Včera jsem ho byl projet. Fotky nemám nějak se mě nechtělo fotit.
Bral jsem si ho od prodejce na tacho svítilo 44km, vracel jsem s 99.
Dojmy:
- nevím, jestli je to novým motorem, ale asi ano, (protože když se loni bralo Scudo, tak prvních 500km to bylo stejný), motoru se moc nechtělo odspodu. Po zahřátí a s najetejma km, se to výrazně zlepšovalo (nebo jsem si na to zvykl)
- jizdní vlastnosti oproti stávající krabici úplně jinde, hluk v kabině taky
- nechápu, jak sem do teď mohl žít s manuální klimou. Automat se nastaví a dlží příjemný klima v autě
- ESP se mě zdá poněkud útlocitný, ale možná je to jen o zvyku. Možná taky, že jsem jel díky subjektivnímu vnímání rychlosti jako nižší (lepší jízdní vlastnosti, nižší hluk) rychleji než jsem zvyklej. (do teď sem pořádně s žádným autem s ESP nejezdil)
- Start&Go bo jak se to menuje asi funguje, ale možná to nechám ještě nějakou dobu vyplý, protože se mě zdálo, že ten start není zatím takovej jak by měl být, ale uvidíme
- nenapadlo mě vyzkoušet HillHolder, ale to sem nikdy nepotřeboval, a určo bych to neobjednával jako příplatek, bylo to jaksi ve standardu
- spotřeba na PP po návratu byla kolem 7l. Ale dost dlouho jsem stál na parkovišti a zkoumal menu palubaku, radia, ..... a nějakou dobu poskakoval v koloně
- příjemnej je koženej volant s tvarováním, prostě to člověka nutí držet ho správně s rukama v poloze 3/4 na 3. (do teď mám klasickej kulatej žadnej tvar) zrovna tak potažení kůži i u šaltpáky je dost příjemný oproti stávajícíc gumě.
- pak mě sralo, že mě ta ludra radí, kdy mám řadit a řek bych, že někdy aji docela brzo, ale možná až se motor trošku rozjede bude to OK.
- příjemná je 6kvaltová, převodovka, na typ auta při 130km v autě krásně klid...
- trošku mě zklamalo množství a velikost odkládacích prostorů, prostě už ve dveřích není kapsa na 2l PET.
- docela mě štve krátká loketní opěrka, ale možná je to zase jen zvyku
- sedadlo se mě zdálo, že má oproti stávajícímu krátky sedák, ale když sem se pak díval, kde mě kkončí nyní, tak je to stejný, tak je to možná jen tím, že ho nemám prosezený 215 000km...
- radio a standardní repro hrají docela pěkně. Oproti stávajícímu přímo SUPR (ve svým nepoužívám sub-woofer, kterej je standardní, ale standardní rádio stálo za prd (kazety a radio, žádný MP3....)
- trojblik (v případě fiatu pětiblik) je těžce návykovej
- čím dál více se mě líbí, ......
Jenom dodávám:
1,6MJT, Panorama, Emotion