Fiat Punto I. až II. 1.2 8V zkušenosti

Alfa Romeo, Fiat, Ferrari, Lamborghini, Maserati

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Filo0 23. 4. 2015 13:18

Jop, medzitým ešte umrelo spojkové ložisko, pridrela sa vačka a to všetko do 40 tkm :-)) potom to šlo ešte pojazdné z domu, kým to štartovalo a jazdilo, nový majiteľ sa potešil ešte zánovným zimným pneu :D. Človek si hneď tak uvedomí, že môže byť na tom ešte horšie, tak buď rád za svojho esíka ;-]
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
220 CDi, 170PS, 400Nm - W204 navždy bokom <3
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Filo0
Inventář

Odeslat příspěvekod speleo 23. 4. 2015 13:19

:D
"Čas nikdy nevymaže vzpomínky na dobrou kočku, stejně jako žádný kartáč nevyčeše všechny její chlupy z pohovky" (L.Dworken).

Ford Focus II. kombi 2.0i 107kW Titanium
speleo
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod gewehr 23. 4. 2015 13:48

Filo0 píše:Aaah Fiat, zlaté spomienky ako pri 25 tkm prehrdzavela nádrž do takého stavu, že sa z nej odlamovalo ako mokré Bebe keksy a pri natankovaní viac ako polovici vytekal benzín :-) a každoročné jubilejné dolievanie oleja do prevodovky, keďže tam bolo tesnenie vyrobené asi z toaleťáku :-)
jo tak o antikoroznej ochrane fiata z rokov 2003-2004 mi hovor. Prve auto za dlhe roky co jazdim a toho mnozstva co som mal u ktoreho musim riesit ci z toho nebude verzia "flinstone". Proste zacala mohutne reznut cela spodna cast karoserie. Napodiv take blatniky sa drzia, ale podbehy a nizsie, hruza.

A k tej nizkej cene nahradnych dielov na Punto, predovsetkym podvozkovych. Hej, su lacnejsie. Ale treba ich menit castejsie. Nechtejte slevu zadarmo. Nase Punto dostava pridel zhruba 25t km/rok. Zaujimave by bolo vediet, kolko na tom najazdia ostatni. To je dost urcujuci faktor.
María de las Mercedes
Karl Friedrich Benz
gewehr
Inventář

Odeslat příspěvekod jackm 23. 4. 2015 14:41

Filo0 píše:Aaah Fiat, zlaté spomienky ako pri 25 tkm prehrdzavela nádrž do takého stavu, že sa z nej odlamovalo ako mokré Bebe keksy a pri natankovaní viac ako polovici vytekal benzín :-) a každoročné jubilejné dolievanie oleja do prevodovky, keďže tam bolo tesnenie vyrobené asi z toaleťáku :-)

To se ti stalo u Punta?
Intel Core 2 Duo E8400 @ 3GHz | 4GB RAM DDR II |ATi Radeon HD4670 512 MB GDDR3 | MSI G31MV2 |400W| 250GB SATA II | Win 7 Pro 32 bit
jackm
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Filo0 23. 4. 2015 15:15

To bola nejaká ***** skladaná v Poľsku, Seicento tuším, ako nové v roku 2003 v tej silnejšej verzií. Ako ono to bolo celé divné zo spodu, niektoré časti hrzdaveli už hádam od prvého dňa a niektoré po 5tich rokoch boli ok, mal som taký pocit, že to skladali z nejakých nepodarkov a niektoré diely, ktoré boli total v pejči museli namontovať nové a kvalitné :D
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
220 CDi, 170PS, 400Nm - W204 navždy bokom <3
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Filo0
Inventář

Odeslat příspěvekod jackm 23. 4. 2015 15:37

Na to, že to byl rok výroby 2003, tak to zamrzí, když už technologie byly tak daleko, kdy se to dalo udělat určitě daleko lépe.

Nicméně u Punta to snad nehrozí, co jsem četl, tak nejčastější závadou je rezavějící zadní část výfuku a potom problémy s elektronikou, takže je nejlepší brát "holé" auto bez elektronické výbavy.
Údajně, co teď čtu na této stránce, tak problémy s převodovkou, ale to čtu poprvé.

Rozhodně se nesnažím to auto tu nějak vyzdvihnout a vidět jen to co chci, když s ním nemám žádné zkušenosti. :-D Jen mi to stálo za to, založit tu téma a diskutovat o něm, jelikož dle recenzí na internetu je to vcelku slušné ojeté auto v těchto letech.
Intel Core 2 Duo E8400 @ 3GHz | 4GB RAM DDR II |ATi Radeon HD4670 512 MB GDDR3 | MSI G31MV2 |400W| 250GB SATA II | Win 7 Pro 32 bit
jackm
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kominik 23. 4. 2015 17:14

Mám Punto 1.2 r.v. 2006. Od novoty, teď najeto 125 tis. Odešla lambda sonda a prasklo lanko od řadící páky. Vejfuk je druhej. Jinak jsem na to nešáh. Nic z toho nepadá, plasty drnčí jen na kostkách a hodně rozmlácených silnicích. Moc to nejede ale taky nežere. 5-6 litrů podle ročního období. Nikde to nerezne. Bezpečnost identická s Fabii I. Nebál bych se toho
kominik
Nováček

Odeslat příspěvekod gewehr 23. 4. 2015 20:30

Keď nad tým tak rozmýšľam, staršie punto vlastne odporucam všetkým. Je to dobrý kauf. Treba do toho určite ísť.

Čím viac ľudí ho bude chcieť, tým skôr a lepšie sa ho zbavim :)
gewehr
Inventář

Odeslat příspěvekod anonymni 27. 8. 2015 10:12

Já jsem teď měl Punto Grande s tímto motor jako náhradní auto. Co se týče motoru-pěkný zvuk, dokonce se to samozřejmě velice pomalu rozjede i z malých otáček a spotřeba velice dobrá. Ovšem jinak je to teda šíleně líné-těžší fabie kombi 1.2 47kw kterou mám taky doma je proti tomu skoro závodní auto....
anonymni

Odeslat příspěvekod FilipUli 31. 10. 2015 17:02

Jsem s ním hodně spokojenej, co se týče prsakání plastů, u panelu mezi okny spolezdce a zadních posažérů se to už pobedlo, ale nvím jestli to není důsledek bouračky, možná jsem byl slepý, když jsem to kupoval. Jinak spotřeba luxusní, a motor není vůbec žádnej lempl.
FilipUli
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MELLO 31. 10. 2015 17:03

Co je "luxusni spotreba"?
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod anonym 2. 11. 2015 10:08

BAN
anonym

Odeslat příspěvekod TadeCade 15. 11. 2015 21:18

Ja punto mam a jsem spokojenej, asi nejvetsi + bych dal spotrebe a cene nahradnich dilu :)
TadeCade
Kolemjdoucí

Předchozí stránka