Fiat Bravo II.

Alfa Romeo, Fiat, Ferrari, Lamborghini, Maserati

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Screepy 24. 9. 2011 19:03

Mám dotaz na zdejší majitele F. Bravo II, jelikož rodina žádá pomalu a jistě nové auto, protože Brava už má svoje léta a zdědim ji já :D , tak vybíráme v rámci nižší střední třídy a je to boj tvl..aut jak much, co vybrat jako nejlepší, ale o tom jindy. Dneska jsme v rámci jedné přehlídky aut sedli do nového F. Bravo, všem se moc líbí já to rodičům tvrdim pořád, že je to pěkný auto) a vzhledem k tomu, že jsme nikdy jiné auto než fiata nevlastnili a vždycky nám tyto auta vyhovovala, tak proč v této tradici nepokračovat dál :-) A můj dotaz zní, vejdou se do Brava 2 horská kola se sundanými předními koly, při sklopených zadních sedačkách? Máte s tim někdo zkušenost? A vzhledem k tomu, že chceme živější auto než je nynější Brava 1.6 (která je na svůj věk pořád velmi svižná), tak asi vynechejme 1.4 90k a chtěli bychom 1.4 Tjet 120k, zatím sem na ten motor nikde nenašel nějaké větší nedostatky nebo se pletu? Auto bychom nekupovali uplně fungl nové, ale spíš třeba ve stáří 2-3 roky, díky za odpovědi.
S.Freud:"Vzdáte-li se kouření, pití a milování, nebudete ve skutečnosti žít déle, ale jen vám to tak bude připadat."
Screepy
Nováček

Odeslat příspěvekod Arnie J 24. 9. 2011 19:18

pokud se vejdou do Bravy, tak určitě ano ... nové Bravo je o 15 cm delší
už nemám žádnou Mazdu :(
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod Screepy 25. 9. 2011 12:18

Arnie: super, ale to se stále pohybujeme v teoretické rovině, čumák novýho Brava je na první pohled delší než čumák starý Bravy, takže tam pár cm zahučí, krom toho obestavění interiéru atd, proto sem chtěl vědět, jestli s tim někdo nemá osobní zkušenost, ale díky za poznámku ;-)
S.Freud:"Vzdáte-li se kouření, pití a milování, nebudete ve skutečnosti žít déle, ale jen vám to tak bude připadat."
Screepy
Nováček

Odeslat příspěvekod tom420 25. 9. 2011 12:28

2 horske kola dam aj do stareho Fiatu Bravo :)
tom420
Nováček

Odeslat příspěvekod Arnie J 25. 9. 2011 13:03

screepy: byl jsem teďka provést praktickou zkoušku a horák se tam vejde s rezervou ... horší je, že sklopené sedačky mají do roviny daleko a musí se docela zatížit, jinak mají tendenci pořád se zvedat
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod Screepy 25. 9. 2011 13:09

Arnie: super, díky :)
Screepy
Nováček

Odeslat příspěvekod Mr. Murphy 25. 9. 2011 13:16

jinak co se kvality T-jetu týče tak určitě není horší, než jakékoliv jiné turbobenzíny v dané třídě na trhu. Naopak se zdá, že narozdíl od jiných výrobců se Fiatu problémy s těmito turbomotory vyhýbají....
Na fórech jsem žádné problémy nezahlédl (ikdyž je fakt, že to nějak moc nepročítám....).
Já za těch 60tkm s T-jetem (150k) neřešil nic a jsem s tím motorem opravdu maximálně spokojený....

A na vožení horských kol bych si koupil nosič - Bravo má vysokou nakládací hranu a proč si prasit interiér??
PS: ber výbavu emotion (lepší matroš vevnitř, potahové látky atd. atd., určo se to vyplatí)
Mr. Murphy
Inventář

Odeslat příspěvekod Arnie J 25. 9. 2011 13:28

prasit interiér? bych neřek ... pokud si dá člověk bacha, tak je to v pohodě
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod boss-ivoss 25. 9. 2011 17:48

Dvě velká kola (22" a 23" rám) převezu i ve třídveřovém Stilu, ale už je to dost natěsno to tam dát. V pětidvéřovém Stilu a předtím v Bravě to bylo v pohodě, takže Bravo II asi taky.
boss-ivoss
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Screepy 25. 9. 2011 22:25

Díky za odpovědi pánové, ta koupě ještě neni úplně aktuální, ale myslim že to už nebude trvat moc dlouho, do starého už se sypat peníze nechtějí, ale zase nechceme vrážet peníze do funglovky, protože proč ;-) Taky si myslim, že se interiér tolik neničí, když si člověk dá pozor, jasně, když to ted dáváme do starý Bravy, tak je nám to už šumák :D

Ještě k tomu vlastnímu výběru, mamce se strašně líbí třeba Leon, okej, zvenčí moc pěkný auto, interiér na zvracení, ale dobře, nicméně mě zaráží fakt, že cenový rozdíl Leon vs Bravo je víc než markantní, tam kde seženu zajetý Bravo s 1.4 Tjet, stáří 3 roky, tam je Leon se skoro dvojnásobnym nájezdem s dýchavičnou 1.6 MPI a rokem výroby o rok starším, čim to? Image Seatu je dneska na takový úrovni, že jsou jeho ceny ojetin tak vysoký? nemyslim si že by oproti Bravu měl něco lepšíího navíc.. :-)
Screepy
Nováček

Odeslat příspěvekod Arnie J 25. 9. 2011 22:50

seat je koncern, tj. kvalita, levné díly na vrakáči a tak dále ;-)
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod Mr. Murphy 26. 9. 2011 11:37

přesně - zpracování, image, celková vychytanost, odladěnost.... Proboha vžyť to auto nemá chybu (což je vzhledem k jeho původu očekávatelné) ;-)
Mr. Murphy
Inventář

Odeslat příspěvekod wolff 26. 9. 2011 12:04

Bavit se o Leonu nemá cenu.
to auto nemá už dnes své kupce a řekl ybch, že v tomto ohledu je na tom ještě hůř než Bravo.

Ad kola:
Koupil sem si střešní nosič a interiér se mi u auta prasit kjolem nechce. Dokonce originální střešní nosič s aerotyčema není drahý... Takže tak. Kola se tam vejdou i dvě. Jednou sem vezl z prodejny. ;-)
Energetické audity, posudky a termovize (viz. Avatar)
wolff
Fanatik roku 06 + 07

Odeslat příspěvekod bohys 26. 9. 2011 12:20

Zdravím, dvě kola se tam nevlezou ani náhodou. Běžně převážím jedno kolo a to musím sundat přední kolo a sedlovku a vždy si něco ušpiním... Mám originál příčníky,ale ty se mi nechtějí pokaždé nasazovat, když jedu na kolo sám...
Fiat Bravo 1.4 T-Jet 120k Dynamic - blue symphony
LG KF510
bohys
Nováček

Odeslat příspěvekod Arnie J 26. 9. 2011 12:31

to teda nechápu, co máš za kolo :)
Arnie J
Tlusťoch

Předchozí stránkaDalší stránka