Spolehlivost FIAT Doblo

Alfa Romeo, Fiat, Ferrari, Lamborghini, Maserati

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod K86 9. 2. 2010 10:11

Kurna... :-]

A co by melo podel expertu odejit prvni?
O4 FL eTSI DSG 110kw
S-Max 2.0TDCI 120kw
911 997.1 C 239kw

Používejte pravý jízdní pruh, idioti!!!
K86
Guru

Odeslat příspěvekod m4lcolm 9. 2. 2010 10:11

všechno, prostě se rozpadne na jednotlivé součástky :mrgreen:
m4lcolm
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Hyza 9. 2. 2010 10:14

tak to pak staci len dat dokopy a ficis dalej :-) v podstate taka polo-samogeneralka :D

EDIT: it's not a bug, it's a feature :D
Namluv si, co chceš.
Arguing on the Internet: "Somebody's wrong!"
-------------------------------------------------------------------------------------------
Militia est vita hominis super terram.
Bella res est mori sua morte.
Hyza
Inventář

Odeslat příspěvekod K86 9. 2. 2010 10:17

Tak u toho musim byt :-D
Ale maminym stylem jizdy to bude tak za 8 let
O4 FL eTSI DSG 110kw
S-Max 2.0TDCI 120kw
911 997.1 C 239kw

Používejte pravý jízdní pruh, idioti!!!
K86
Guru

Odeslat příspěvekod chalmi 9. 2. 2010 12:31

Čtu tady příspěvky a mám pocit,že jeden mluví o voze a druhý o koze.
Bylo by dobré si ujasnit,co to Doblo vlastně je a k čemu bylo vytvořeno.
Doblo je dodávka a do této kategorie je také řazeno.Tomu odpovídá celkové pojetí - prostorná tuhá konstrukce,tvrdší podvozek,motor s dobrým zátahem od spodku a poměrně solidní brzdy.
Je jasné,že od takového auta nemůžu čekat,že mi bude lítat po dálmici 160.
U auta,které má "konstručku"okolo 150-160(podle motoru) je optimální jezdit ve 2/3 otáček.Tady jsou optimální parametry(platí to většinou obecně).
Takže když uvažujete o Doblu,tak je potřeba si ujasnit,pro co toto auto vlastně chci.
Můj případ pro volbu byl:
Prostorné,pohodlné auto,velký kufr,pohodlné nasedání,pět plnohodnotných sedadel.
Uvažoval jsem i o Berlingu a nebo Kangu.Ale oproti Doblu jsou vnitřně daleko menší a na zadní sedadla je daleko horší nasedání-hlavně pro starší lidi.
Na druhou stranu je to dodávka,takže sem tam se ozývá nějaké klepání a drnčení.Ale si myslím,že to platí pro všechna auta této kategorie.
Mám najeto okolo 160000 a kromě běžné údržby zatím žádný problém.Teda jen dva:letos prasklá hadice od serva a proniká mi do kajuty smrad od výfuku.S tímto problémem se potýkám každou zimu a nemůžu přijít na problém.
Jízdní vlastnosti jsou dobré.Bál jsem se,že se bude s ohledem na svou výšku(180cm)naklánět v zatáčkách.Ale tuhý podvozek to udrží.
A úplně nejlíp jede,když je dobře naloženo.To sedí jak přibité a motor si s ním v pohodě poradí(myslím 1.9).
chalmi
chalmi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Beaumont 9. 2. 2010 13:27

Beaumont píše:Spolehlivosti bych se určitě nebál. Současné Fiaty patří mezi lepší průměr (...)

hyza píše:lepsi prumer z coho? :-) a v com? :D

Myslel jsem samozřejmě lepší průměr spolehlivosti mezi všemi lidstvem zkonstruovanými a používanými dopravními prostředky od úsvitu věků po dnešek, čili od ochočeného pra-osla po raketoplán a Boeing 787 Dreamliner. V rámci této statistiky dosahuje Fiat Doblo spolehlivosti 76,523%, zatímco průměr je 72,11%.
Spokojen, hyzo? :oboze :oboze :oboze

:mrgreen: :mrgreen:
Naposledy upravil Beaumont dne 9. 2. 2010 13:53, celkově upraveno 1
Italská auta jsou nespolehlivá, lidská činnost způsobuje globální změnu klimatu a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Jean-Jacques Rousseau)
Beaumont
Moderátor

Odeslat příspěvekod Beaumont 9. 2. 2010 13:32

m4lcolm píše:Hlavně by si měl přestat nalhávat, že auto šlape jak hodinky, když všichni víme, že každý fiat je ve 100 000 km po smrti. :pozor

m4lcolm píše:Já pro jistotu od najetých 99 999 tkm tahal Stilo jen na odtahovce 8-)

Tak ale zase stačí na odtahovce odjet jen 2 km. Od 100.001 km už zase Fiat funguje normálně, tj. spolehlivě. Problém je jen v těch 100.000 km plus mínus 350 metrů. Tam se všechny Fiaty buď rozpadnou za jízdy, vybuchnou nebo přinejlepším zastaví se zadřeným motorem :oboze
Blbý je akorát když proměřuje počítač kilometrů :D

:mrgreen: :mrgreen:
Naposledy upravil Beaumont dne 9. 2. 2010 13:54, celkově upraveno 1
Italská auta jsou nespolehlivá, lidská činnost způsobuje globální změnu klimatu a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Jean-Jacques Rousseau)
Beaumont
Moderátor

Odeslat příspěvekod freddy158158 9. 2. 2010 13:44

jeminkote to jsou keci :oboze .. sice uno 93 , ale 250tisíc km a žije...chodí líp,jak jakékoli v bazaru "po starém pánovi s tuty 100 tisici km" .. 8-)
freddy158158
Nováček

Odeslat příspěvekod chalmi 9. 2. 2010 15:42

Koukněte se na stránky TUV na statistiku spolehlivosti jednotlivých značek anebo typu vozů
chalmi
chalmi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod powerball 9. 2. 2010 15:44

no tak to je fakt hodne objektivni statistika to TUV...
seek discomfort
powerball
Powerman

Odeslat příspěvekod m4lcolm 9. 2. 2010 17:33

no když si vzpomenu, jak mě málem vyhodili od STK kvůli prasklé žárovce v potkávačce, zatímco passat s podle zvuku totálně vylágrovaným motorem prošel bez problémů, nedělám si iluze o informační hodnotě statistiky německé STK 8-)
m4lcolm
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod powerball 9. 2. 2010 17:34

presne tak 8-)
seek discomfort
powerball
Powerman

Odeslat příspěvekod m4lcolm 9. 2. 2010 17:34

Beaumont: dobrá informace, ale trochu pozdě :D
m4lcolm
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod MELLO 9. 2. 2010 17:34

m4lcolm píše:no když si vzpomenu, jak mě málem vyhodili od STK kvůli prasklé žárovce v potkávačce, zatímco passat s podle zvuku totálně vylágrovaným motorem prošel bez problémů, nedělám si iluze o informační hodnotě statistiky německé STK 8-)

Kam prosímtě jezdils na technickou? :shock:
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod p0etrik 9. 2. 2010 17:37

Vylagrovany motor neni duvodem k vyhozeni z STK, pokud splni emise. Zatimco nesvitici zarovicka ano! Jedna se o nebezpecnou a zivot ohrozujici zavadu! Meli te oknom vyhodit, a jeste ve vzduchu do riti nakopat!
p0etrik
Servismen

Předchozí stránkaDalší stránka