uspech (pokial za to chceli +60000), takze ich muslei dopredat pri nastupe Megane II za cenu benzinaku. Odvetdy Renault na slovensku LPG "z vyroby" neponuka, ale nepredpokladam, ze by sa mohli branit vozdilam, ktore sami predali.
gespa_64
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MirecBA 27. 9. 2005 16:23

len tu ide o dodatocne montovane LPG na ktorom nezarobili :-). Tak asi tazko by som to kupil za +60t. To este nieco prida a kupim plnohodnotneho naftaka , co je lepsia volba.
MirecBA
Guru