Koncern Fiat - novinky, aktuality

Alfa Romeo, Fiat, Ferrari, Lamborghini, Maserati

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod maincoonsback 6. 2. 2025 12:37

Já se na to auto fakt těším. Jen mne trochu děsí ta Vmax 130 km/h (nebo mírně přes) u té elektrické verze. Vždyť s tím se dlouhodobě blbě žilo i u toho skůtru na cestách mimo město.

Jsem zvědavý no.
maincoonsback
Veterán

Odeslat příspěvekod garážmistr 6. 2. 2025 15:16

maincoonsback píše:Jen mne trochu děsí ta Vmax 130 km/h. Vždyť s tím se dlouhodobě blbě žilo i u toho skůtru na cestách mimo město.

Najs.
rwd
garážmistr
Veterán

Odeslat příspěvekod Arnie J 6. 2. 2025 17:30

aspoň bude člověk vědět, že ***** v Pandě, e-C3 apod. se snadno zbaví :D
už nemám žádnou Mazdu :(
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod Goesson 6. 2. 2025 17:33

mno aby to nebylo jako kdyz potkas na okresce ajxmana co jede 45... bo pak jedes 45 taky...
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod Arnie J 6. 2. 2025 18:01

:hm
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod Redlajn 6. 2. 2025 18:29

130 na okrsce už se většinou dá akceptovat.
Redlajn
Inventář

Odeslat příspěvekod maincoonsback 7. 2. 2025 08:56

No...
Jako...

Já myslím že i v tom Kladýnku nebo jiné ***** světa se občas dostaneš na dálnici a neříkám, že to s vmax 130 nejde přežít, ale není to úplně to pravé ořechové.

Měl jsem tu 250 skůtr na kterém jsem to jezdil (tam byla ta vmax ofic, 128) a prostě vědět, že když chceš před kamion, tak to musí být v moment, kdy je ta dálnice jinak prázdná... jako co si budeme, šlo to (A tam se to umělo na tu 135 real asi dostat), ale není to komfortní.

A mimoto, když jedeš na skůtru, tak je ten okolní provoz k tobě obvykle benevolentnější...

Jako být tam vmax aspoň těch 150, tak se s tím už dá žít za mne asi bez problémů (vědom si toho, že se jedná o elektro).
maincoonsback
Veterán

Odeslat příspěvekod MV_cz 7. 2. 2025 09:11

To byl elektro skútr?
Já že ten elektromobil by mohl mít 70-110 ještě docela rychle a to bude stačit na předjetí běžných překážek provozu :D
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod maincoonsback 7. 2. 2025 09:12

Na dálnici ti to stačit nebude. Na okresku a do města v pohodě.
maincoonsback
Veterán

Odeslat příspěvekod MV_cz 7. 2. 2025 09:19

Ono ani těch benzínových pand po dálnicích nejezdí moc a když něco takovýho jede, tak rozhodně ne > 130 km/h
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod maincoonsback 7. 2. 2025 09:32

Tak asi nejde o to, aby takové auto jelo v levém pruhu 180...

Já už na dálnici taky jezdím relativně pomalu, nikam obvykle nespěchám...

Ale když je potřeba, tak prostě zrychlím, což bohužel u auta s vmax 130 fakt ani nemůžeš.

A třeba s F500 nebyl problém těch 160 jet kopec nekopec (umělo to skoro 190 real).
maincoonsback
Veterán

Odeslat příspěvekod Arnie J 7. 2. 2025 09:43

Hele na předjetí kamionu v tom opravdu nebude problém. Ono to narozdíl od skútru bude do těch 130 zrychlovat furt svižně, jen pak tam bude natvrdo omezovač (bo skončí rozsah otáček elektromotoru). Když jsem měl půjčený 100 kW Zoe, tak to mělo omezovač na 144 tacho, což je taky votrava, ale bylo to tam "hned" a pak se to prostě zaseklo.

TLDR: Pruda není v tom, že by to nepředjelo kamion a že by se to na tu max. rychlost plazilo týden, ale když náhodou potřebuješ/chceš jet rychleji než je ten omezovač.
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod Goesson 7. 2. 2025 09:54

zase bych mel konecne auto, kde bych jel 99,5 % casu sve jizdy v omezovaci... kdo to má..
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod Arnie J 7. 2. 2025 09:59

to je fakt :D
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod maincoonsback 7. 2. 2025 10:23

Arnie J píše:Hele na předjetí kamionu v tom opravdu nebude problém. Ono to narozdíl od skútru bude do těch 130 zrychlovat furt svižně, jen pak tam bude natvrdo omezovač (bo skončí rozsah otáček elektromotoru). Když jsem měl půjčený 100 kW Zoe, tak to mělo omezovač na 144 tacho, což je taky votrava, ale bylo to tam "hned" a pak se to prostě zaseklo.

TLDR: Pruda není v tom, že by to nepředjelo kamion a že by se to na tu max. rychlost plazilo týden, ale když náhodou potřebuješ/chceš jet rychleji než je ten omezovač.

A píšu snad něco jinýho?

Přece objíždíš ten kamion delší dobu, když ho objíždíš 130, než kdybych ho vzal ve 170... Jako, to jestli to elektro je na té 130 o něco dřív... to asjo, ale jen to trochu zmírňuje tu bolest, ale neřeší. A ono to tam kolem té vmax taky úplně lítat nebude.

Teoreticky bys ho měl předjet i 95 kou..., jen to bude trvat zase o kus dýl (byť bys na ní byl ještě rychleji :-) )... Prostě u 130 je rezerva rovna nula, tak to je v současné dopravě.
maincoonsback
Veterán

Předchozí stránkaDalší stránka