Fiat Coupe 2,0 20V Turbo - zkušenosti, názory

Alfa Romeo, Fiat, Ferrari, Lamborghini, Maserati

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod jirik306 26. 8. 2005 10:47

Zdravím.
Myslím, že toto auto je to nejlepší co se dá do 200 tis. koupit.
Možnosti úprav jsou perfektní a 220 koní v základu je supr. A limitovaná edice-nádhera! Nádhernej sporťák.
Rád bych ho v nejbližší době zakoupil.

Zajímá mě názor, zkušenosti, závady....vše co víte.
PS: jaký to má vlastně zrychlení? (četl jsem 6,5)
jirik306
Nováček

Odeslat příspěvekod manga 26. 8. 2005 11:20

Věděl bych o lepších autech do 200K - třeba e36 328i...

Jinak je tenhle Fiat po čertech rychlej, turbo při plnym trochu kouří a nechce to zatáčet, ale pokud jsi dosud jezdil předokolou, tak v poho.. já jsem zdegenerovaný zadokolkami :-) Coupé jsem kdysi chtěl, je to nejlepší Fiat, ale BMW vyhrálo po první jízdě s ním. Moje rada zní: zkus si projet tu e36... :-)
manga
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jirik306 26. 8. 2005 11:31

U BMW je vše drahý! a to doslova! Fiat coupe je nejvýhodnější koupě, protože ikdyž tomu šlapeš tak si to nevezme víc než při normal jízdě. Teda aspoň co jsem slyšel. Náhradní díly jsou taky mnohonásobně levnější než u BMW. Navíc coupe 20VT má turbo od firmy Garret a to je best firma! Prostě to auto já žeru! :D
Octavia II VRS TFSI stage 2
jirik306
Nováček

Odeslat příspěvekod jirik306 26. 8. 2005 12:38

Měl jste někdo nějakou špatnou zkušenost s tímto autem? Nebo nějaký jiný důvod proč ho nekoupit?
jirik306
Nováček

Odeslat příspěvekod Elv1s 26. 8. 2005 12:57

Je to paradni auticko, ma ho kamos, parkrat sem se v tom svez a super zazitek (jezdim ve Felde, takze pro me je super zazitek skoro vsechno co ma 100+ koni :D Ma ale to auto spis jen na vikend, protoze to ma upraveny, pritvrzeny, naky spojlery, takze jizda napr po D1 z tebe vytrepe dusi. Tusim ze z toho po nakejch upravach dostal asi 250k. Kdyz ve trech tisicich sepne turbo, tak ti to da docela slusnou masaz zad 8) . Koupil to kdyz to melo najeto asi 80 000, ted na tom ma o deset vic, problemy vesmes zadny, akorat musis davat pozor na olej, je to na nej dost citlivy a kydz na to slapes, jako ze na to slape dost, tak si to nakej ten olej veme, ale zadna hruza to neni. Sam bych ho bral vsema deseti :P
Elv1s
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Black_Talon 26. 8. 2005 13:07

to jirik306: vzdyt ty uz ses rozhodnutej, tak se neptej, stejne ho koupis :)

jinak, prestoze nemam predsudky vuci italsky produkci, tak bych v tyhle cene jednoznacne bral 328i; s cenou dilu to neni tak zly a typicky u plechu, svetel apod. bude to bmw vyrazne levnejsi, ale jak se rika, kazdy sveho stesti strujcem
Black_Talon
Nováček

Odeslat příspěvekod Dinar 26. 8. 2005 13:21

Souhlasil bych s tvrzením, že Coupe turbo je nejlepší Fiat nedávné minulosti, od něj už Fiat nevyrobil nic tak povedeného. Byl to i jediný Fiat, o jehož koupi jsem uvažoval, ve své době jedna z nejlepších silných, relativně dostupných, předokolek a navíc to bylo (ani dnes neurazí) krásné auto. Pokud jde ještě v souč. době sehnat zachovalý kus už za 200k je to určitě dobrý kandidát na koupi. Trojka je proti Coupe tuctovka. :wink:
Dinar
Nováček

Odeslat příspěvekod jirik306 29. 8. 2005 13:05

Zajímali by mě info od současných či bývalých majitelů coupe.
jirik306
Nováček

Odeslat příspěvekod mayklmaykl 29. 8. 2005 16:46

to jirik: kdes prisel na to ze to nic nezere a ze je to levny na dily....

ja jsem v tom jel jen jednou-koupil to kamos,jelo to moc prijemne,ale pekne to umi zrat klidnej styl 9-10 rychlej 15 pila ke 20... a díly....no neco je levnejsi nez na bmw ale potrebujes toho vic :-)
doporucuju taky zkusit 328 coupe
ale jdi tam kam te srdce tahne udelas nejlip
mayklmaykl
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod kejml 6. 9. 2005 22:08

jestlis už nekoupil, jedno dobré je zde:
http://fiatbravo.wz.cz/forum/read.php?f ... 92&t=28592
Dancall -> GH688 -> S25 -> Sagem? -> Sony CMD C1 -> ME45 -> M65 -> N6230
kejml
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod btw 6. 9. 2005 22:46

Já osobně ho nemám, ale kámoš ho koupil před rokem jako ojetinu a maximální spokojenost. :)
Употреблю ваш алкоголь, недорого.
btw
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod wolff 6. 9. 2005 23:47

Sakra už sme zase u toho. Tady byl dotaz na auto a ne na auto pro páprdy (328 i). Když už tak aspoň 330i a pokud možno v x provedení a ta je zase cenově v dobrém stavu jinde než to coupé. To je neskutečný, jak ta místní pakáž s těma brambora dokáže otravovat. :D

P.S. Coupé se mi taky líbí, taky horký favorit, kdybych nevěděl co s penězi. Je to masakr. 164 kW (O tom si 328 může jen zdát), jsou na tom autě hodně znát. Max. v 264 km/hod (opět jen pouhý sen pro 328) taky mluví za vše. jo super volba. Bacha ale aby nebyla bouraná. Nikdy už to nejde opravit tak aby to bylo stabilní při těch rychlostech co to umí. Jo a náhradních dílů potřebuješ určitě míň než na tu 328i a je větší výběr prodejců. Ne jenom Renocar (pro bl...é)
Energetické audity, posudky a termovize (viz. Avatar)
wolff
Fanatik roku 06 + 07

Odeslat příspěvekod Dalin (novy) 7. 9. 2005 07:21

Ahoj, mrkni na http://www.fiatcoupe.cz Jsou to kámošovo stránky a schází se tam spousta majitelů tohoto auta.
Dalin (novy)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JardaB 7. 9. 2005 07:34

Fakt zajimave auticko, hned bych do toho sel, kdybych mel par zbytecnych korun (= nestavel barak :-( )
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod jirik306 8. 9. 2005 10:36

Dík za vaše odpovědi. Akorát musím trochu nesouhlasit s tím že BMW 330i je pro staré páprdy a že na něj potřebuješ víc náhradních dílů. Já sem se totiž teď hodně začal dívat na ceny BMW jak cen náhradních dílů tak cen za 330i coupe. Jasně BMW je te mnohem drašší ale ale.

Když by jste měli 250 tis....co je lepší koupě 330ci nebo Fiat coupe?

Je jasný že BMW vyjde vždycky dráž...ale o kolik. 6 válce od BMW zase vydží rozhodně víc než 2,0 s turbem. Zvuk má BMW určitě taky lepší ale to fakt jen teoreticky. Jak je fiat poruchovej to taky nevim. Cetl jsem toho obou autech mraky jak na českých stránkách tak i na zahraničních. A výsledek je ten že pokud pominu že ted je BMW drašší o nějakých 150tis (za 2 roky by mohlo stát 250tis) tak vůbec nevím co je lepší volba......

Kdo poradí?
jirik306
Nováček

Další stránka