Fiat Freemont

Alfa Romeo, Fiat, Ferrari, Lamborghini, Maserati

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod wolff 7. 11. 2011 08:52

...a Česka, Moravy a Slezska.
Energetické audity, posudky a termovize (viz. Avatar)
wolff
Fanatik roku 06 + 07

Odeslat příspěvekod Marek194 7. 11. 2011 09:20

cache píše:
Dix_ píše:Za říjen 2011 prodán 1 kus.

Z dostupnych informacii (googel) sa zacal Freemont oficialne predavat v cechach 26.10.2011 (predobjednavat od septembra). Zhruba v tej dobe som videl aj ja prve reklamne/testovacie auto chodit po Bratislave.
Cize predaj za 4 dni pocas sviatkov nieje prilis relevantny. Hlavne ak sa dali kupit len naskladnene kusy, ktorych moc nebolo (objednane != predane). Fiat pokryva teraz hlavne zaujem v taliansku, vychodna europa je vedlajsia kolaj.

nesmysl, v srpnu je ve statistikách 26 Freemontů, v září 3 a říjen ted 1 ks...
Marek194
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod wolff 7. 11. 2011 10:36

A nebude to ty Ynteligente tím, že těch 26 kousků byly předváděcí a předsériové kousky z fabriky, stejně jako těch pár jednotek v následujících měsících a že prostě teď už se bdue čekat na první reáný dodávky z objednávek?

To nic nemění na tom, že 1000 se jich tady měsíčně skutečně neprodá, ale kusy Journeye to překoná už jen kvůli tomu, že to má lepší výbavu, lepší motor a stojí to míň, než stával Journey za dob Mercedesu. ;-)
wolff
Fanatik roku 06 + 07

Odeslat příspěvekod Marek194 8. 11. 2011 09:22

26 předváděčky byly, setejně jako ty 2 ks někdy v červnu.
Ty zářijová čísla už budou předváděčky těžko....
V tý době už řada delarů fiatu a někteří další měli na netu inzeráty že sou auta k odběru, vč. tipcars.cz atd.....
Marek194
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod wolff 9. 11. 2011 14:20

To je všechno hezký, dal bych tomu ještě nějaký pátek čas. Přeci jen to není auto za 100 000, rozhodně si myslím, že svý kupce si najde.

Pravdou ovšem je, že třeba já bych (byť se mi to auto hodně líbí) do Freemontu s největší pravděpodobností nešel kvůli jedné jediné dalo by se říct blbosti (ale pro mě už zásadní věci).

Byť se mi to auto fakt líbí hodně, těžko bych dnes byl ochoten koupit pro sebe a pro rodinu jako hlavní vůz auto s klasickými světly, byť by mi prodejce (bez ohledu na značku) tvrdil, že ty konvenční světla svítí stejně dobře. EE, nesvítí, a ani bastl nesvítí.

Přijde mi divné, že když už Bravo má xenony téměř jako standard (a třeba i Ypsilonka), proč alespoň tuto věc v rámci rebrandu nedořešili... V tomto případě vidím problém rychlého zaplácání díry ve vlastní nabídce jako problematickou.

To co se tady dosud probíralo byly spíše kraviny a honění si ega na nesprávném místě.
wolff
Fanatik roku 06 + 07

Odeslat příspěvekod dushanski 9. 11. 2011 22:48

musím k tomuto podotknout, že já osobně jsem nikdy s žádným autem s xenonama najezdil a proto mne zrovna tato věc netrápí..:-)
nekřič hop, ať ti nepřeskočí...
dushanski
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Marek194 10. 11. 2011 09:41

No ony jsou xenony a xenony. Některý skutečně o moc líp nesvítí....
Marek194
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod wolff 10. 11. 2011 10:04

Vzhledem k tomu, že xenonová výbojka má vyšší světelný tok, než klasická halogenová žárovka, nemá smysl na tohle tvoje standardní plácnutí vůbec reagovat.

Já jen, že sem to nepřešel bez povšimnutí. Ale nic nového pod sluncem, jen další nesmysl z tvé dílny. (tím nepopírám, že se nemůže stát, že by některé xenony nemohly svítit hůř než halogeny na jiném autě). Zmršit se dá všechno. Ale ani to nemění jednu z hlavních výhod xenonů a to je jejich v podstatě bezúdržbovost...

Nicméně nepochybujme o tom, že by xenonová světla na Freemontu nesvítila lépe než halogenová...
wolff
Fanatik roku 06 + 07

Odeslat příspěvekod jiriII 10. 11. 2011 11:00

On tim myslel asi vozy koncernu. Co jsem postrehl jen tak mimochodem, nekde na blabolech, si nekteri stezovali, ze to ani s x.moc nesviti a spekulovali, jak zvednout svetla. Jinak bych ho i koupil, fiata, mam je rad, ale na jihu cech jsem daval pozadavek na nakup a chtel jsem par drobnosti navic a projet (nekdy v zari) a nejak se mi uz neozvali. Tak zvitezil opel. (za ty prachy asi neni nic lepsiho). Bez xenonu nove auto tridy oct a vyse ne. Jen zoufalec.
jiriII
Nováček

Odeslat příspěvekod wolff 10. 11. 2011 12:19

"Bez xenonu nove auto tridy oct a vyse ne. Jen zoufalec."

Mám přesný názor už. Kdo neměl, neví o co přichází... Kdžy musím jet v noci s firemním (Yeti, Rio)..jedu skoro poslepu... :D
wolff
Fanatik roku 06 + 07

Odeslat příspěvekod m4lcolm 10. 11. 2011 12:45

Ona je ještě zlatá střední cesta - projektory, byť se standardní žárovkou. Nemáte mít ve firmě samý holátka bez výbavy :-P
Naposledy upravil m4lcolm dne 10. 11. 2011 13:00, celkově upraveno 1
m4lcolm
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod T.E.CH 10. 11. 2011 12:57

wolff píše:To je všechno hezký, dal bych tomu ještě nějaký pátek čas. Přeci jen to není auto za 100 000, rozhodně si myslím, že svý kupce si najde.

Pravdou ovšem je, že třeba já bych (byť se mi to auto hodně líbí) do Freemontu s největší pravděpodobností nešel kvůli jedné jediné dalo by se říct blbosti (ale pro mě už zásadní věci).

Byť se mi to auto fakt líbí hodně, těžko bych dnes byl ochoten koupit pro sebe a pro rodinu jako hlavní vůz auto s klasickými světly, byť by mi prodejce (bez ohledu na značku) tvrdil, že ty konvenční světla svítí stejně dobře. EE, nesvítí, a ani bastl nesvítí.

Přijde mi divné, že když už Bravo má xenony téměř jako standard (a třeba i Ypsilonka), proč alespoň tuto věc v rámci rebrandu nedořešili... V tomto případě vidím problém rychlého zaplácání díry ve vlastní nabídce jako problematickou.

To co se tady dosud probíralo byly spíše kraviny a honění si ega na nesprávném místě.

Myslím že ty Xenony přeceňuješ a to dost.Já je sice taky mám, ale pokud jedu např. s O2,Focusem kde nejsou, tak rozdíl skoro nepoznám.Rozhodně (každej taky vidí jinak) bych já xenony při nákupu neřešil, natož za ně připlácel.Jediné co by mne zajímalo je to, zda "blbě" nesvítí ta klasika, co tam je.Názor ti ale neberu.Tohle auto mě přijde velice zajimavé
T.E.CH
Veterán

Odeslat příspěvekod Mr. Murphy 10. 11. 2011 13:04

pro Freemont je důležité, že měsíčně se prodá ca 1500-2000ks v Itálii (nejvíc ve své třídě, víc než Passat a spol). Jestli zrovna u nás prodá měsíčně 5 nebo 40 ks je v tomto ohledu celkem irelevantní....

Zajímavé budou spíš prodeje ze západní Evropy (německo, francie a spol.), kde lidi netrpí takovýma předsudkama a zároveň nejsou ochotni ani za nizoučkou cenu korejců akceptovat jejich jistá.... kompromisní.... řešení.... ;-)

Jinak jestli celá Itálie krachne, tak budou všichni marchioneho blahořečit, že tam do výroby a nových modelů neinvestoval, protože pokud se jim sesype nosný trh (50% odbytu), byly by náklady na nové modely vyhozené peníze. V tomto světle se ta "nouzovka" s Freemontem a Lanciema jeví jako velmi prozíravé řešení....
Mr. Murphy
Inventář

Odeslat příspěvekod Marek194 11. 11. 2011 09:50

Ono u xenonů jde taky o staří výbojek (samozřejmě nový svítí fajn) a parabol. Takový 5 let starý xenony tak právě nemusí svítit o moc líp než ty halogeny s H4kama či to tam kdo montuje.

proto říkám sou xenony a xenony :o) Samo se liší jejich kvalita i u jednotlivých značek.

-- 11. 11. 2011 09:50 --

No jestli krachne itálie, tak se ani tam těch freemontů a Lancií moc neporád a pak to půjde do kytek celý, heheh
Marek194
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod m4lcolm 11. 11. 2011 10:23

Ty by ses měl s nenávistí fiatu fakt léčit, kamkoli člověk vleze, tady i u konkurence, všede zvratky na konto koupě chrysleru fiatem.
m4lcolm
Trvalý BAN

Předchozí stránkaDalší stránka