Jo hele mozne to je....kdo vi co se v tom motoru vubec deje, ale rozhodne nejsem jediny kdo tohle resi a bude se uz jen zhorsovat...
No co...auto ma sva leta a s nejvetsi pravdepodobnosti dam na rady nekolika zde a zbavim se ho, ten katalyzator samozrejme necham vymenit a zbytek me uz prestava zajimat.
Staral jsem se o auto prikladne, a s cistym svedomim se ho asi zbavim, pokud se mi to nerozlezi...servisni historii dolozim, razitka v knizce a faktury.
Ze zvedavosti jsem psal na chat AAA a pani "agentka"
celkem pobavila...nejdriv ze se mam stavit na pobocce, tak jsem zatlacil ze chci jasnou odpoved na jasnou otazku, orientacni vykupni cena daneho modelu, parametru a s najezdem 90tis.
No...vypadlo z ni, ze pry 200 az 250 tis.....usmevne...za 269 jsem ho jako predvadeci pred peti lety kupoval....
Myslim ze budu rad kdyz z nich vytahnu 150tis a i tak prehanim...
V tuhle chvili mam plan takovy, ze okouknu ty operaky budskoda nebo toyota, nejlepe aby meli skladem dany vuz, vse vyridim a do par dnu chci jezdit.
Pak budu resit opravu a prodej stavajiciho...to auto me ver nebo ne tak znechutilo ze uz v nem dlouho jezdit nechci a nebudu.
-- 12. 12. 2024 01:45 --Mozna se to jevi ze jsem moc hrrr ale uvedomil jsem si jednu vec...
Olej mi menili v dubnu od te doby jsem najel 8800tis a s tim pul litrem co jsem doleval v pondeli to dela 4,5l...tohle normlovana spůotreba udavana vyrobcem tedy 0,5 nebo nove 0,3 vazne nebude...
Merka nekdy trochu keca jednou ukaze to jednou o jeden dilek min takze verit se ji taky moc neda, jedno vim vsak jiste.
Pred mesicem 1000tis jsem doleval presne jednu lahev 1L original TOTAL 0W30 vse podle ACEA a B normy tak jak je predepsane.
NA merce bylo az nahoru chybel posledni dilek, tak to je i pri vymene napln vc filtru je 3,25L
V pondeli presne po 1000tis jsem kouknul a bylo tam na spodni tretine.....dolila jsem 0,5L a od vrsku chybi 4 az 3 dilky takze nevim ale proste to zere vic a vic
Puvodne jsem na olej koikat nechtel, rikam si doleval jsem prece litr to je v pohode bude tam krasne na polovine....kdyz jsem zjistil ze se to blizi zase sůpodku byl to dost velky sok....