Vzhledově se mi víc líbí Berlingo, má i více prostoru, ale bojím se pověstí o nekvalitních francouzských autech.

Máte někdo doma nové Berlingo? Jaké s ním máte zkušenosti? Děkuji moc za Vaše názory a odpovědi!!!

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz
Z techto dvou aut bych bral Berlingo, i kdyz je to Francouz a at si rika kdo chce co chce, tak ani nove rady francouzkych aut se neduhu s elektrikou nezbavili. Nicmene Berlingo mame v rodine jako nakladni, ma cca 7 let a jezdi opravdu spolehlive. Sice se mu asi ve 150t menil motor (1,9D), ale to je spis stylem, jakym se s tim autem jezdi. Jinak nema zadnou nadstandardni vybavu (ani klimu, ani el. okna, jenom central), takze vse ok. Mista je v nem rozhodne vic nez v Roomsteru.bublinka1563 píše:Děkuji za reakci!Motor bychom brali asi 1,6i 16V 110k. Dneska jdeme do Citroenu a zítra máme schůzku ve škodovce... Od spousty lidí včetně mých rodičů slyším negativní názory na Citroeny, Peugeoty atp. a dost mě to děsí.
Cena by asi byla stejná za oba vozy, ale berlingo je větší (a asi i hezčí). Nevíte o nějakých bezpečnostních testech? Nic jsem na nové berlingo nenašla.
goes píše:jakou ma souvislost prostornost a podivani se na vzhled. Podivejte se na cisla, vnitrni rozmery apod. a pak to resme. U takove O1 doslo napr. jen upravou operadel prednich sedadel k tomu, ze vzadu bylo o 3 cm vice mista...
Šířka interiéru je neoddiskutovatelná. Tam vévodí Berlingo a poráží i auta střední třídy. Je to dáno šířkou a tvarem karoserie.goes píše:double: ty prostory spise rikaji o moznosti nastaveni sedacky, nez o prostornosti. Je treba mit soucet, abychom vedeli v jakem prostoru se pohybujeme.
Máš pravdu, i u stávající generace to tam je a v testu to kritizovali, viz foto:Gumby píše:Ze jízdy ve starém Berlingu na pravé zadní sedačce si živě vzpomínám na výrazný B a C sloupek. Mezi nimi místa na šířku spoustu, ale B sloupek přesně na koleno, za ním, mezi stehnem a dveřmi, místo na tašku se slonem a C sloupek vražený v rameni (jsem postava typu "opuchlá nit"). Rozhodně bych si před koupí vyzkoušel.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků