Alfisti - pro místní majitele a skoro majitele

Alfa Romeo, Fiat, Ferrari, Lamborghini, Maserati

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod MV_cz 6. 2. 2025 20:04

Goesson píše:proc maji dva modely stejne? protoze jini jich maji 10...

BMW X1: 4 500 mm
BMW X2: 4 554 mm
BMW X3: 4 755 mm
BMW X4: 4 752 mm
BMW X5: 4 922 mm
BMW X6: 4 935 mm
BMW X7: 5 151 mm

Jenže zrovna alfa má dva malý švindlgaziky, pak jeden větší, pak sedan a čus. Asi by mohli klidně udělat nějaký jiný auto. Ale jestli je nezachránilo Tonale a myslí si že Junior to bude, tak jo :D
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod Goesson 6. 2. 2025 20:06

ze maji auta na ***** vime uz roky no
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod MV_cz 6. 2. 2025 20:11

Redlajn píše:Toho displeje kostky jsem si na živo ani nevšiml. Nějak mi to k Alfě sedí. Teď jsem koukal na fotky a má to tak i nejvyšší verze. :D
Teď když o tom vím tak by mi to sralo.

Junior mě osobně mile překvapil. Lepší na jízdu než Tonale. To je prostě špatný auto s Alfa logama. Junior se řídí příjemně, je to jak Alfa z videohry. Je to umělý, ale byla tam snaha o "zábavu".
Nejel jsem koncernovejma autama dalšíma, ale jsem si skoro jist, že budou laděný jinak.
Radši bych jezdil Juniorem než Tonale.
Hezky v Sabeltech.
Ale je to fuk, všechno co nabízí z těch novinek je odpad oproti Giulii.

Pokud pominu motorizaci, tak ta 308 je vážně fajn podvozek a řízení, pokud je astra naladěná ještě líp, tak už to měli v podstatě hotové, jen nahodit jiný plechy a znáčky. On ten 220k hybrid by tam nebyl tak úplně mimo (a to v 508PSE z něj bylo ještě víc), jen je to prostě maximum co asi z koncernu dostanou
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod maincoonsback 6. 2. 2025 22:34

https://www.sauto.cz/osobni/detail/alfa ... /206583201

No jako třeba tady se mi cena už i líbí a auto taky moc pěkný. Nemám tomu co vytknout. Teď jít kupovat auto, tak je to vážný kandidát.

Problém je asi jen v tom a netuším jaká je ceníková cena tady toho auta. 1,3 milionu?

Problém alfy a ono to není jen u ní, že opravdu nejsou nějaké smysluplné ceny aut s cenou od, přičemž by ty auta nebyly nesmyslne oholený a nebo nějak debilně nakonfigurovaný.

Jako já když kupoval Tucsona, tak jsem tam ani nesel, páč jsem věděl že do milionu by čtyřkolka nebyla. Jo kdyby byla nějaká rozumná čtyřkolka do toho mílionu v ceníku, dal bych Tonale šanci.

Ale co už zbytečný naříkat, vlastne mi v té době neuměli prodat ani tu ravku ve čtyřkolce, cekacka rok, tak co se divím u AR.

Já jen že nějaké díry na trhu jsou, značek mají teď plnou ***** a stejně je zacelit neumí.

-- 6. 2. 2025 22:36 --

P.s. v přímým srovnání je to Tonale plus mínus jako ten Tucson, takže to už jako velikostně dává jakž takž smysl...

-- 6. 2. 2025 22:46 --

A jinak.
Pokud Junior stojí o víc jak 200 000 víc než už bez tak ne levná 2008 se stejnou převodovkou a motorem, tak je jasné, že se toho /nejen/ u nás prodá pár kusů. To je v podstatě priplatek za značku a vzhled reálne 40% ceny.

Jako nevím... Ale mám pocit že takový naaaapal nemá v podobném případě ani VW u Audi u stejné kategorie auta /když se třeba srovná t-roc vers q2 a podobne nebo jak se ty jejich zázraky jmenuji.

-- 6. 2. 2025 22:51 --

Edit: nedalo mi to a u toho Finále Velice je ceníkovka skutečně 1,35 mil....

Ha ha ...

Jako v autech problém podle mě fakt není, ale jestli ty ceníky někdy byly mimo mísu, tak teď jsou úplně mimo.
maincoonsback
Veterán

Odeslat příspěvekod Mr. Murphy 7. 2. 2025 15:11

PHEV Tonale za mega je asi solidní deal, nevím, fakt ty ceny nemám v oku.

Hele a hlavně to auto hooodně pěkně jede. Nic jsem od toho nečekal a byl jsem fakt překvapený.... Akcelerace, jízdní vlastnosti, řízení, všechno bylo překvapivě na velmi vysoké úrovni.
Mr. Murphy
Inventář

Odeslat příspěvekod Goesson 7. 2. 2025 16:49

a funguje to jako phev. teoelko? topeni bez motoru? apod?
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod Mr. Murphy 8. 2. 2025 14:02

hele to nevím.... já jsem to měl půjčené jen s vybitou baterkou.... (a i tak to jelo parádně)
tepelné čerpadlo to podle mě mít nebude, to asi PHEV moc nemívají ne?
Mr. Murphy
Inventář

Odeslat příspěvekod Goesson 8. 2. 2025 14:14

prave ze mivaji ty lepsi. bez toho je to nsprosto k hovnu. uktimativni kokotismus ma pak hyundai/kia kde topi motor. takze jakmile chces dopit nemuzes jet na elektrinu
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod Redlajn 8. 2. 2025 15:34

Zvláštní. Já sednul do Tonale z Giulie 280k.
Jelo to dost hůř i nabitý a rozhodně jsem z toho auta neměl pocit, jako že řídím Alfu. :D
Asi hodně záleží na očekávání a z čeho se sedá. Ale odvaz to za mě nebyl.
Redlajn
Inventář

Odeslat příspěvekod Goesson 8. 2. 2025 16:01

asi tak soihlasim
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod burty s krenem 8. 2. 2025 17:53

To chce přejít z Citroenu
burty s krenem
Demakokot

Odeslat příspěvekod Mr. Murphy 8. 2. 2025 19:28

Goes: jo to už jsme tady řešili že PHEV který si v zimě startuje fosil je fakt krám.... Můj Superb tepelko nemá a v zimě žere jak prokoplej... ale na mojich pár km do práce to stačí a dál to neřeším. Jasně že kdo by s tím měl jezdit třeba po Praze nějaké delší trasy tak by mu to vadilo. Nevím kde to info o tepelku dohledáš, jestli to někdo v ceníku uvádí nebo ne.

Redlajn: no můžu to srovnat třeba s tím Supem co mám a tam ten rozdíl 80 koní fakt poznat byl (i když určitě ne celých 80 koní). Přišlo mi to dynamikou podobný třeba 200k Giulii, která jede pěkně (a je o nějakých 200kg lehčí). Řízení se mi taky zdálo OK, byť zase, Giulia je jinde. ale jako jo, mám Italy rád tak tam podvědomě vždycky hledám to lepší ;-)
Mr. Murphy
Inventář

Odeslat příspěvekod garážmistr 8. 2. 2025 19:46

Respekt.
rwd
garážmistr
Veterán

Odeslat příspěvekod maincoonsback 8. 2. 2025 21:06

Ty si tak milý...
maincoonsback
Veterán

Odeslat příspěvekod garážmistr 8. 2. 2025 22:29

Njn, MM je příkladem jak mít něco rád, vidět a respektovat klady a zápory. Ty jsi wolff.
rwd
garážmistr
Veterán

Předchozí stránkaDalší stránka