PEUGEOT - Majitel Peugeotu

Citroën, Peugeot, Renault

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod puk123 11. 12. 2024 16:07

Na chladící kapalině nejsou mastné skvrny? Někudy se ten olej tratit musí. Nevím, jestli bys poznal takový únik v kouři.
puk123
Veterán

Odeslat příspěvekod Wagonek 11. 12. 2024 16:08

Martin Ma píše:Kazdopadne mi tam dal remen nove generace ktera by snad ten udavany najezd mela vydrzet

Nevydrží. Benzín v oleji ho znovu naleptá. Zbav se toho krámu.
Wagonek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Martin Ma 11. 12. 2024 16:11

puk123 píše:Na chladící kapalině nejsou mastné skvrny? Někudy se ten olej tratit musí. Nevím, jestli bys poznal takový únik v kouři.

Ne ne o tom jsem cetl a dival jsem se ani tuk
Tak ale kdyz to pujde do vyfuku melo by byt citit ne spaleny olej a nebo to zachyti katalyzator ja fakt nevim....pokud jsou zanesene pistni krouzky ktere byvaji nejcastejsi pricinou vysoke spotreby oleje mel by jit z vyfuku modfry dym vsude se to pise, a nebo to neni pravda?

-- 11. 12. 2024 16:14 --

Wagonek píše:
Martin Ma píše:Kazdopadne mi tam dal remen nove generace ktera by snad ten udavany najezd mela vydrzet

Nevydrží. Benzín v oleji ho znovu naleptá. Zbav se toho krámu.

Jo to se mi zacina jevit jako nejlepsi reseni...bohuzel zjistuji ze je to skutecne kram a ja blahovy tehdy veril diskuzim a clankum jak jsou tyhle motory povedene

Jiank jsem nezminil ze je to verze s ETG (Robotizovany manual) jestli vam to pomuze ale to se spotrebou souviset urcite nebude
Martin Ma
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod puk123 11. 12. 2024 16:18

Ještě by se dalo vyměnit těsnění pod hlavou. Netuším, na kolik přijde taková sranda. Pravděpodobnost, že to pomůže, je malá.
puk123
Veterán

Odeslat příspěvekod yndezit 11. 12. 2024 16:22

I kdybys přišel na to, proč to žere olej, tak s tím moc nenaděláš.
Dělat GO puretechu je imho nesmysl.
Buď prodat, nebo dojezdit a zahodit.
Možná zkus zavolat do áček už teď, co by nabídli, protože se ti pak může stát, že to nebudou chtít za rozumnou cenu koupit, oni tyhle problémy aut dobře znají.
yndezit
Inventář

Odeslat příspěvekod Martin Ma 11. 12. 2024 16:26

moc dekuji za snahu no taky si myslim ze tady problem nebude...obavam se nejhorsiho tedy pistni krouzky (auto ale fakt nekouri coz by mela byt znamka ze jsou spatne) a tu raketu co mi ten muj mechanik sdelil ze 70tis!!! to jsem vytrersdtil oci,tohle snad neni mozny ani...to by to musela byt jina znacka a trida a byt jinak spolehlive ajuto abych to akceptoval...jenze jak zjistit cim to je....zkouska komprese? je to hodne narocne a drahe nebo to vycistit vodikem pokud je motor zakarbonovany?
Ja do toho klidne vrazim 30k ale musim mit jistotu ze to problem vyresi a to opravdu v tuhle chvili nemam

-- 11. 12. 2024 16:38 --

yndezit píše:I kdybys přišel na to, proč to žere olej, tak s tím moc nenaděláš.
Dělat GO puretechu je imho nesmysl.
Buď prodat, nebo dojezdit a zahodit.
Možná zkus zavolat do áček už teď, co by nabídli, protože se ti pak může stát, že to nebudou chtít za rozumnou cenu koupit, oni tyhle problémy aut dobře znají.

Jo s temi Ackami mas pravdu, zahledl jsem na jinem foru prispevek nekoho ze mel taky problemy a nabidl snad v autorizaku, nejdrivchavlili jak je auto pekne, a druhy den volali ze nemaji zajem protoze ty motory jsou problemove...akorat si nejsem uz uplne jistej ze slo o peugeot...ja jak hledal na google vyhodilo mi to vic vysledku napric tremi znackami
Jo GO puretechu je nesmysl ale to uz je dneska asi kaudeho auta starsiho peti let
Myslim ze by nabidli stezi za verzi s robotem 100tis....navic do toho nasypu pres 20tis tak jako tak nez to prodam, ten katalyzator vyresit bohuzel musim a takyjeste jedna vec....obcas to pri rozjezdech na jednicku trochu cuka...ten servisak rikal ze je to tim jak se sjizdi spojka ze ty "akcni cleny" majici nahrazujici spojkovy pedal a dalsi nekdy zlobi, mozna by pomohla kalibrace to nebjude zadna a darda narozdil od katalyzatoru...ze to zere olej oni nezjisti a treba o tom ani nevi nemusi to delat u kazdeho kusu motoru, ale ten Kat je na me....a delat nejakiu levotu jako odpojovat cidla a tak aby to nic neuklazovalo to nemam v planiu, nerjsem svine....pak at se lidi nedivi ze si koupi v ackach nalesteny strep co se jim hned za rohem nebo pol par dnecnh zacne sypat a bazar od toho da ruce pryc...osobne se tomu ani nedivim tohle jde za clovekem a jeho svedomim ktery jim auto prodal....oni to jen posilaji dal. (Nechci aby to vypadalo ze se jich zastavam jsou to smejdiv tom ostatnim, jedina zaruka co tam clovek ma je tza ze auto neni kradene)
Martin Ma
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod yndezit 11. 12. 2024 16:38

Žraní oleje nic moc nevyřeší, ty motory už dnes nejsou stavěné na GO motoru jako dřív, je to spotřebák. Proto ta cena 70k, oni ho prostě vymění, nebo vymění celý poloblok.
I kdyby GO dělali, tak přitom zmrví něco jiného. A protože to je nejspíš konstrukční vada, objeví se to pravděpodobně zase.
Zkoušku komprese si nechat udělat můžeš, ale co z ní poplyne?
Komprese bude špatná, vyměnit motor, nerentabilní.
Komprese bude dobrá, žere to olej jinudy, hledání bude martyrium, a stejně to bude drahé, a patrně nerentabilní.
yndezit
Inventář

Odeslat příspěvekod aaaa 11. 12. 2024 16:48

Pak jen staci dat hustsi olej ne?
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Martin Ma 11. 12. 2024 16:51

Jo to mas pravdu GO je nesmysl v dnesni dobe.
Ale tak kdyby nabidli za 70tis novy motor, dalo by se o tom premyslet :D ne to je hloupost...chytnu to same a pojede nanovo

Kdyz to tak shrnu muze to byt jak pises x veci jo?

1. Samotna konstrukce motoru
2.Pistni krouzky
3.Odlucovac
4. zvolit jiny olej ten 5W40 nebo 10W40
5. co by to mohlo byt dalsiho?

Promin ze te tim stale unavuji...hele nebyt toho katalyzatoru nejak moc neresim...vymenim olej za 5W40 nebo 10W40 a po 1000tis uvidim zda to pomohlo.

Jenze takhle vymenim katalyzator ktery tak jako tak proste musim a budu se s tim bat jezdit aby se nezasiral, to znamena se rozhodnouit a okamhzite po vymene shanet kupce at uz to budou Acka,ESA,Davocar nebo nejlepe Kopecky auto, prave on i mi tuhle srfagoru jako predvadeci prodali a levna taky nebyla....
Acek se bojim, ESY taky to je prast jak uhod, ale Davocar u benesova si myslim ze by nemusel byt uplne zly...
Pro me idealne vse domluvit, prijet nechat tohle a odjet v necem od nich...ostatne takhle to bylo i kdyz jsem kupoval tohle
Martin Ma
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod yndezit 11. 12. 2024 16:52

aaaa: Imho ne, když mu spotřeba oleje graduálně roste.
Bude se to jen zhoršovat, hustším olejem to na chvíli třeba zdrží, ale za chvíli bude tam kde je, jen s o něco starším autem.
Ještě by možná stálo za to, zkusit kulanci, ale nevím, jak se k tomu pežoti staví.
Ma: tak na rozmyšlenou máš čas do příští stk, kde budou mít asi problém s tím katalyzátorem. Do té doby můžeš hledat řešení, ale nenech se dotlačit do situace, kdy budeš muset vzít cokoli, abys mohl jezdit.
Naposledy upravil yndezit dne 11. 12. 2024 16:56, celkově upraveno 2
yndezit
Inventář

Odeslat příspěvekod Martin Ma 11. 12. 2024 16:53

aaaa píše:Pak jen staci dat hustsi olej ne?

Jo psal jsem to....mohu zkusit nechat ted vymenit za 5 nebo 10W40, kdyz kouknes na predchozi prispevky pisu ze mi to doporucil i technik u kopeckeho a v listu se specifikacemi oleju pro jednotlive verze motoru, jsou tyhle dva zminene take.

-- 11. 12. 2024 16:59 --

yndezit píše:Imho ne, když mu spotřeba oleje graduálně roste.
Bude se to jen zhoršovat, hustším olejem to na chvíli třeba zdrží, ale za chvíli bude tam kde je, jen s o něco starším autem.
Ještě by možná stálo za to, zkusit kulanci, ale nevím, jak se k tomu pežoti staví.

Kulanci...myslis zajet ke kopeckemu zda by to vyrobce uznal a treba spadalo do toho jak prodlouzili zaruku na 10let a 175tis?
No ale oni se budou cukat...ono totiz z hodneho a usmevaveho pana Tourka (klidne ho budfu jmen ovat je mi to jedno) se stala docela svine...to auto m i prodaval on.
Budou to tak dva roky co jsem mu psal ze se mi zda ze se zvysila spotreba oleje...odpoved byla mate jezudit k nam vy jezdite na servis kdo vi kam jak pak mame zjistit co se v motoru deje?
Celkem nastvanym hlasem jsem mu sdlelil kdyz jsem mu potom volal, ze nemam povinnost jezdit do autoriz servisu tedy k nim na vymeny oleje, ze tam davam predepsany olej podle specif PSA a co ma tenhle ton znamenat, nedopovedel nic...tak jsem mu jeste na rozloucenou rekl ze nejsem debil abych platil 1800 za hodinu prace ze s takovym pristupem to muzou rovnou zabalit

-- 11. 12. 2024 17:04 --

yndezit píše:aaaa: Imho ne, když mu spotřeba oleje graduálně roste.
Ma: tak na rozmyšlenou máš čas do příští stk, kde budou mít asi problém s tím katalyzátorem. Do té doby můžeš hledat řešení, ale nenech se dotlačit do situace, kdy budeš muset vzít cokoli, abys mohl jezdit.

Jo s tim by problem na emisich urcite uz byl.
Me u kopeckeho technik strasil (byla jsem tam na kontrole brzd, ten znamy nemohl) at s tim vadnym K okamzite prestanu jezdit ze pry se tam muzou rozpoadnouit nejake keramicke desticky strepy vleti do motoru do vyfuku a je konec....
Vydesil me hodne protoze ten muj servisak rikal ze s tim mohu jezdit do stk bez omezeni a ani ty emise nejsou kdo vi jak vysoke ze ted bych treba jeste prosel,
Nakonec me uklidnil ze rikaji blbosti a tohodle motoru se to konkretne netyka, zpet by se to dostalo jen pres egr ventil a ten tanhle motor nema, uz presne nevim...kazdopadne ze se to nema z katalyzatoru jak dostat opacne do motoru ze se to muze vysypat maximalne do vyfuku nic vic, doufam ze ma pravdu

-- 11. 12. 2024 17:09 --

Ale tak co....pokuid se nic nevyresi pockam do unora kdy mam posledni splatku a pežot pujde do sveta a po tyhle zkjusenosti uz zadne francouzske auto nechci
Pri prodeji neco malo nebo vic dostanu a na ten rozdil do ceny at uz jetiny nebo n oveho auta si vezmu zase pujcku idealne na stejnou dobu a stejnou mesicni splatku,

Je ale fakt ze tim vic premyslim o operativnim leasingu...sice auto nebude nikdy moje ale nebudu resit servis tedy castky za opravy a az skonci vratim ho (akorat pak ty penale za skrabance a opotrebeni me desi :D)
Martin Ma
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod yndezit 11. 12. 2024 17:13

Myslím, že od katalyzátoru ti motor neumře.
Abys prošel přes STK, tak jednak musíš udělat emise. A protože to spaluje olej, bude asi zvýšená produkce CO - jak moc, je otázka.
A druhak se jim nebude líbit ta chyba, tu oni načtou, takže se jí musíš předem zbavit. Možná půjde vymazat, a je otázka, jak rychle se objeví zase.
Btw, francouzským autem to není, je to motorem, který se občas nepovede každé značce, akorát poslední dobou je jich víc, jak jsou kvůli emisím čím dál víc komplikované. I u Toyoty najdeš problémové kusy.
yndezit
Inventář

Odeslat příspěvekod garážmistr 11. 12. 2024 17:18

Martin Ma píše:jen snad koupit zakladni Fabii gty maji motory snad ok.

Myslíš Monte Carlo?
rwd
garážmistr
Veterán

Odeslat příspěvekod Martin Ma 11. 12. 2024 17:25

Tak vymazat urcite jde, zacalo se to objevovat nejak koncem leta myslim, ten znamy mi ji na diagnostice vymazal a za ctrnact dni byla zpet....je to pul roku takze myslim ze ted by tam skocila hned ten den nebo druhy.

https://horejsek.skoda-auto.cz/skoda-bez-starosti

Tahle nabidka je fajn no...akorat ten operak....kdyz auto vratim nebudu mit nic ani auto ani penize a jeste si hlidat najezd...kdybych ho prekrocil dostanu penale ze jo....kdyz tolik nenajedu tak mi snad nic neudelaji ne? :mrgreen:

Takhle auto prodam, z bazaru neco dostanu a pouziji pri nakupu noveho auta

Ale nekdy si rikam a pri mem rocnim 10 az15tis najezdu, jestli to nevyjde nastejno.....takhle davam penize za vymenu oleju, rozvodu,katalyzatoru,svicek a jeste kupuji olej na dolevani a platim samozrejme havarijni plus povinne ruceni, zted prisel dopis a slavia chce 8tis na dalsi rok, zvedli to o pet set parchanti a to jeste chvalili ze jezdim bez nehod a mam bonus...hmmm, akorat ze ho nejak nevidim :D
Kecy o tom ze stouply naklady na mzdy a dily v servisech...trosku nelogicky, kdyz jezdim bez nehod co s tim mam spolecneho?

U operaku bych po celou dobu platil mesicne stejnou castku ve ktere je i pojisteni a nektere firmy davaji snad i dalnicni znamky a o nic se nestaral jen jezdil, veskere naklady na servis jdou za majitelem coz bych ja nebyl, maximalne bych si platil olej protoze ten spottrrebuji stejna tak jako benzin ja.
neresil bych nic co se v motoru deje, jezdil na pravidelne urcene prohlidky a udrzbu a kdyz se neco úpodlea co ja s tim? jak jste to udelali tak to mate ne
Mel bych svaty klid a pokoj

-- 11. 12. 2024 17:26 --

garážmistr píše:
Martin Ma píše:jen snad koupit zakladni Fabii gty maji motory snad ok.

Myslíš Monte Carlo?

Sry melo byt "ty maji motory...", proste jednicku tsi navic se mi libi

-- 11. 12. 2024 17:32 --

Jinak koukam na tuhle nabidku a jako za 6tis mesicne na tri roky s najezdem celkem 45tis to neni uplne zle ne? Prijde mi ta cena ale podezrele nizka....nejaky hacek tam bude
https://www.auto-horejsek.cz/skoda-octa ... d81x_260_0

Mozna zminka

"V případě, že zvolíte službu servis, kryjeme veškeré servisní úkony předepsané výrobcem,
včetně údržby spojené s běžným opotřebením vozidla po celou dobu nájmu"

Prvni cast je jasna druha uz mene.....bezne opotrebeni...kdyz se neco na motoru podela hodi to na me a budou skubat???
Bezne opotrebeni to vidim na brzdy, tlumice a tak...

Kazdopadne bych ale radeji neco mensiho hatchback tedy fabia...ta je vsak paradoxne drazsi s horsim motorem a vybavou
Martin Ma
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MV_cz 11. 12. 2024 17:48

Tyhle sáhodlouhý příspěvky nestíhám číst ale výměna rozvodů v autorizáku má být okolo 7k. Najdi si video o bazarový 308 od Vačkulíka. Samozřejmě to neřeší původ problému, ale pokud se to zhoršuje od výměny rozvodů...
MV_cz
Guru

Předchozí stránkaDalší stránka