PEUGEOT - Majitel Peugeotu

Citroën, Peugeot, Renault

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Arnie J 4. 12. 2024 14:29

okej, tak 24 hodin nastartované :D
SkyActiv-G 165 / FA24D / 1.4 TSI ACT / Busso 3.2 24V / Honda NF13E
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod glider 4. 12. 2024 14:32

Imo to uz nic nerobi, nevadi, vynuloval som, budem sledovat.
glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod MV_cz 4. 12. 2024 14:45

Hmm že bych to taky vynuloval? Buď k novýmu roku nebo po servise. Možná to oboje vyjde nastejno :D
renaultí 1.8 M5P EDC
pežotí 1.2 PT HN05 EAT8
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod MV_cz 5. 12. 2024 12:24

Hmm není tam ani průměrná rychlost a tady se ta spotřeba nehla za 16tkm. Podle mě to před náma prostě nikdo nepoužíval, nebo se to kouslo po 9999 km. Já s tim totiž nic nedělal, používám první počitadlo

Obrázek
renaultí 1.8 M5P EDC
pežotí 1.2 PT HN05 EAT8
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod glider 5. 12. 2024 12:45

Dpc to kto vymyslal grafiku.
Ukol znel jasne: musi to byt necitatelne na prvy pohlad.
glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod MV_cz 5. 12. 2024 12:47

to je normálně čitelný, jen už to odjíždělo pryč než jsem to cvaknul :D
renaultí 1.8 M5P EDC
pežotí 1.2 PT HN05 EAT8
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod Martin Ma 11. 12. 2024 14:48

Zdravim, potrebuji radu.
Peugeot 208 1,2 PureTech, atmosfera, neprime vstrikovani 61kW/82k
Rocnik 2018, najeto 90tis.
Auto zacalo vic zrat olej, loni se delaly rozvody, od te doby mi to prijde ze trochu vic ale presne nevim.
Kazdopadne dolevam mezi 0,3_0,5 litru/ 1000tis km a je to docela otravne.
Olej podle specifikaci TOTAL INEO First 0W30 ACEA C1 PSA B71 2312.
Co jsem tak cetl, tyhle motory olej proste vic spotrebovavaji, norma vyrobce byla 0,5/1000tis, pak to snizili na 0,3
Podobne s typem oleje, nejdriv 0W30 potom kratce 0W20 a ted zase vyrobce doporucuje nejaky 5W30 RCP, pry to sniozuje spotebu oleje a brani tvorbe karbonu....jsem docela zvedav co bude nasledovat dal.

Kdyz jsem byl nedavno v autorizaku na kontrole brzd, technik mi rikal ze pry mohu pouzit i 5W40 (mozna 10W40 uz presne nevim), ze ty ridke oleje proste rychleji mizi.
Moc se mi to nezdalo, ale tahle fotka z jednoho zahranicniho fora, jeho slova myslim potvrzuji
Obrázek

Auto se chova normalne za tech pet let co ho mam, ztrata vykonu neni,
Pravda ceka me v blizke dobe vymena katalyzatoru, nejdriv svitila zluta kontrolka ctrnact dni a ctrnact dni zhasla, ted uz sviti trvale, na infotainmentu po nastartovani hlaska "Zavada motoru,nechte vozidlo opravit".
Diagnostika hlasila docasna zavada nebo vypadek katalyzatoru...predpokladam ze tohle na olej vliv nema.
Zkouisel jsem i podle babske rady, nechat u zahrateho motoru chvili pred vyfukem bily papikr, jestli nelitaji saze nebo kapickyy oleje ven, ale nic je suchy a bily bez jedine smouhy.

Pri vyssi spotrebe oleje, se nejcasteji pise jako duvod, unik z motoru, tesneni olejove vany ci vypousteci sroub, to ale neni muj pripad.
Pak je druha moznost, pistni krouzky zanesene karbonem, akorat nevim....to by mel jit z vyfuku modry kour ne? , nebo nemusi?
Naposledy upravil Martin Ma dne 11. 12. 2024 14:55, celkově upraveno 1
Martin Ma
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod yndezit 11. 12. 2024 14:54

Prodej to. Puretech je zdroj problémů, a nespraví to nic.
Kat ti nejspíš odešel kvůli spotřebě oleje.
yndezit
Inventář

Odeslat příspěvekod tslany 11. 12. 2024 14:56

Nezažil jsem, že by odešel katalyzátor kvůli spotřebě oleje, to spíš odešla sonda, ale co já o tom můžu vědět, že.
Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, si nezaslouží ani svobodu ani bezpečnost.

Z is for залупа!
tslany
Inventář

Odeslat příspěvekod Martin Ma 11. 12. 2024 15:15

Jo diky s touhle myslenkou si uz pohravam delsi dobu.
Mel jsem za to ze PT jsou dobre, povedene a spolehlive motory, na netu myslim ze auto.cz byl opevny clanek na tyhle trivalce, ale hzda se ze asi zaplacen y a je to sragora...
Byla tu o par stranek zpet, zminka ze vyrobce prodluzuje zaruku na 10let/175tis, jenze to se asi tyka jen novych modelu od ledna 2024 ne?
Udelali to mazane, problemy byly a jsou hlavne kvuli rozvodovym remenum ktere se trepily a v krajnim priůade mohli ty cucky neco ucpat.
Me je delal znamy loni v kvetnu pri 67tis, mely puvodne vydrzet kolem 100k ale pak to vyrobce snizil, proc se trepi vime vsichni to nebudu rozebirat.
Kazdopadne mi tam dal remen nove generace ktera by snad ten udavany najezd mela vydrzet

No zkratim to, rozvody me ted nes... ale ten olej teda jo a vubec nevim co to ma znamenat,auto mam rad citim se v nem dobre, vyborne jezdi a nemam opravdu volnych 400k na nakup noveho....uver na auto mi v unoru konci, jeste tri splatky a mam to z krku.
Tehdy jsem schvalne na jezdeni do mesta a obcas venek, kupoval verzi bez turba a hlavne s neprimym vstrikem...fakt muzou byt v 90tis zanesene pistni krouzky uz??
Cetl jsem ze se necha motor vycistit vodikem, cenove to vyjde asi do 5tis podle obsahu,jenze jak zjistit ze jsou ty krouzky v haji?

Servis mi dela znamy, co pracoval u nejmenovaneho autorizaku a z toho jsem zatim nic kon kretniho n edostal a pokud by to bylo krouzky tak je to komplet za 70tis a to do auta v zadnym pripade cpat nebudu nejsem blazen.

Ta prodlouzena zaruka na PT 10let/175tis km se tyka predpokladam jen rozvodu, ne spotreby oleje je to tak? Neverim ze by to tak bylo, vyrobce dobre vi co se s motory deje a tohle si na triko nevezme....

Byla to chyba tehdy a velka ale uz se stalo....pokjud se prece jen rozhodnu auto prodat AAA nebo ESA me oje.ou to je jiste (i z toho duvodu zatim vyckavam)

Jenze co pak koupit, nejspolehlivejsi jsou Toyoty treba Yaris jenze kolik stoji...pak se nabizi dacia Sandero, nova generace se mki celkem libi a dal uz nevim....jen snad koupit zakladni Fabii gty maji motory snad ok a mel bych pokoj.
Martin Ma
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod yndezit 11. 12. 2024 15:23

Po splacení úveru bych udělal novou stk, tj. asi opravit tu závadu na katu, a prodal to.
Na ježdění po městě kup třeba hybrid Yaris, nemusí být nový...
yndezit
Inventář

Odeslat příspěvekod MV_cz 11. 12. 2024 15:36

Martin Ma píše:Jo diky s touhle myslenkou si uz pohravam delsi dobu.
Mel jsem za to ze PT jsou dobre, povedene a spolehlive motory, na netu myslim ze auto.cz byl opevny clanek na tyhle trivalce, ale hzda se ze asi zaplacen y a je to sragora...
Byla tu o par stranek zpet, zminka ze vyrobce prodluzuje zaruku na 10let/175tis, jenze to se asi tyka jen novych modelu od ledna 2024 ne?
Udelali to mazane, problemy byly a jsou hlavne kvuli rozvodovym remenum ktere se trepily a v krajnim priůade mohli ty cucky neco ucpat.
Me je delal znamy loni v kvetnu pri 67tis, mely puvodne vydrzet kolem 100k ale pak to vyrobce snizil, proc se trepi vime vsichni to nebudu rozebirat.
Kazdopadne mi tam dal remen nove generace ktera by snad ten udavany najezd mela vydrzet

No zkratim to, rozvody me ted nes... ale ten olej teda jo a vubec nevim co to ma znamenat,auto mam rad citim se v nem dobre, vyborne jezdi a nemam opravdu volnych 400k na nakup noveho....uver na auto mi v unoru konci, jeste tri splatky a mam to z krku.
Tehdy jsem schvalne na jezdeni do mesta a obcas venek, kupoval verzi bez turba a hlavne s neprimym vstrikem...fakt muzou byt v 90tis zanesene pistni krouzky uz??
Cetl jsem ze se necha motor vycistit vodikem, cenove to vyjde asi do 5tis podle obsahu,jenze jak zjistit ze jsou ty krouzky v haji?

Servis mi dela znamy, co pracoval u nejmenovaneho autorizaku a z toho jsem zatim nic kon kretniho n edostal a pokud by to bylo krouzky tak je to komplet za 70tis a to do auta v zadnym pripade cpat nebudu nejsem blazen.

Ta prodlouzena zaruka na PT 10let/175tis km se tyka predpokladam jen rozvodu, ne spotreby oleje je to tak? Neverim ze by to tak bylo, vyrobce dobre vi co se s motory deje a tohle si na triko nevezme....

Byla to chyba tehdy a velka ale uz se stalo....pokjud se prece jen rozhodnu auto prodat AAA nebo ESA me oje.ou to je jiste (i z toho duvodu zatim vyckavam)

Jenze co pak koupit, nejspolehlivejsi jsou Toyoty treba Yaris jenze kolik stoji...pak se nabizi dacia Sandero, nova generace se mki celkem libi a dal uz nevim....jen snad koupit zakladni Fabii gty maji motory snad ok a mel bych pokoj.

Nemáš nějaký info jak dělali tu výměnu rozvodů? Jestli postaru rozebírali půl motoru, nebo už po novu?
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod Martin Ma 11. 12. 2024 15:38

Dík pokud se nenajde jiné řešení budu to muset tak udělat.
Technická konci příští rok v prosinci takže na to bych se vykašlal, klidné koupím něco ojeteho ale hlavně chci spolehlivé auto a ne abych každých 1tis km se děsil jaká bude hladina oleje
Taky jsem přemýšlel jestli by se nevyplatil na to mě ježdění cca 10-15tis ročně vzít něco na operativní leasing, ale ty měsíční splátky mě docela děsi...základní modely bývají kolem 7tis a někdy dokonce i bez daně záleží na jak dlouho jaký nájezd a tak

Čím by ta spotřeba oleje mohla být asi nevíš viď? Použít jiný hustší olej ten 5W nebo 10W40 podle specifikací výrobce viz ta fotka?
Když jsou zanesené pístní kroužky netěsní a olej se dostává kam nemá, mělo by auto přece kouřit ne obzvlášť studené
Martin Ma
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MV_cz 11. 12. 2024 15:42

Klidně i tím, že to známej možná malinko dojebal?
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod Martin Ma 11. 12. 2024 15:52

MV_cz píše:
Martin Ma píše:Jo diky s touhle myslenkou si uz pohravam delsi dobu.

Nemáš nějaký info jak dělali tu výměnu rozvodů? Jestli postaru rozebírali půl motoru, nebo už po novu?

Hele tak tohle fakt nevím� stalo mě to asi 13,5tis i s proplachem a olejem prostě sakumprask.

V autorizaku (Kopecký od nich auto i je) říkali 23 parchanti....tam bych nejel ani náhodou, viděl jsem ceny za hodinu práce, ale zase teď mají akci když je auto starší 7let že je sleva 25% (Jestli jen díly či i práce nebo obojí to nevím)

Já prostě zjišťují čím to může být (čím víc se přesvědčují že je to se zvyšujícím se nájezdem "vlastnost")
Ten katalyzátor je třeba udělat že by to bylo čidlo nebo nějaká sonda si nemyslím, je totiž fakt že auto hlavně za studena po nastartování sice nekouří ale je trochu cítit...divné nevím jak to popsat..není to spálenina ale takový nasládlý oder jako stará auta...typicky moje někdejší VW Polo 1.0MPI 2001 kterého jsem se před víc jak čtyřmi roky zbavil a koupil tenhle zázrak....
Jde mi hlavně o to, že udělám katalyzátor a pokud ho ta spotřeba oleje likviduje půjde za rok dva do háje možná dřív...výměna levná nebude vše origo i s prací 23tis
Neoriginální mi nebyly doporučený že nic nevydrží....
A taky dolévat každých tisíc km skoro půl.litru oleje není žádný med....náplň má snad vydržet od výměny k výměně i kdyby před ní bylo těsně dole a ne tohle
Mám na tenhle olej najeto 8800tis a dolito celkem 4,5-5l přesně fakt nevím a je to fakt oser

-- 11. 12. 2024 15:54 --

MV_cz píše:Klidně i tím, že to známej možná malinko dojebal?

Co přesně se tam mohlo stát?
Ono olej jsem doléval ale i pred tím a zdá se mi že to žere o trochu víc ale o výměny k výměně jsem nikdy nevydržel...bohužel přesně to prostě nezjistím...až tenhle rok jsem si to začal zaznamenávat �

Najdu fakturu a pošlu ti ji, snad podle toho zjistis zdá se to rozebírali úplně nebo jen částečně, každopádně ale sundávali vanu

-- 11. 12. 2024 16:03 --

Obrázek

EDIT:
Jo tak jsem si vzpomel, kdyz to melo asi 50tis a resili jsme ty rozvody (nekde jsem se docetl ze jsou problemy, do te doby jsem o tom nevedel a mel za to ze je jeste cas kdyz vyerobce udava vymena az ve 100tis) tak jsem se mu do chatu chlubil ze tipuji spotrebu oleje mezi 0,1 az 0,2 litry na 1000km
Faklticky ted nevim zda se to zvysilo az od chvile co delal rozvody nebo to pozvolna nenapadne zacalo uz davno pred tim....ono totiz na peugeot club fr jsou vlakna a tam se to casto resi a vetsinou se ta spotreba zvysuje postupne a nenapadne casem mezi 70 az 90tis...prostze deci sem deci tam ze jo....
K my smule ted vim ale uplny H kdy to zacalo kdyz se to trevilo zhruba do te vymeny rozvodu....v tom motoru se proste neco deje a ja se snazim zjistit co...necham vymenit katalyzator a pujde do roka do pr....yč :-|
Naposledy upravil Martin Ma dne 11. 12. 2024 16:10, celkově upraveno 1
Martin Ma
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka