PEUGEOT - Majitel Peugeotu

Citroën, Peugeot, Renault

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Martin Ma 11. 12. 2024 17:53

Jak u ktereho auta...autorizak si rekl o 23tis ja to mel za 13,5
Ono se to deje od nejakych 60 mozna driv, a zuatim jsem mezi vymenami vzdy doleval, mene ale doleval,zminuji to v jinem postu a sppotreba se zvysuje pozvolna nenapadne postupne smerem nahoru, setkalo se to s vymenou rozvodu v 67tis tak si to s tim spojuji :)

Za ty story se omlouvam :)
Martin Ma
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod yndezit 11. 12. 2024 18:03

Nejlepší operák tu měl maty na octu, tak třeba by poradil jak na to.
yndezit
Inventář

Odeslat příspěvekod Martin Ma 11. 12. 2024 18:04

Pokud se nekdo vyjadri ohledne toho operativniho leasingu byl bych mu vdecny.
Jak moc se to vyplati, a idealne pokud ma nekdo primo zkusenost, zda byly nejake problemy se servisem behem nej nebo vracenim vozidla po jeho skonceni, dekuji predem.

Pred chvili jsem se po delsi dobe dovolal tomu znamemu a mam potvrzene ze za zvysenou spotrebou, skutecne stoji pistni krouzky.
Nemluvi se o tom a ani nepise ale v servisu vysokou spotrebu oleje pod hranici najezdu 100tis resi casto.
Vyrobce si je toho vedom, existuje specialni pripravek agresiovni chemie, ktera usazeniny na krouzcich odstrani.
Celkove to vychazi na 15tis (zda je v tom i novy olej to nevim)
Dekarbonizaci vodikem mi nedoporucil, vysledek je nejisty, muze to púomoct ale taky nemusi, je ale pravda ze to stoji urcite mene jak zminene.
Takze ted zbyva se rozhodnout, udelam tohle, dal me ceka katalyzator takze v tom budu cca za 40tis
Navic a to jsem zminil driv, mam robota tedy ETG a najeto 90tis a nekdy pri rozjezdu auto trochu cuka, takze v blizke dobe me ceka spojka a to bude taky darda, jakou maji u robotu zivotnost netusim....jinak by se nemelo uz podleat nic.
svicky byly nedavno, olej v brevodovce taky,bzdy jsou na 70p a zadn y problem s autem mimo oleje, uz nemam. :-]
Naposledy upravil Martin Ma dne 11. 12. 2024 18:08, celkově upraveno 1
Martin Ma
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod yndezit 11. 12. 2024 18:07

Tak do toho dáš cca 60+, a jak dlouho to pak budeš chtít držet?
Je 7 let staré, jestli dobře počítám?
yndezit
Inventář

Odeslat příspěvekod Martin Ma 11. 12. 2024 18:10

Jj sedm let, vyroba listopad 2017 prvni registrace mel kopecky unor 2018
Zatim jsem v tom do 40tis, jak dal vydrzi spojka to netusim :hm :-|
Jinak jsem ho kupoval v lednu 20 dva roky stare s najezdem 14tis
Jako neni to tak moc a ten katalyzator je vec ktera jednou odejde a pak bude pokoj, uvadi se ze maji zivotnost tech 100tis...zatim vaham zda to do toho na cpat nebo se toho zbavit...pulku tedy 20 budu ale mjuset pokud chci abych pripadne prodal.
Jo muzu prijet do acek a rictz ano zacina odchazet katalyzator a oni mi me oskubou jeste vic a snizi cenu o 50 ze jo.... :mrgreen:

Ale zase....cena za origo katalyzator i s praci je u toho znameho do 25tis, ale kdo rika ze tam musim dat origo a ne neznackovy za polovinu....sice muze vydrzet stejne ale spis mena a to mi muze byt taky jedno....meneny byl za novy, jak moc je nebo neni kvalitni s tim ja nemam co delat.

Zrovna k ackum bych auto s originalnim dilem teda nedal....ta firma lidi oje.ava, neco slibi a na miste z nich udelaji voly a tlaci k nizsi cene tak co.
Martin Ma
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MV_cz 11. 12. 2024 18:48

Na prodloužení záruky nebo kulanci zapomeň. Pokud to máš od 2018, tak to bude rok po záruce, co?
Já reálně ten autorizák chápu, že od toho dají ruce pryč. To je bohužel vykoupený tím, že jsi měl na olej jezdit k nim, pak bys ukecal i tu výměnu rozvodů a mohl to nějak reklamovat. Nebo se aspoň pokusit.
Zvlášť s takovým motorem jsi prostě odkázanej jezdit do autorizáku a jinde to evidentně nezvládnou líp.

-- 11. 12. 2024 18:51 --

Spojka je normální, stejně jako se postupně ojíždí klasická spojka, tak u robota se kalibruje. Dělal jsem u fiatu dvakrát, při prodeji ve 120 tkm to řadilo jak víno, v bazaru čuměl :D
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod Martin Ma 11. 12. 2024 21:53

Tak super moc diky pokud si ho necham udelam kalibraci.
Jinak jaka je zhruba zivotniost spojky, odhadem nevis prosim?
Obcas to proste cuka ale jen na jednicku pri rozjezdu pak uz ne totez neprokluzuje
A ano mel jsem jezdit k nim kor s timhle motorem...ale jakj jsem to mohl tusit co je to za potvoru?
Ja vul schvalne beru neprimovstrik bez turba a ono se to zasira i tak....ten motor je proste spatne navrzeny...jak si potom vysvetlit ze rodice maji Polo 1,4 Ted nevim jestli MPi nebo TSi asi to prvni,je bez turba, maji ho od roku 2010 najeto budou mit zhruba jako ja a tata rikal ze olej vubec nerrsi vydrzi od vymeny k vymene totez katalyzator...

A promin a nic ve zlem ale vymena oleje do autorizaku to mi prijde jako nesmysl a ze ten debil tourek mi tohle rikal o tom si myslim sve...davam tam predepsany olej z tech ctyr vymen nebo peti mam od tri faktury, takze jsem pouzival prsne to co predepisuje vyrobce ac je to chc..da a pro motor se spis nehodi....jo ma to vyborne emise splni to co pozaduje deB EU ale ze se potom ve zdravi motor nedozije stovky to je kazdymu jedno a zaplatim to jen ja nikdo jiny a ti K v EUp si mnou ruce jak naoko udelali neco pro ekologii a se mnou vyjeb...
Sory bza ty vyrazy ale jsem fakt nakrklej protoze je to proste pravda....
Kdyz jsem videl clanek jak skodovka bude v indii prodavat Kalyaq za v prepoctu 220tis oteviral se mi nuz v kapse....krasny a slusne vybaveny auto ani ty bezp systemy mu nechybi a tady? tady by nestacilo 500tis a to jen kvuli tomu ze jsou vyrobci nenazrany, clovek si koupi za nemale penize celkem hezke auto a oni mu prodaji kram....navic dost je zdimou pokuty za emise prave od EU....klaus mel pravdu a nikdo mu neveril ze EU je zlo
Naposledy upravil Martin Ma dne 11. 12. 2024 22:02, celkově upraveno 1
Martin Ma
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod yndezit 11. 12. 2024 21:58

Tak když tomu taťka nechá udělat nástřik podvozku, tak mu to vydrží skoro věčně.
yndezit
Inventář

Odeslat příspěvekod Martin Ma 11. 12. 2024 22:05

Co vim tak nedelal 8-D a denne taky nejezdi ;-)
TAkze mam tomu rozumet tak ze tohle polo je povedene a takrikajic drzak?
Co vim tam z koncernu VW mely snad nektere skodovky hodne nepovedene motory....snad trivalce nevim, oni maji ctyr, chtel ho a vedel proc...akorat tehdy byly jine ceny nez dnes kor po covidu ze jo a u ctyrvalcu byl uplne jiny vyber.
Martin Ma
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JardaB 11. 12. 2024 22:06

Teda katalyzator by mel vydrzet vic nez 100k, spis tak skoro neomezene kdyz se mu neublizi. IMHO ho zabil ten olej. Nebo jen lambdu a pak ho znicila spatna regulace.
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod Martin Ma 11. 12. 2024 22:16

No to si prave myslim taky ta hlaska se zacala objevovat nekdy v lete tohoto roku auto mohlo mit tak 70tis
On i ten znamy sam rikal ze u PT odcvhazi katalyzatory brzy.....takze je to jasne, motor se zasira karbonem olej co propusti krouzky caka do kat a takhle to dopada
Nejvetsi sranda je ze tohlese u P tyka vice modelu a myslim ze nova generace od roku 2019 (viz LED "Kly" denniho sviceni) na tom nebude lepe, pokiud pouziva stale v zakladu ty same Puretechy.
Asi rok zpatky jsem skladal u zakaznika v bechovicich, okukoval jeho nadhernou 5008 ta nova rada
Chvili jsme kecali ja ze jsem kupoval schvalne bez turba neprimovstrik a on hned jo to chapu do mesta, ja mam turbo a dobry zatim...rikam jak zatim? No a ze mu menili motor na zaruku, zaneseny karbonem, takze tak.
Bohuzel jsem se neptal na podrobnosti kolik najel rikal ze ho mel snad dva roky, jen nadaval jak se chlubili tim a zdruzanovali ze je to mestsky crossover....hm povida...zlaty volci do mesta nevhodny, pry je rad ze se to stalo v zaruce, aby ne taky.

Prave z techhle duvodu cim dal vic zacinam premyslet ze si vezmu neco na operák, dva nebo tri roky.
Sice to suto nikdy nebude moje, odkoupit mi ho pak taky nedovoli ale mel bych svaty klid a pokoj....kdyz se neco podela co je mi po tom mam auto v pronajmu at si to resi vyrobce a servis, ja platim mesicni splatku ne vyssi jak u uveru na auto a je v ni servis asistence oleje udrzba povinne a hav pojisteni co vic chtit?
Rocni najezd mam mezi 10 az 15tis ale spis jsem na 11
Naposledy upravil Martin Ma dne 11. 12. 2024 22:20, celkově upraveno 1
Martin Ma
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod yndezit 11. 12. 2024 22:17

Ma: no VW až tak neznám, při vyšším nájezdu třeba 1.6mpi taky braly olej, ale pokud moc nejezdí, a třeba elektrika drží, tak není moc důvod, aby to umřelo. Jedině snad tu korozi.
Jarda: +1
yndezit
Inventář

Odeslat příspěvekod Martin Ma 11. 12. 2024 22:22

Hele co tak vim nemeli zadnou vyslovene poruchu, bezna udrzba a provozni veci oleje brzdy. atp...
vlastne jo odeslo jim nejake tlacitko ve dverich ceho se tykalo nevim zalezitost par stovek
Martin Ma
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod yndezit 11. 12. 2024 22:23

Tak jim nabídni, že to odkoupíš, ať si koupí nové, a máš vyřešeno :-)
yndezit
Inventář

Odeslat příspěvekod Martin Ma 11. 12. 2024 22:55

No vis...oni chtit nebudou samo tohle me napadlo hned...
Veci se maji tak, ze jsou s nim spokojeni, na to jezdeni po doktorech a nakupy a v sezone kazdy vikend na chatu z prahy nekam do severnich cech ideal.
Hlavni je ale to, ze jsou davno v duchodu a ac financne jsou v pohode do toho nepujdou...tata ma tri roky do osmdesati a mama na tom je o neco malo lip :-) ;-)
Martin Ma
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka