Ve vší úctě, píšeš tu hromadu textu, ale žádný fakta. Tak ještě jednou, abych si udělal obrázek:
- jakým způsobem rozvody měnil
- kolik Tě stojí výměna oleje a filtrů v neautorizáku
Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz
MV_cz píše:Ve vší úctě, píšeš tu hromadu textu, ale žádný fakta. Tak ještě jednou, abych si udělal obrázek:
puk123 píše:Takže oficiálně od těch motorů dávají v autorizáku ruce pryč, ale po večerech jako melouchy jim to nevadí.
Martin Ma píše:No tak ano ale proc kdyz je tedy spatna sonda auto nic nehlasilo uz driv a na diagnostice se chyba katalyzatoru objevila az v lete?
Pred tim to zralo taky ale je pravda ze asi ne tolik...
Hele jako uprimne, me to auto zklamalo abych pri 90 rrsil tohle....cim vic jsem rozhodnut ze pujde pryc a poridim fakt toyotu a buzdu mit svatej klid a pokoj...Yarisy jsou krasne ale takove Aygo X 2024 je fak krasavec aspon v mych ocich...pravda interier tam bych neco mozna zmenil, jsem ted zhvykly na iCocpit a hranatejsi tvary, ale je to o zvyku a problem nebude.
https://pdf.sites.toyota.cz/cenik_aygo_x_2024_akce.pdf
Na tri roky s najezdem 30tis to neni spatna nabidka....nebyt teda toho kouzelneho sluvka "Od" ale myslim ze v zakladu to vic jak 6 nebo 7tis se vsim vsudy mesicne nebude...proste bych to zkusil, pronajmout si auto a kdybych si to rozmyslel, lze to kdykoiliv zrusit snad nejsou za to sankce a snad to u toyoty KinTO jde...
Toyoty povazuji a jiste nebudu sam za jedny z nejspolehlivejsich aut co se daji poridit a snad ani v pripade zakladu neudelam chybu.
Martin Ma píše:MV_cz píše:Ve vší úctě, píšeš tu hromadu textu, ale žádný fakta. Tak ještě jednou, abych si udělal obrázek:
Jsem v práci teď, samozřejmě zjistím výdrž �
Jinak jeste drobnost človíčku��neber to vůbec zle to opravdu v tvém případě nemám zapotřebí, snažíš se mi pomoci stejně tak ostatní s výjimku jistého pana co mě nepřímo nazval dementem...
K tomu míchání olejů....tohle a to jsem zmínil už dřív, je přímo pokyn výrobce servisům...doporučený byl, 0W30, po nějaké době 0W20 a poslední změna je na 5W30 RCP vše total
Někde se tu toulá fotka z francouzského fóra s tabulkou že servisní knihy a tam je dokonce že pro moji motorizací, lze použít i 5W40
....
Prostě mi připadá že výrobce sám neví jak z té bryndy ven a zkouší více typů oleju aby co nejméně narušovaly spolu s benzínem rozvodové řemeny...
-- 12. 12. 2024 09:43 --puk123 píše:Takže oficiálně od těch motorů dávají v autorizáku ruce pryč, ale po večerech jako melouchy jim to nevadí.
To já nevím ale u Kopeckého mi taky říkaly že ty oleje mizí...u někoho min u někoho min stejně tak mi líbí říkali o nive generaci rozvodového řemenu která by měla být již ok a předběžné že to bude do 24tis i s proplachem..jeden den přivezte, druhý odvezete,takhle mi to technik přímo říkal,nemám důvod tady lhát co bych z toho měl....
A ano máte všichni pravdu,měl jsem jezdit do autorizaku, sice by to nic nevyřešilo a problémy byly taky ale aspoň by měli serv historii u sebe v systému a v případě problémů pokud by to už Ali by šly za nima....pokud to bylo myšleno takhle tak souhlasím, že jsem blbec
..jako dement si ale fakt nepřipadam
-- 12. 12. 2024 09:50 --
-- 12. 12. 2024 09:56 --
Je to z roku 20 rozvody zjistím později jiné faktury na Gf nemám a tohle byl velký servis tam jsem byl asi dvakrát
https://i.postimg.cc/Yqh8xC12/Screensho ... -Fotky.png
puk123 píše:Takže oficiálně od těch motorů dávají v autorizáku ruce pryč, ale po večerech jako melouchy jim to nevadí.
Arnie J píše:nic se mazat nebude a trucovat taky netřeba... jen je fakt, že ty hory textu jsem taky nečetl, je to dlouhý
Martin Ma píše:Děkuji všem přítomným za váš čas, půjdu do Ayga.
Pokud to dobře dopadne třeba se v tématu jinde ozvu, čekám na kalkulaci do mailu a fyzicky prodejce jedno v Style variantě má, do týdne bych ho mohl převzít.
tslany
Možná jsme se nepochopili ale spíš jsem nepochopil dotyčného já.
To s olejem mas samozřejmě pravdu, já měl však na mysli nějaké čidla kolem sondy,katalyzátoru atd�
Samozřejmě LOCK bylo to chvílemi o ničem to uznávám ��
Akorát mi to pride jako škoda....přispívá sem plno lidí abych to tu takhle zazdil, psát už nic dál nebudu�
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků