PEUGEOT - Majitel Peugeotu

Citroën, Peugeot, Renault

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod MV_cz 12. 12. 2024 07:55

Ve vší úctě, píšeš tu hromadu textu, ale žádný fakta. Tak ještě jednou, abych si udělal obrázek:
- jakým způsobem rozvody měnil
- kolik Tě stojí výměna oleje a filtrů v neautorizáku
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod puk123 12. 12. 2024 09:00

Takže oficiálně od těch motorů dávají v autorizáku ruce pryč, ale po večerech jako melouchy jim to nevadí.
puk123
Veterán

Odeslat příspěvekod Martin Ma 12. 12. 2024 09:38

MV_cz píše:Ve vší úctě, píšeš tu hromadu textu, ale žádný fakta. Tak ještě jednou, abych si udělal obrázek:

Jsem v práci teď, samozřejmě zjistím výdrž �

Jinak jeste drobnost človíčku��neber to vůbec zle to opravdu v tvém případě nemám zapotřebí, snažíš se mi pomoci stejně tak ostatní s výjimku jistého pana co mě nepřímo nazval dementem...
K tomu míchání olejů....tohle a to jsem zmínil už dřív, je přímo pokyn výrobce servisům...doporučený byl, 0W30, po nějaké době 0W20 a poslední změna je na 5W30 RCP vše total
Někde se tu toulá fotka z francouzského fóra s tabulkou že servisní knihy a tam je dokonce že pro moji motorizací, lze použít i 5W40
....
Prostě mi připadá že výrobce sám neví jak z té bryndy ven a zkouší více typů oleju aby co nejméně narušovaly spolu s benzínem rozvodové řemeny...

-- 12. 12. 2024 09:43 --

puk123 píše:Takže oficiálně od těch motorů dávají v autorizáku ruce pryč, ale po večerech jako melouchy jim to nevadí.

To já nevím ale u Kopeckého mi taky říkaly že ty oleje mizí...u někoho min u někoho min stejně tak mi líbí říkali o nive generaci rozvodového řemenu která by měla být již ok a předběžné že to bude do 24tis i s proplachem..jeden den přivezte, druhý odvezete,takhle mi to technik přímo říkal,nemám důvod tady lhát co bych z toho měl....
A ano máte všichni pravdu,měl jsem jezdit do autorizaku, sice by to nic nevyřešilo a problémy byly taky ale aspoň by měli serv historii u sebe v systému a v případě problémů pokud by to už Ali by šly za nima....pokud to bylo myšleno takhle tak souhlasím, že jsem blbec
..jako dement si ale fakt nepřipadam

-- 12. 12. 2024 09:50 --

-- 12. 12. 2024 09:56 --

Je to z roku 20 rozvody zjistím později jiné faktury na Gf nemám a tohle byl velký servis tam jsem byl asi dvakrát
https://i.postimg.cc/Yqh8xC12/Screensho ... -Fotky.png
Martin Ma
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tslany 12. 12. 2024 10:35

Martin Ma píše:No tak ano ale proc kdyz je tedy spatna sonda auto nic nehlasilo uz driv a na diagnostice se chyba katalyzatoru objevila az v lete? :(
Pred tim to zralo taky ale je pravda ze asi ne tolik...
Hele jako uprimne, me to auto zklamalo abych pri 90 rrsil tohle....cim vic jsem rozhodnut ze pujde pryc a poridim fakt toyotu a buzdu mit svatej klid a pokoj...Yarisy jsou krasne ale takove Aygo X 2024 je fak krasavec aspon v mych ocich...pravda interier tam bych neco mozna zmenil, jsem ted zhvykly na iCocpit a hranatejsi tvary, ale je to o zvyku a problem nebude.
https://pdf.sites.toyota.cz/cenik_aygo_x_2024_akce.pdf
Na tri roky s najezdem 30tis to neni spatna nabidka....nebyt teda toho kouzelneho sluvka "Od" ale myslim ze v zakladu to vic jak 6 nebo 7tis se vsim vsudy mesicne nebude...proste bych to zkusil, pronajmout si auto a kdybych si to rozmyslel, lze to kdykoiliv zrusit snad nejsou za to sankce a snad to u toyoty KinTO jde...
Toyoty povazuji a jiste nebudu sam za jedny z nejspolehlivejsich aut co se daji poridit a snad ani v pripade zakladu neudelam chybu.

Proč by to mělo auto hlásit? Když tam budeš mít málo oleje a vemeš to do zatáčky bokem a chytne to ložisko, diagnostika ti taky nic hlásit nebude, ani olejová kontrolka neblikne, a máš motor na odpis. Aygo je fajn nabídka, jdi do toho, solved.

glider zavři to tu dík.
Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, si nezaslouží ani svobodu ani bezpečnost.

Z is for залупа!
tslany
Inventář

Odeslat příspěvekod glider 12. 12. 2024 10:52

Jop po obede to locknem.

Nema zmysel taka debata
glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod Martin Ma 12. 12. 2024 11:09

Děkuji všem přítomným za váš čas, půjdu do Ayga.
Pokud to dobře dopadne třeba se v tématu jinde ozvu, čekám na kalkulaci do mailu a fyzicky prodejce jedno v Style variantě má, do týdne bych ho mohl převzít.

tslany
Možná jsme se nepochopili ale spíš jsem nepochopil dotyčného já.
To s olejem mas samozřejmě pravdu, já měl však na mysli nějaké čidla kolem sondy,katalyzátoru atd�

Samozřejmě LOCK bylo to chvílemi o ničem to uznávám ��
Akorát mi to pride jako škoda....přispívá sem plno lidí abych to tu takhle zazdil, psát už nic dál nebudu�
Martin Ma
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod yndezit 12. 12. 2024 11:17

:D
Klid
yndezit
Inventář

Odeslat příspěvekod Goesson 12. 12. 2024 11:21

Martin Ma píše: psát už nic dál nebudu�

necham ti tedy smazat ucet
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod MV_cz 12. 12. 2024 11:30

Martin Ma píše:
MV_cz píše:Ve vší úctě, píšeš tu hromadu textu, ale žádný fakta. Tak ještě jednou, abych si udělal obrázek:

Jsem v práci teď, samozřejmě zjistím výdrž �

Jinak jeste drobnost človíčku��neber to vůbec zle to opravdu v tvém případě nemám zapotřebí, snažíš se mi pomoci stejně tak ostatní s výjimku jistého pana co mě nepřímo nazval dementem...
K tomu míchání olejů....tohle a to jsem zmínil už dřív, je přímo pokyn výrobce servisům...doporučený byl, 0W30, po nějaké době 0W20 a poslední změna je na 5W30 RCP vše total
Někde se tu toulá fotka z francouzského fóra s tabulkou že servisní knihy a tam je dokonce že pro moji motorizací, lze použít i 5W40
....
Prostě mi připadá že výrobce sám neví jak z té bryndy ven a zkouší více typů oleju aby co nejméně narušovaly spolu s benzínem rozvodové řemeny...

-- 12. 12. 2024 09:43 --

puk123 píše:Takže oficiálně od těch motorů dávají v autorizáku ruce pryč, ale po večerech jako melouchy jim to nevadí.

To já nevím ale u Kopeckého mi taky říkaly že ty oleje mizí...u někoho min u někoho min stejně tak mi líbí říkali o nive generaci rozvodového řemenu která by měla být již ok a předběžné že to bude do 24tis i s proplachem..jeden den přivezte, druhý odvezete,takhle mi to technik přímo říkal,nemám důvod tady lhát co bych z toho měl....
A ano máte všichni pravdu,měl jsem jezdit do autorizaku, sice by to nic nevyřešilo a problémy byly taky ale aspoň by měli serv historii u sebe v systému a v případě problémů pokud by to už Ali by šly za nima....pokud to bylo myšleno takhle tak souhlasím, že jsem blbec
..jako dement si ale fakt nepřipadam

-- 12. 12. 2024 09:50 --

-- 12. 12. 2024 09:56 --

Je to z roku 20 rozvody zjistím později jiné faktury na Gf nemám a tohle byl velký servis tam jsem byl asi dvakrát
https://i.postimg.cc/Yqh8xC12/Screensho ... -Fotky.png

Takže trojka za olej a filtry? V autorizáku u pežo vloni výměna oleje a filtry 4700,-. Vážně stálo to ušetření 17 stovek (a počítám že cena v loni byla vyšší než rok předtím atd....) za rok to, že s vědomím toho, co máš pod kapotou, se nedomůžeš jakýkoliv výměně nebo aspoň kulanci ze strany výrobce? Good job..... Stav tachometru 0 Km? :hm

-- 12. 12. 2024 11:32 --

:D easy money no a někde si to cvičit musí :-S
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod Arnie J 12. 12. 2024 11:32

nic se mazat nebude a trucovat taky netřeba... jen je fakt, že ty hory textu jsem taky nečetl, je to dlouhý
SkyActiv-G 165 / FA24D / 1.4 TSI ACT / Busso 3.2 24V / Honda NF13E
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod Goesson 12. 12. 2024 11:36

tebe se na nazor nikdo nepal
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod glider 12. 12. 2024 11:37

+1
glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod yndezit 12. 12. 2024 11:40

Arnie J píše:nic se mazat nebude a trucovat taky netřeba... jen je fakt, že ty hory textu jsem taky nečetl, je to dlouhý

Na OndruS zatím nemá :D
yndezit
Inventář

Odeslat příspěvekod tslany 12. 12. 2024 12:51

Martin Ma píše:Děkuji všem přítomným za váš čas, půjdu do Ayga.
Pokud to dobře dopadne třeba se v tématu jinde ozvu, čekám na kalkulaci do mailu a fyzicky prodejce jedno v Style variantě má, do týdne bych ho mohl převzít.

tslany
Možná jsme se nepochopili ale spíš jsem nepochopil dotyčného já.
To s olejem mas samozřejmě pravdu, já měl však na mysli nějaké čidla kolem sondy,katalyzátoru atd�

Samozřejmě LOCK bylo to chvílemi o ničem to uznávám ��
Akorát mi to pride jako škoda....přispívá sem plno lidí abych to tu takhle zazdil, psát už nic dál nebudu�

A jak ten senzor chceš jako zjistit, jestli je vadnej? Má nějakej odpor, má, vyhřívání má odpor, má, ECU je spokojená. Co bys tam chtěl, všechny senzory na výfuku zdvojený s klapkou a sem tam to pustit přes klapku, aby to jako nějak vyhodnotilo, jestli je to ok?
Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, si nezaslouží ani svobodu ani bezpečnost.

Z is for залупа!
tslany
Inventář

Odeslat příspěvekod metyn 12. 12. 2024 12:54

takmá dozajista právo na vyjádření, holt někdo to napíše jak hotetot jiný jak jirásek
metyn
Veterán

Předchozí stránkaDalší stránka