308 1.6HDi 90k - kam se lze dostat s cenu?

Citroën, Peugeot, Renault

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod nikdo 24. 11. 2009 15:15

Starej klidnej řidič bez motoru je v dnešním provozu nebezpečnej a mladej blbej taky. Auta pod 75 kobyl na tunu bych zakázal. Koupi téhle konfigurace také nechápu, kolik tenhle cvalík váží, tak 1400 kilo? Do takových aut jsou ty moderní 1,6 nafty zoufalost. Ještě si musím zkusit 1,4 turbobenzín ale čekám stejný výsledek.

Dvouzónovka je potřebná pokud ženská ví, že v autě je nebo může být. Když tam není, je v klidu. Po tomto zásadním poznání ji do aut nevyžaduju a ženu k výběru auta nepouštím.

Je to jen můj názor = absolutní pravda 8-)
nikdo
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod MELLO 24. 11. 2009 15:25

1375kg přesně. Těch 75k na tunu sis vycucal z prstu, nebo to máš ty?
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod nikdo 24. 11. 2009 15:31

Plácl jsem to od boku, se slabšími auty se snažím nejezdit. Nad 150 koní na tunu je už docela pohoda.
nikdo
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Duri13 24. 11. 2009 15:37

K86 píše:na tu dvouzonovku se vykasli, podle me zbytecna vec. Ja ji mam a 98% jizd mam stejnou teplotu pro oba okruhy.

Nepoznam cennik 308ky, ale nie je ta dvojzonova klima jedina nadstavba manualnej? Cize ak chce mat isty komfort, tak potom je ta dvojzonovka jedina volba, aj keby mal mat na oboch stranach rovnaku teplotu.
PS - nepustajme sa do debaty "manualna" vs "automaticka" ;)
Duri13
Inventář

Odeslat příspěvekod K86 24. 11. 2009 15:54

automaticka jednozonovka se uz asi nedela, ja sam jsem pri koupi fikuse chtel dvouzon, ale ted vim, ze bych si kldine vystacil i s manualni klimou.
jezdim s babou a teplota se nelisi. asi mam divnou babu
O4 FL eTSI DSG 110kw
S-Max 2.0TDCI 120kw
911 997.1 C 239kw

Používejte pravý jízdní pruh, idioti!!!
K86
Guru

Odeslat příspěvekod MELLO 24. 11. 2009 15:57

KTM: nejsi sám.

Jinak se btw mi 308 nelíbí ani za mák.
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod Duri13 24. 11. 2009 16:00

robi sa aj jednozonova automatika - napr. pre i30
Duri13
Inventář

Odeslat příspěvekod Mr.Semtex 24. 11. 2009 16:17

Tak ono hlavně s prosklenou střechou je klíma povinná položka.. Ale u vozidla s pořizovací cenou přes 400tis. Kč, bych ji čekal jako standardní položku výbavy..

Nebylo by lepší jít za stejné prachy do Scéniku 1.4Tce? :hm
Mr.Semtex
Hodnostář

Odeslat příspěvekod Alex.. 24. 11. 2009 16:20

divxfan píše:vyměním magentis za 380 1.6 hdi

:mrgreen: :mrgreen:
Alex..
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod HondaMan 24. 11. 2009 17:57

nikdo píše:Auta pod 75 kobyl na tunu bych zakázal.

Nad 150 koní na tunu je už docela pohoda.
I s autem pod 75Hp/t se dá být "nejrychlejší" :D

Mám něco odježděno v litrové 206ce a kromě dálnice s tím nemám problém. 140 to jede, víc se na okreskách stejně nesmí, když trochu předvídáš, tak se dá i předjíždět (nejde vystřelit z místa, ale musíš se trochu rozjet)

Se 150Hp souhlasím, pohoda to je, ale že by se z toho člověk posadil na *****?
"He who sacrifices freedom for security deserves neither." Benjamin Franklin
HondaMan
Řezník Garáže

Odeslat příspěvekod trewis 24. 11. 2009 18:54

308 jsem s timhle motorem mel pujcenou na par dni a ten motor je docela v pohode. Dokud jsem tomu vedome neslapnul na krk, tak jsem s akceleraci nemel problem. Kdyz jsem na to slapnul, tak to byla docela zoufalost, motor se vytacel a nic se nedelo. Neco podobneho jsem zazil i u 77kw OII. Zkratka dokud jezdis na pohodu, tak to jede pekne a aspon ja jsem nemel pocit, ze ten motor vykonove nestaci, navic to auto jezdilo skoro zadarmo, bez vyrazne turbo prodlevy. Jezdil jsem ve dvouch, pri plnem obsazeni bych napsal asi neco jineho ;-]
trewis
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod nikdo 24. 11. 2009 19:05

Takhle nepřemýšlím a snad i díky tomu jsem naživu a zdravej. Nejsem žádný střelec, ale občas prostě potřebuješ zrychlit (blbě odhadneš předjíždění, prudký kopec a nechceš brzdit kolonu, přehlédneš něco na křižovatce a spíš tomu ujedeš než ubrzdíš, plná dálnice a jako slušňák v pravém dojedeš pomalý *****ící kamión a potřebuješ se zařadit do levého atd.). Možná v Německu bych to viděl jinak, ale tady je bohužel magorů co se lepí na zadek a předjíždí v pravém dost, nezměním to a proč to vyvolávat? Já raději přidám. Já vím, předvídáš, nepotřebuješ, neuděláš...já prostě radši zánovní auto s motorem než voňavku bez motoru.
nikdo
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod quasimoto 24. 11. 2009 19:20

Tiez by som bol skor za o nieco mensiu vybavu a silnejsi motor.
quasimoto
Inventář

Odeslat příspěvekod p0etrik 24. 11. 2009 20:09

Abyste se z toho motoru nepo... Vetsina dodavek ma pomer kW/kg mnohem horsi, a stejne to jsou nejrychlejsi auta na silnici. Dobry ridic muze byt i se slabym autem rychly, kopytu nepomuze ani 300kW na tunu.
p0etrik
Servismen

Odeslat příspěvekod K86 24. 11. 2009 20:34

p0etrik píše:Abyste se z toho motoru nepo... Vetsina dodavek ma pomer kW/kg mnohem horsi, a stejne to jsou nejrychlejsi auta na silnici. Dobry ridic muze byt i se slabym autem rychly, kopytu nepomuze ani 300kW na tunu.

no jo, ale to jsou extremy :)
O4 FL eTSI DSG 110kw
S-Max 2.0TDCI 120kw
911 997.1 C 239kw

Používejte pravý jízdní pruh, idioti!!!
K86
Guru

Předchozí stránkaDalší stránka