Jak hodnotíte novou MAZDU CX 7 ??

Honda, Mazda, Mitsubishi, Toyota

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Skyline 11. 5. 2007 16:31

bety: tak nejak mam dojem, ze neni co dodat. Vem CX-7, budem se tesit na zkusenosti.
Skyline
Štamgast

Odeslat příspěvekod DedlyM6 11. 5. 2007 16:43

Takže...majitelka Mazdy v ústí nad labem, odkud máme Mazdu 6 a kde mám známé jí vlastní. Zrovna ve středu jsem s ní jel, a na jednu stranu jsem byl překvapen velmi silným zátahem motoru, na dvě tuny těžké auto skutečně dobrý motor. Automat v americké verzi, ve které jsem jel řadil hladce ale poměrně pomalu. Horší bylo špatné odhlučnění motoru, naopak bylo velmi dobré odhlučnění kol, podvozku a aerodinamického svistu ve vyšších rychlostech. Ještě něco? :wink:
Má práce je mým koníčkem....
DedlyM6
Nováček

Odeslat příspěvekod bety 11. 5. 2007 16:55

Takže jízda ve voze je klidná a tichá nebo hlučná ? Nemáš náhodou její zkušenost se spotřebou v jakém rozmezí se pohybuje ? Nejsou nějaké problémy u nás s amer.verzí je to homonologováno pro náš trh aby se člověk později nějak nedivil tomu ?? Prosím ještě o dojem celkového svezení - děkuji / email na majitelku náhodou není ??
bety
Nováček

Odeslat příspěvekod DedlyM6 11. 5. 2007 17:19

e-mail by byl ale je to ten typ majitelky, která to auto má jen jako pro dopravení z A do B a pochybuju že z něj má nějaké osobní dojmy....nicméně, jízda je v americké verzi tichá a plynulá, jen při přejezdech větších nerovností se někomu může zdát tvrdší což je dáno nastavením podvozku který je ovšem ve své třídě geniální a sedí na silnici v zatáčkách jako přibité. Navím, je to osobní hodnocení ale motor se mi zdál na benzínový 4 válec poměrně hlučný. A kdybych to měl shrnou....za ty peníze jsou na trhu lepší auta podobné kategorie. Tím lepší myslím propracovanější. Záleží, jaké jsou pro Vás priority při nákupu vozu.
DedlyM6
Nováček

Odeslat příspěvekod bety 11. 5. 2007 17:27

to jste mě moc nepotěšil,do kterého typu vozu jít - doporučte - nyní jezdím v Santa fé jsem spojen i když to je trochu větší ,tak ted nevím. Dík
bety
Nováček

Odeslat příspěvekod DedlyM6 12. 5. 2007 19:55

Volvo XC 90, Dobře vybavená Toyota RAV4, nebo Land Cruiser, BMW X3, nebo lehce jeté X5, Nissan Murano (ten je velice dobrý!)
DedlyM6
Nováček

Odeslat příspěvekod JVT 14. 5. 2007 02:52

Land Cruiser a X3 bych vyradil, nejsou ve stejne tride. Land Cruiser je primo terenni auto a ovladani/dynamika vozu podle toho odpovida. X3 je vevnitr daleko mensi.

RAV4 nema ve vybave zdaleka tak dobry benzinovy motor jak CX-7 a plne vybaveny nejvykonejsi diesel je dost pres 1 000 000. REk bych ze lehce jetou X5 v podobne vybave nesezenes, ale v tomto se muzu mylit. Lehce jetou povazuji modelovy rok 2006 a mene nez 30tkm. Murano je skvele auto, ale po meste zere jeste vic jak CX-7. Motor v Muranu je proste nadhera, ale co se proslycha tak prevodovka CVT je slabsi stranka... NA normlani jezdeni asi bude bez problemu, ale vetsi zateze bych vynechaval.. Tim ale samozrejme nechci rict ze se daji tahat 3 auta s CX-7.

Souhlasim ze motor CX-7 neni zrovna kultivovany, zvlast oproti Muranu, ale clovek si zvykne zvlast kdyz zjisti jaky zatah ten motor opravdu ma.

Spotreba u CX-7 je vyssi, rek bych mesto asi 13-14L, dalnice asi 11L.

Vsechny tyto udaje netaham z klobouku, spolubydlici vlastni CX-7 a sestra ma Murano. Fotky CX-7 jsem dal do galerie.

Musim rict, ze za 900 000kc se lepsi SUV nesezene (nove! a toto je pouze osobni nazor)... Spolubydlici ji koupil v plne vybave v USA i s navigaci a pohonem vsech kol za 680 000kc.

-honza
Naposledy upravil JVT dne 14. 5. 2007 02:55, celkově upraveno 1
'98 Toyota 4Runner
JVT
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JVT 14. 5. 2007 02:53

Jinak jsem zapomel dodat ze XC90 a X5 jsou vyborne volby... Ja osobne bych sel do ojete XC90....
'98 Toyota 4Runner
JVT
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hallda 14. 5. 2007 21:24

1 CX7 budu koncem kvetna proclivat, tak snad bude i cas se svezt..............tak pridam pak par poznatku
hm hm hm hm mmmmmmmm .......................
-----------------------------------------------------
hallda
Nováček

Odeslat příspěvekod bety 14. 5. 2007 22:43

dík za zprávu a prosím podej zprávu - dík
bety
Nováček

Odeslat příspěvekod Arnie J 14. 5. 2007 23:08

Bety, pokud máš předchozí Santa Fe (ne to poslední), tak to je podle mě dreck maximální. CX-7 může být jenom lepší (nejel jsem v ní, ale v Santa Fe ano).
už nemám žádnou Mazdu :(
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod Hustoles 15. 5. 2007 09:46

Santa Fena staré generace byla opravdu hrůza.
Hustoles
Chameleon Garáže

Odeslat příspěvekod bety 15. 5. 2007 16:48

Hyundai Santu Fé mám 2.2 CRDI poslední model rv.06 jsem s ní velice spokojen,ale stále si říkám,že pro dva by byla Mazda lepší,nevím jak se rozhodnout,abych neudělal chybu. Ve voze se mi jezdí velmi pohodlně,spotřeba dobrá,prostor také,ale tak nějak jsem se upnul na CX7 a pořád mám obavu,že to bude dosti žrout benzinu,protože 70% jezdím po městě.Nevím asi nebudu na to tlačit a budu vyčkávat nemám co ztratit. Jo kdybych měl starou santu fé,tak by bylo rozhodnutí jasné,takhle je to horší. Co by jsi dělal asi v mém případě ?? Děkuji za názor.
bety
Nováček

Odeslat příspěvekod T.E.CH 15. 5. 2007 18:22

No ti nevím , ale prodávat rok staré auto mi nepřijde vůbec výhodné.Obzvlášť pokud dobře slouži...
T.E.CH
Veterán

Předchozí stránkaDalší stránka