Fiat Bravo vs Renault Megane Coupe

Alfa Romeo, Fiat, Ferrari, Lamborghini, Maserati

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod drtikol 2. 9. 2005 21:13

Uvazuji o koupi druheho auta do rodiny a zuzil jsem to asi tak na tyto dve auta.Zajima me vas nazor co se tyce kvality a ceny nahradnich dilu, spolehlivosti atd. Rok vyr. asi 98 a motor 1.4 . U toho Fiata bych bral 1.2 . Diky moc za nazor.
drtikol
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JP 2. 9. 2005 21:20

Jestli najdes jednoho majitele Magane Coupe, ktery je schopen o svem aute rict, ze je spolehlive, tak mi dej vedet ;-)
JP
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod myndel 2. 9. 2005 21:26

A to stejné i u Fiata. Co se spolehlivosti týče, oba jsou to vozy stabilně obsazující nejnižší příčky žebříčků spolehlivosti, takže doporučuju mít oči opravdu hodně otevřené.
myndel
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Manli2 2. 9. 2005 21:28

o fiatu bravo se tady diskutovalo
a o meganu je něco tady
Manli2
Inventář

Odeslat příspěvekod drtikol 2. 9. 2005 21:50

to je to tak spatny ?
drtikol
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Manli2 2. 9. 2005 21:56

ještě nějaký recenze sou tady - fiat
a tady -renault
:wink:
Manli2
Inventář

Odeslat příspěvekod myndel 2. 9. 2005 21:58

Jak se to vezme. Bohužel se tu ještě neobjevil nikdo s kladnou referencí a já jsem řekl co vím, nicméně u 7 let starého auta už problémy bývyjí časté a u těchhle vozů se vyplatí si dát pozor na stav dvojnásob.

Nicméně tomu se prostě v tomhle věku (automobilu) těžko vyhneš.
myndel
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod drtikol 2. 9. 2005 22:40

Riziko minimalizovat treba tim, ze bych asi nebral u Fiatu motor 1.4 se kterym jsou problemy. A o tom Rencku zas tolik nevim .
drtikol
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod drtikol 2. 9. 2005 22:44

Mate nekdo zkusenosti s tim Megane Coupe ?
drtikol
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod anonymni 2. 9. 2005 22:46

Ano, ne osobni dovezli jsme jich par a majitele k nam jezdi stale do servisu. Nemuzu proti tomu rict nic spatneho. Motory pohodove, dalsi agregady taky, ceny nekterych dilu (karosarskych) jsou vyssi. Jinak pohoda, v podstate o tom plati to co o meganu...
anonymni

Odeslat příspěvekod drtikol 2. 9. 2005 22:51

Mym favoritem je spis ten Fiat s tim motorem 1.2 rok 98 - 99, ale Rencek taky neni spatnej to bude tezky :hm .
drtikol
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JP 2. 9. 2005 22:52

Mam 2 kamarady, kteri ho meli. Oba na nej nadavali kudy chodili. S kazdym z nich jsem najel tisice km jako spolujezdec a u nekterych zavad jsem dokonce byl pritomen. Jeden byl 1.4 a druhy 1.6.

1. s motorama meli oba problemy, ale po pravde si nepamatuju presne zavady (na tom foru o renaultech o problemech urcite najdes dost), ta 1.6 se vecne prehrivala a nikdo nevedel proc
2. problemy s elektronikou - zahadne sviceni/nesviceni kontrolek
3. oba dva meli problemy s elektrickym stahovanim oken
4. jeden z nich mel dokonce vecne problemy s geometrii, i kdyz to mohlo byt dano kvalitou cest na Jesenicku ....

no a o pazvucich snad ani psat nebudu
JP
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod wolff 2. 9. 2005 23:22

K Renautu se vyjadřovat nebudu, co se týká Bravy, tak jen samá pozitiva a soc. jistoty. Motor skvělý, poruchovost nulová, spotřeba bomba... Jako druhé auto nemá konkurenci...
Energetické audity, posudky a termovize (viz. Avatar)
wolff
Fanatik roku 06 + 07

Odeslat příspěvekod wuf 3. 9. 2005 00:18

No wolffe mam sice taky Fiata (a to novejsiho nez Brava), ale zase takhle v superlativech bych to nehodnotil.
wuf
Nováček

Odeslat příspěvekod Hustoles 3. 9. 2005 10:38

Měl jsem Bravu 1.2 r.v. 99. Absolutně bez problémů, motor na ten objem nesmírně živý, problém jen při plně naloženém autě. Spotřeba dlouhodobě 5,7/100km a to jsem auto moc nešetřil včetně dálnice. Jediný problém rychle reznoucí výfuk.Interiér prostorný, estetický, kufr velký, jízdní komfort dobrý.Vzpomínám s láskou. 8) 8)
Hustoles
Chameleon Garáže

Další stránka