Doblo po 200t km.

Alfa Romeo, Fiat, Ferrari, Lamborghini, Maserati

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Pera2008 19. 1. 2009 14:45

meme sk píše:Alebo na rovnaku zavadu :)

Trva dlhsie kym sa motor zohreje (ako kazdy moderny diesel bez elektrickeho prihrievania), ale potom kuri dobre. Ak sa kolega tych 70km vliekol po rovinke na 5ke pri 1.200 otackach, urcite sa motor nemohol zohriat.

Tak to by som netvrdil. Uz po 15km by to malo hriat. Treba asi zapnut vnutorny okruh.
Lancia Lybra SW
Pera2008
Štamgast

Odeslat příspěvekod meme sk 19. 1. 2009 21:39

Pera2008 píše:Treba asi zapnut vnutorny okruh.

:oboze
Fiat Doblo 1.9 JTD 105k
meme sk
Nováček

Odeslat příspěvekod chalmi 20. 1. 2009 05:50

Dal jsem si před chladič plastovou fólii.Motor zahřívá rychleji-jenže se hodně oteplilo a porovnávat ohřívání při -15 a teď při +3 není momentálně objektivní.Zkusím počkat.
chalmi
chalmi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pera2008 20. 1. 2009 14:03

meme sk píše:
Pera2008 píše:Treba asi zapnut vnutorny okruh.

:oboze

Mne to pomaha trochu
Lancia Lybra SW
Pera2008
Štamgast

Odeslat příspěvekod j3s 6. 2. 2009 20:23

lrotrekl píše: Me PC zobrazuje v km/l paliva, a po prepocteni na l/100km me to ubira nekde mezi 0,8 - 1,2l.Tzn ze realna spotreba je vyssi nez podle PC.

Ty předchozí spotřeby jsou už po korekci, nebo je potřeba cca 1litr připočítat ?
j3s
Štamgast

Odeslat příspěvekod chalmi 3. 3. 2009 20:15

Již delší dobu se potýkám s problémem,že při nastartování vozu,případně zastavení na křižovatce začnou být cítit v kabině spaliny.Při delším stání dokonce tak intenzivně,že štípou oči a nedá se sedět v autě.
Dneska jsem v servisu nechal prověřit,zda není někde prasklina na svodech o motoru a nebo není třeba střelené těsnění na výfuku.
Bylo mi sděleno,že vše rozdělali,vše důkladně prověřili a žádnou závadu nenašli.
Spaliny je cítit pořád.
nesetkal se někdo z majitelů diesel Dobla s něčím podobným,pls?
chalmi
chalmi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod p0etrik 3. 3. 2009 20:43

Rekl bych ze se na to v servisu vyflakli.
p0etrik
Servismen

Odeslat příspěvekod Pera2008 4. 3. 2009 11:23

Ja by som to asi taktiez zhodnotil takto. Proste to auto nadvihli, rychlo opticky prezreli, mozno to aj startli, ale v skutocnosti nic.
Lancia Lybra SW
Pera2008
Štamgast

Odeslat příspěvekod chalmi 4. 3. 2009 20:25

Tak jsem na ně dneska klekl,co konkrétně dělali:
Přesně tak jak to popisuješ: zvedli na zvedák,odkrytovali,lampou prohlédli a nic nenašli.Nastartovali a protože nikde nic viditelně nekouřilo-tak je vše OK!!
Tak dál nevím co s tím.
Nechce se mi moc do značkového,protože ty jejich hodinové sazby mě děsí.
chalmi
chalmi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pera2008 5. 3. 2009 13:33

Co cca 820korun normovana hodina?
Lancia Lybra SW
Pera2008
Štamgast

Odeslat příspěvekod chalmi 5. 3. 2009 13:44

Jo,kdyby to byla jenom hodina,tak by to šlo.Ale neumím si představit,když budou muset rozmontovat celý předek aby se ke svodům dostali(?) kolik to vezme času.
Vycházím z toho,že když jsem před lety měl Vento a dal jse ho do značkového a šel sa potom kouknout za zadu:tam mě skoro jeblo,protože nad autem stáli dva učni a laborovali co s tím.A za to si účtovali 650,-/hod!!!
chalmi
chalmi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pera2008 5. 3. 2009 13:47

To je jedno, kolko im to potrva. oni na to maju tabulky a podla toho uctuju, ale nie vsetci.
Lancia Lybra SW
Pera2008
Štamgast

Odeslat příspěvekod meme sk 5. 3. 2009 20:05

Znackovemu servisu sa radsej oblukom vyhni. Ja som teraz po 125 tis. km zistil, ze mi tam liali nespravny olej :grr:

A budes teda musiet zmenit aj doterajsi servis. Zjavne sa im do toho vobec nechce.
Fiat Doblo 1.9 JTD 105k
meme sk
Nováček

Odeslat příspěvekod Pera2008 5. 3. 2009 20:09

Tak olej si menim ja sam. A do autorizovaneho nechodim, len po veci, ktore sa nedaju zohnat inac
Lancia Lybra SW
Pera2008
Štamgast

Odeslat příspěvekod chalmi 14. 3. 2010 09:19

Tak to slabé topení je vyřešeno.Teda částečně.je to termostat-zůstává otevřený,takže neohřívá malý okruh,ale vše.Proto to tak trvá a rychle chládne.jenže servis si za výměnu počítá 3500,-pěkná nehoráznost,když termoastat je okolo 600,-
Tak dál zůstanu u slabého topení.
chalmi
chalmi
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka