Fiat Bravo II.

Alfa Romeo, Fiat, Ferrari, Lamborghini, Maserati

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod bohys 19. 1. 2012 17:48

Zrovna dneska jsem si vyzvedl auto po 60000km a platil jsem 7800,- s DPH. První prohlídka ale vyšla na stejné peníze. Nechal jsem si navíc provést desinfekci klimatizace. Cena je to adekvátní, mění se všechny filtry, olej, brzdovka, svíčky... Servis AF Centrum. Auto mi předali umyté, vysáté, voňavé s ošetřenými plasty... Měl jsem pocit, jako kdybych sednul do nového auta...
Naposledy upravil bohys dne 19. 1. 2012 17:55, celkově upraveno 1
Fiat Bravo 1.4 T-Jet 120k Dynamic - blue symphony
LG KF510
bohys
Nováček

Odeslat příspěvekod ekr1 19. 1. 2012 17:49

Stačí ty servisy přece obvolat a poptat se na ceny,ale jak jsem psal nejvíce ti sníží cenu když si potřebný materiál koupíš sám,v havířově se šlo domluvit.
teď jsem dělal servis na corse v ofiko oplu a samo že jsem měl domluveno že si přinesu vlastní filtry a olej a vyšlo to na 12 stovek za práci a samozřejmě se zápisem do servisky
;-)
ekr1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bohys 19. 1. 2012 18:10

Olej mají v AF Centru za stejné peníze jaké jsem našel na internetu. Mají zrovna slevu 15 procent na Selenii. Filtry nevím,ale určitě by se dala nějaká stovka ušetřit...
LG KF510
bohys
Nováček

Odeslat příspěvekod m4lcolm 19. 1. 2012 18:13

Velkou prohlidku na Stilu (stejna jako tato na Bravo) jsem platil v Praze podle servisu od 5 do 6 tisic.
m4lcolm
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod maincoon 20. 1. 2012 22:18

Dejou se veci. Autopalace uz neni dealerem fiatu. Maji uz jen servis. Ted misto toho maji peugeot. Zajimalo by me, co za tim bylo. Ale svuj tip mam... Asi je lepsi, kdyz bude jen motortec, pokud bude na urovni...
maincoon
Nováček

Odeslat příspěvekod Mr. Murphy 20. 1. 2012 23:05

tak je otázka, jestli to, že jsi jediný, tě motivuje k tomu, aby pořádně makal.... (obzvlášť v Česku....).
Každopádně Motortec na sobě pracuje, to se jim musí nechat....
A ono upřímně, servisovat současné Fiaty je asi celkem pohoda.... Mění se možná tak rosící se světla a páčky pod volantem....
To u jiných mají jiné chuťovky ;-)
Mr. Murphy
Inventář

Odeslat příspěvekod bohys 21. 1. 2012 01:00

Já si naopak myslím, že servisovat Fiaty je v současné době velká tragédie. Nové auta se skoro vůbec neprodávají a se starýma Mareama a Stilama nikdo do značkového servisu jezdit nebude. Ve čtvrtek jsem si vyzvedl auto ze servisu a tak spokojený jsem už dlouho nebyl. Udělali všechno co jsem po nich chtěl... Bohužel pro ně, moje auto bylo jediné na dílně.

Btw. Páčky mi drží a světla se letos nezarosily ani jednou,asi to bude tou mírnou zimou...
LG KF510
bohys
Nováček

Odeslat příspěvekod tombas 21. 1. 2012 02:02

Je pravda, že u Hyundaie i toyoty měli plnou dílnu, když jsem tam byl, ale to zase o ničem moc nevypovídá.

Mimochodem, má smysl kupovat ojeté bravo r.v. řekněme 2008-2009? Ceny teda zatím pořád dost vysoké, ale auto je to pěkné.
Nebo raději Alfu 159:
Nebo úplně něco jiného?
tombas
Inventář

Odeslat příspěvekod Mr. Murphy 21. 1. 2012 09:08

alfa 159 je úplně jiná liga - jízdně i nákladově ;-)
Bravo je podle mě pohodová kárka, s jakýmkoliv T-jetem je to fajn auto.... Ceny nevim, to si musíš porovnat sám....
Každopádně všichni co to tady máme jsme vychytali v záruce nějakou tu mušku a teď už jenom jezdíme.... Dokonce to ani nerezne ;-)
Mr. Murphy
Inventář

Odeslat příspěvekod bohys 21. 1. 2012 10:14

Taky mohu potvrdit... S autem jsem v podstatě velmi spokojený. Pokaždé když někoho vezu, tak nevěří tomu, že jede ve Fiatu. Tiché, pohodové, pružné auto.
LG KF510
bohys
Nováček

Odeslat příspěvekod m4lcolm 21. 1. 2012 12:04

Mr. Murphy píše:alfa 159 je úplně jiná liga - jízdně i nákladově ;-)

proto jsem ji nevzal, byt mi za stilo nabizeli skladovku za neuveritelny penize. Dobre vedeli, ze by se jim to vratilo na servisu...
m4lcolm
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod tombas 21. 1. 2012 13:00

Pravda, koukal jsem, že i standardní náhradní díly jsou na alfu podstatně dražší než na fiata. zajdu si někam to bravo projet, jen jsem bezradný pokud jde o motor. Největší nabídka je 1.4 66kW, jen nevím, jestli to stačí, pak se mi docela líbí 1.6 MJT 77kW, ale při mém nájezdu cca 12-13 tis./rok a jízdách kolem 15km do práce a zpět, si naftou nejsem jistý. Asi bych ho dost těmi krátkými jízdami ničil.
No a benzínové t-jety jsou super, ale pořád hodně drahé i jako ojeté.
Poslední možností je bravo nové, tam bych ale asi musel asi jít do 66kW verze.
Fakt nevím...
tombas
Inventář

Odeslat příspěvekod miro146 23. 1. 2012 17:08

ahojte, pri vybere kandidata na nase druhe rodinne auto som natrafil na tento obrovsky topic, chcel som ho precitat cely ale nedalo sa :-D
.. mam na vas par otazok, dufam ze mi budete vediet poradit.

vec sa ma tak ze mam zaujem o jazdene bravo, najlepsie asi az rocnik 2008, nie prve kusy ..
motorizacia diesel 1,9mjtd akurat sa neviem rozhodnut ci 88kw verziu alebo 110kw,
prve auto mame benzinovy ceed 1,4 a na cestovanie to moc neni, na dialnici to uz dost zere aj huci.. zaujimalo by ma aky je rozdiel medzi tymi dvoma motormi ?
..110kw ma tusim turbo s variabilnymi klapkami zatial co 88kw ma pevne,
a stymi variabilnymi klapkami vraj byva obcas problem,.. nejde mi ani tak o vykon motora ale skor o ten 6stupen, kedze 88kw ma len 5 rychlosti, viete mi povedat kolko priblizne toci 88kw verzia na 5tke pri rychlosti 130-150 a kolko 110kw? pripadne ak mate skusenost s vadami tej 110kw, napr ak sa mi pokazi to turbo, treba nove? alebo sa da repasovat? co to cca stoji? mava aj ine problemy oproti tej 88kw verzii? samozrejme najradsej by som bral 110kw verziu, no nie za kazdu cenu. dik za info :-)
miro146
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod miromen4 23. 1. 2012 17:12

Při 100km/h toči 88kw verze 1950ot/m.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Guru

Odeslat příspěvekod sprint 23. 1. 2012 17:27

Na diesel docela hodně.
Opel Astra ST 1.4T
Škoda Fabia Combi 1.4 TDI
Škoda Favorit GLX