Fiat Punto - problém při tankování

Alfa Romeo, Fiat, Ferrari, Lamborghini, Maserati

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod TomBg 21. 2. 2014 11:31

Jde o to, jestli jsou v servisu vůbec schopni něco takového opravit. Třeba bych nebyl 1. kdo tam s tím bude opruzovat, ale třeba taky na mě budou koukat jak na ko....ta, co zbytečně prudí se 7 let starým krámem.
TomBg
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod maincoonsback 21. 2. 2014 11:33

Tak mne by spíš zajímalo, jestli to takhle bylo úplně od nova (a proč si to teda neřešil dřív) a nebo to začalo takto zlobit až teď?

Jako asi by s tím šlo něco dělat, otázka je, jestli u 7 letého Punta ten zásah s nejsitým výsledkem by se vyplatil.

-- 21. 2. 2014 10:35 --

Jelass píše:
maincoonsback píše: V Itálii je nepoměrně kvalitnější benzin než u nás.

a tráva zelenější, nebe modřejší...

tráva zelenější bývá jen v Alpách případně na jaře v Toscánsku (pod římem se o zelené trávě moc nbavit nedá), nebe modřejší tam přirozeně u moře bývá také..., to máš pravdu...
My češi se ale můžeme klasicky ujišťovat, že máme lepší pivo... ;-) a hezčí holky... :D a kvalitnější německý auta... :love:
maincoonsback
Veterán

Odeslat příspěvekod eLzyx 21. 2. 2014 11:39

maincoonsback píše:My češi se ale můžeme klasicky ujišťovat, že máme lepší pivo... a hezčí holky... a kvalitnější německý auta...

proti Italům rozhodně. Ale proti Němcům bych si tím nebyl tak jistý. Piva mají také dobrá, ženský fešný a německý auta si taky asi pro sebe umí vyrobit lépe.
eLzyx
Veterán

Odeslat příspěvekod maincoonsback 21. 2. 2014 11:43

a ještě k věci... Já teda pokud mne něco na autě štve, tak s tím do servisu jdu. Většinou podobnou závadu lze (když už to teda nepořešil výrobce) - například ucpávající kanálky u škodovek a tím rezavějící hlavní nosný prvek auta, řešit u šikovného mechanika, který si s podobnou věcí umí poradit a případně tam dodělá nějaké fungující odvzdusneni za pár penez... Jen chce aby vedel jak to tam je udelané a jak to funguje... Možná se tam dostavá jen nějaký binec ze silnice a ucpává se to.. ;-) Mozná by stačila jen nejaka wapka a poradne to tam vystrikat...kolem podbehu... nevim.

-- 21. 2. 2014 10:45 --

eLzyx píše:
maincoonsback píše:My češi se ale můžeme klasicky ujišťovat, že máme lepší pivo... a hezčí holky... a kvalitnější německý auta...

proti Italům rozhodně. Ale proti Němcům bych si tím nebyl tak jistý. Piva mají také dobrá, ženský fešný a německý auta si taky asi pro sebe umí vyrobit lépe.

Piva mají klasická europiva... weissbíry mi nic neříkají a ženské? Na proplesknutí a prasárny fajn, jinak ani rana... Ne ne ... v tom co sem psal jsme špička (byť sem to myslel samozřejmě jako fór)....
maincoonsback
Veterán

Odeslat příspěvekod T.E.CH 21. 2. 2014 11:45

Mě u Punta překavapilo,že dole pod přednimy koly, je "kapsa" - v krytu podběhu.....tak divně zaděláná.To se tam tudy mění žárovky či co?
T.E.CH
Veterán

Odeslat příspěvekod maincoonsback 21. 2. 2014 11:47

U 500 sem si toho vsiml taky.. Myslim ze to je jen na mlhovky... (ale jak rikam nevím)...

Například u Jumpyho je podobná díra na výměnu rozvodů :-) Každé auto má svoje specifika... :D

Fakt je ten, že např. u starého brava sem měnil žárovky ve předu jen jednou a to po 9 letech za lepší s vyšší svítivostí, a jednou v zadu brzdový světla, protoze se z tech zárovek sloupala ta barva...
U Bravo sem žárovky nemenil jeste zadny (ve predu jsou xenony, tak asi ani menit nebudu)
A u F 500 sem zatim jednou jedinkrat menil H7 a jednou vzadu myslim klasickou...., takze ony ty vymeny zarovek se delaj opravdu sporadicky... (i pres to, ze ma Fiat podle nekterych rozhasenou elektroinstalaci)...
Naposledy upravil maincoonsback dne 21. 2. 2014 11:52, celkově upraveno 1
maincoonsback
Veterán

Odeslat příspěvekod Jelass 21. 2. 2014 11:50

eLzyx píše:asi jiná odrůda a modřejší nebe může být způsobené nadmořskou výškou, případně možná i jinou zeměpisnou šířkou (jiný úhel planety vůči slunci) :hm

:hm :-D
Mondeo MK4 1.6eb, Mitsu Eclipse Cross 1.5T Mivec Intense
p:Mondeo MK3 fl 2.0i Viva, Kiwi 8G ufo 1.8 i-vtec Sport, GrandCaravan mkV 3.3i V6 SE, Corolla mkXI 1.4 vvti, Fabia mkI 1.4 mpi
"D1.8T: Koupil dvoulitr a jezdí s ním jako s dvoulitrem."
Jelass
Veterán

Odeslat příspěvekod MELLO 21. 2. 2014 11:52

To su prdy :D
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod puk123 21. 2. 2014 12:07

maincoonsback píše:... Mimoto si neumím představit Itala jak pobíhá kolem svýho auta a 15 minut tankuje (myslím, že to by na jihu neustálao ani auto a ani ta benzinka)...

Právě, že má autor zřejmě Punto z jižanské edice a to tankování je tak schválně. Ital přistane u stojanu, chrstne z hadice pár litrů, hodí do kasy drobné, a frčí dál. ;-) Tankování za letu je až u luxusnějších modelů. 8-)
puk123
Veterán

Odeslat příspěvekod eLzyx 21. 2. 2014 12:07

maincoonsback píše:Piva mají klasická europiva... weissbíry mi nic neříkají a ženské? Na proplesknutí a prasárny fajn, jinak ani rana... Ne ne ... v tom co sem psal jsme špička (byť sem to myslel samozřejmě jako fór)....

weissbiery mi právě přijdou chuťově zajímavější než ta europiva plzeňského typu, co se vaří u nás.
A ženský? Občas do DE jedu a málem bych si ukroutil hlavu. Nebo se koukni třeba na fotky Oktoberfestu. Pár hezkých Němek znám, povídal jsem si s nima (jen povídal ^^ ) a přišly mi teda víc akční, než ty naše pipky, co sedí na baru a pálí jednu za druhou. A že takových je. Ale je taky dost možný, že je to zkreslené rozdílnými financemi. Přeci jen zabíjet čas na baru je levnější než mít "doma" stáj s koňmi, lyžovat v Alpách, případně provozovat paragliding.
eLzyx
Veterán

Odeslat příspěvekod MV_cz 21. 2. 2014 12:12

A tak já si teda myslel, že jsem jenom levej a neumím tankovat, přičemž to samozřejmě nevylučuju :) Nicméně u GP se mi od novoty prostě standardně stalo to, že jsem zarazil pistoli do nádrže kam až to šlo a pokud jsem zmáčknul nadoraz, rovnou ta pistole vypla. Takže jsem tankoval tak, že jsem držel spoušť tak ve 3/4 a normálně jsem tankoval.
Jak to teda správně je? Jsem jenom levej, protože u Brava mi to dělá taky?
renaultí 1.8 M5P EDC
pežotí 1.2 PT HN05 EAT8
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod gewehr 21. 2. 2014 12:57

Jasne, za všetko môže benzin. V iných autách síce funguje bez problémov ale punto je taký klenot, že má právo byť vyberave. Zas jedna wolffovina na svete.
gewehr
Inventář

Odeslat příspěvekod Surveyor 21. 2. 2014 13:10

U merivy se mi to stává taky, ale víceméně nahodile u různejch pump. A není to moc často. Asi musí být vypínání pistole trochu víc citlivý a pak je u některejch tvarů hrdel problém. U feldy ani u berlinga se mi to ještě nestalo.
Autům nerozumím...
Surveyor
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 21. 2. 2014 13:37

Mamka má taky punto 2003 a stalo se jí to jen jednou u pumpy u Makra. Jinak bez problémů.
Já jsem měl to samé u Xantie, vyřešilo to vyčištění odvzdušnění nádrže, ale mechanik říkal, že to byla pruda celé potrubí rozebrat a vyčistit.
Pak jsem vypozoroval, že častěji se to stává u benzínek, kde nemají pistole se zpětným odsáváním benzínových par.
tombas
Inventář

Odeslat příspěvekod maincoonsback 21. 2. 2014 13:46

Tak zase pozor..., to, že pistola občas vypne to se asi stát může, ty pistole jsou univerzální... ale to co autor treadu popisuje je uplně neco jineho... Psal, ze se mu to stava vsude, bez ohledu na stojana ze tankuje i 15 minut. A to normalni neni.

-- 21. 2. 2014 12:48 --

gewehr píše:Jasne, za všetko môže benzin. V iných autách síce funguje bez problémov ale punto je taký klenot, že má právo byť vyberave. Zas jedna wolffovina na svete.

Já třeba nemám problém číst ve slovenštině a to nelezu na slovenské weby. Ty ses česky číst nenaučil a přitom si tady jak doma. Nechápu.
P.S: Najdu ti jenom tady X témat, kde si majitel VW echt kvalitního auta stěžuje, že mu nechce výrobce uznat závadu na záruku, protože benzín... Nedělej ze sebe blbce... nech to jiným...

-- 21. 2. 2014 12:52 --

MV_cz píše: že jsem zarazil pistoli do nádrže kam až to šlo a pokud jsem zmáčknul nadoraz, rovnou ta pistole vypla.

V tom bude ten problém. Já to tak nedělám a problém není. Stačí ji nasunout za první ohyb. Vypadá to, že tim vražením "přiucpeš" odsávací kanálky.... a pak ta pistole nefunguje.... ;-)

Tady je obrázek:
Obrázek
maincoonsback
Veterán

Předchozí stránkaDalší stránka