PEUGEOT - Majitel Peugeotu

Citroën, Peugeot, Renault

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod yndezit 11. 12. 2024 22:58

A to v tom věku chtějí ještě řídit?
yndezit
Inventář

Odeslat příspěvekod Martin Ma 11. 12. 2024 23:55

Tata jezdi vyborne, byvaly profi ridic asi dvacet let, pred tim dlouha leta na draze jako strojvedouci, jeho tatinek byl taky, jsem z nadrazacke rodiny ac cerna ovce... :mrgreen: ....na drahu me kvuli nedobrym znamkam nevzali :D
Ne ted vazne, tata jezdi skvele, zdravotne je na tom na svuj vek velmi dobre, parkrat jsem s nim jel a vim o cem mluvim :)
Martin Ma
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Goesson 11. 12. 2024 23:59

dyt na drahu berou i petkare. co horsiho jsi mel?
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod Martin Ma 12. 12. 2024 00:09

Mozna dneska hele...nevim jak tehdy...jsem rocnik 76 a tu navstevu u pani na masarycce s tatou mam dodnes v pameti, mam pocit ze to snad byla i jeho znama...
Byval jsem spis dvojkar, trojkar, chovani vzdy jednicka, akorat matika byla za 4 a priznam se jednou jsem propadl, myslim ze jsem opakoval druhou tridu.
Jak mi ale pozdeji mamka rikala, ta ucitelka si na me zasedla, sama mela nemocou dceru a taky ze jsem snad sel do skoly o rok driv nez se melo, to ale nic neomlouva to ze nejsem nejostrejsi tuizka v penale. :D

-- 12. 12. 2024 00:12 --

Goesson píše:dyt na drahu berou i petkare. co horsiho jsi mel?

ja nevim co by mohlo byt horsiho tehdy :D , mozna tak trojka z chovani...treba ze bych se uprdl v leninove mauzoleu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Martin Ma
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tslany 12. 12. 2024 00:44

Sonda nepracuje správně > motor má špatnou směs > olej dřív degraduje > zadrbou se kroužky > spaluje to olej > zadrbe to víc sondu > ta nepracuje správně > atd a za chvilku seš na 1l/300km.
Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, si nezaslouží ani svobodu ani bezpečnost.

Z is for залупа!
tslany
Inventář

Odeslat příspěvekod Martin Ma 12. 12. 2024 00:55

No tak ano ale proc kdyz je tedy spatna sonda auto nic nehlasilo uz driv a na diagnostice se chyba katalyzatoru objevila az v lete? :(
Pred tim to zralo taky ale je pravda ze asi ne tolik...
Hele jako uprimne, me to auto zklamalo abych pri 90 rrsil tohle....cim vic jsem rozhodnut ze pujde pryc a poridim fakt toyotu a buzdu mit svatej klid a pokoj...Yarisy jsou krasne ale takove Aygo X 2024 je fak krasavec aspon v mych ocich...pravda interier tam bych neco mozna zmenil, jsem ted zhvykly na iCocpit a hranatejsi tvary, ale je to o zvyku a problem nebude.
https://pdf.sites.toyota.cz/cenik_aygo_x_2024_akce.pdf
Na tri roky s najezdem 30tis to neni spatna nabidka....nebyt teda toho kouzelneho sluvka "Od" ale myslim ze v zakladu to vic jak 6 nebo 7tis se vsim vsudy mesicne nebude...proste bych to zkusil, pronajmout si auto a kdybych si to rozmyslel, lze to kdykoiliv zrusit snad nejsou za to sankce a snad to u toyoty KinTO jde...
Toyoty povazuji a jiste nebudu sam za jedny z nejspolehlivejsich aut co se daji poridit a snad ani v pripade zakladu neudelam chybu.
Martin Ma
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod polda 12. 12. 2024 01:10

Mě napadá ještě nějaký *****ý gufero ale to by si snad všiml když dělal rozvody. Ikdyž olej 0-20......
polda
Veterán

Odeslat příspěvekod Martin Ma 12. 12. 2024 01:31

Jo hele mozne to je....kdo vi co se v tom motoru vubec deje, ale rozhodne nejsem jediny kdo tohle resi a bude se uz jen zhorsovat...
No co...auto ma sva leta a s nejvetsi pravdepodobnosti dam na rady nekolika zde a zbavim se ho, ten katalyzator samozrejme necham vymenit a zbytek me uz prestava zajimat.
Staral jsem se o auto prikladne, a s cistym svedomim se ho asi zbavim, pokud se mi to nerozlezi...servisni historii dolozim, razitka v knizce a faktury.

Ze zvedavosti jsem psal na chat AAA a pani "agentka" :D celkem pobavila...nejdriv ze se mam stavit na pobocce, tak jsem zatlacil ze chci jasnou odpoved na jasnou otazku, orientacni vykupni cena daneho modelu, parametru a s najezdem 90tis.
No...vypadlo z ni, ze pry 200 az 250 tis.....usmevne...za 269 jsem ho jako predvadeci pred peti lety kupoval....
Myslim ze budu rad kdyz z nich vytahnu 150tis a i tak prehanim...

V tuhle chvili mam plan takovy, ze okouknu ty operaky budskoda nebo toyota, nejlepe aby meli skladem dany vuz, vse vyridim a do par dnu chci jezdit.
Pak budu resit opravu a prodej stavajiciho...to auto me ver nebo ne tak znechutilo ze uz v nem dlouho jezdit nechci a nebudu.

-- 12. 12. 2024 01:45 --

Mozna se to jevi ze jsem moc hrrr ale uvedomil jsem si jednu vec...
Olej mi menili v dubnu od te doby jsem najel 8800tis a s tim pul litrem co jsem doleval v pondeli to dela 4,5l...tohle normlovana spůotreba udavana vyrobcem tedy 0,5 nebo nove 0,3 vazne nebude...
Merka nekdy trochu keca jednou ukaze to jednou o jeden dilek min takze verit se ji taky moc neda, jedno vim vsak jiste.
Pred mesicem 1000tis jsem doleval presne jednu lahev 1L original TOTAL 0W30 vse podle ACEA a B normy tak jak je predepsane.
NA merce bylo az nahoru chybel posledni dilek, tak to je i pri vymene napln vc filtru je 3,25L
V pondeli presne po 1000tis jsem kouknul a bylo tam na spodni tretine.....dolila jsem 0,5L a od vrsku chybi 4 az 3 dilky takze nevim ale proste to zere vic a vic
Puvodne jsem na olej koikat nechtel, rikam si doleval jsem prece litr to je v pohode bude tam krasne na polovine....kdyz jsem zjistil ze se to blizi zase sůpodku byl to dost velky sok....
Martin Ma
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MV_cz 12. 12. 2024 07:00

A kolik tě stála výměna oleje s filtrama v neautorizáku, jen tak pro info? (Prosím jen číslo, ne dvacet řádků textu)
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod Martin Ma 12. 12. 2024 07:11

Číslo neřeknu protože teď opravdu nevím nevím a faktury mám doma �
Každopádně známý si účtuje 300 na hodinu k tomu olej a filtr.
Tohle je výměna duben
https://photos.app.goo.gl/goC4orP4ow9qAiMy9
Martin Ma
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Goesson 12. 12. 2024 07:13

300 za hodinu si ustuje jen typicky levoruky dement. pokud nejdo podnika a ma nastaveny prijmy pred zdanenim a zapoctenim nakaldu nekde na 50-60k tak je proste dement. a jeste vetsi dement to podporuje.
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod MV_cz 12. 12. 2024 07:16

Hmm tak počkám na číslo jen za olej do motoru a filtry. Takhle těžko porovnat. Proč neudělal rovnou tu kalibraci robota když se v tom hrabal?
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod Martin Ma 12. 12. 2024 07:38

Tak dlouho nic a najednou přibližně sršeň....no...tuhle reakci jsem čekal a svým způsobem je to pravda
Akorát autorizak to může pokonit...kde je chyba nevím on tvrdí že to jsou pístni kroužky, věřím že ví o čem mluví, nevylučují ale že se mu něco nepovedlo při výměně rozvodu
Musím se ho ale zastat že by byl levoruký natož dement...je to člověk který pracuje u jednoho autorizovaného prodejce a servisu na značky Peugeot /Citroen.
Nebudu tady psát o koho jde a co je to za firmu vyberte si který to tak bude v Praze jich snad tolik zase nebude.
U každé opravy nebo výměny jsem osobně, nemá s tím problém, koukám mu pod ruce (u rozvodu jsem nebyl to byla práce na celý večer a následnou část dalšího dne)
Používá výhradně originální díly,oleje a diagnostiku a v té firmě pracuje přes deset let.

Jo kalibraci udělat mohl to je pravda ale já ho o to výslovně nežádal a hlavně má málokdy čas pořád někde litá
Má pronajatou s kamarádem dílnu v Praze a ve svém volném čase tam je, to je tak asi vše�
Naposledy upravil Martin Ma dne 12. 12. 2024 07:50, celkově upraveno 1
Martin Ma
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MV_cz 12. 12. 2024 07:48

Tak pokud to je profík z autorizáku, tak škoda že ho v práci nepustí k servisním postupům... rozvody by mu vážně neměly trvat den a půl.
Odvez to do áček a akceptuj cenu, co Ti dají. Já bych takový auto nekoupil když bych viděl že to v záruce jezdilo do pochybnýho servisu a měnila se tam specifikace oleje jak ponožky. To servisku a faktury radši spal
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod Martin Ma 12. 12. 2024 07:52

Jo jo...hele ono to nebylo samo den a půl, pokud máš zájem někde o stránku dvě je faktura za ty rozvody ...je to jak jsem psal pořád na té dílně neni a řeší x dalších věcí
Martin Ma
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka