Jak hodnotíte novou MAZDU CX 7 ??

Honda, Mazda, Mitsubishi, Toyota

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod bety 11. 3. 2007 17:15

Mám zájem o její koupi má někdo zkušenosti s kvalitou MAZDY / vím že tohoto modelu ne ,protože je jich provozu málo/ ale celkem zhodnocení oproti jiným vozům jako VW,Škoda apod. Prosím o názor zda má někdo již motor 2.3 DISI v Mazdě jaká je skutečná spotřeba,jelikož se zdá poměrně hodně vysoká na 4 válec,aby ve městě to bralo do 15 L - dík
Naposledy upravil bety dne 1. 5. 2007 18:35, celkově upraveno 2
bety
Nováček

Odeslat příspěvekod Mendax 11. 3. 2007 19:02

No pokial viem, predava sa zatial iba v USA, takze tazko nieco hodnotit. Subjektivne sa mi paci, ale je to vzdy skor o sadnuti si do toho auta, ako o obrazkoch, takze si myslim, ze by sme si mali pockat...
Mendax
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod gewehr 11. 3. 2007 19:07

No neviem ci sa predava iba v USA, ja som v stvrtok v BA jednu stretol. Navonok je dizajnovo velmi pekna, ale skusenosti s nou mat tazko niekto bude. Ak to bude kvalita aka je u mazd klasicka, tak to tiez bude OK.
María de las Mercedes
Karl Friedrich Benz
gewehr
Inventář

Odeslat příspěvekod bety 11. 3. 2007 19:33

Mendax píše:No pokial viem, predava sa zatial iba v USA, takze tazko nieco hodnotit. Subjektivne sa mi paci, ale je to vzdy skor o sadnuti si do toho auta, ako o obrazkoch, takze si myslim, ze by sme si mali pockat...

Vozy Mazda CX7 jsou již u nás v autosalonech ale americké verze v prodeji
bety
Nováček

Odeslat příspěvekod maro-01 13. 3. 2007 17:18

1 cierna je vo fy Denker v Brne, US verzia, turbo benzin, automat za slusnu sumu ceskych penez a minuly vikend som videl bielu v Ceskom Krumlove takze zopar ich tu jazdi. taky maly brat Lexusu RX, podarene.
Golf VII (R line Highline, 2.0 tdi dsg, DCC, ACC, discover pro, panorama, 18" Durban, Dynaudio, R line interior, dynamic light assist, lane assist, rear view cam, MY2016)
Samsung s6
Toshiba Portege Z930
maro-01
Nováček

Odeslat příspěvekod 0ndra 14. 3. 2007 14:20

podle mě jsou tady všechny dovoz u US, protože evropská verze nebyla snad uvedena na jediný trh v EU, a ani není jasný v jaké motorizaci se tu budou prodávat (pravděpodobně diesel v manuálu, jinak nemají v evropě moc šancí....)
0ndra
Nováček

Odeslat příspěvekod Marek71 28. 3. 2007 18:26

Jednu som videl priamo u predajcu Mazdy - AutoPalace Sporilov Praha.
Mazda CX-5 G195 AWD 2023
Lexus GS 450h Premium 2013 (jezdí dál v rodině)
Sony KD-55XE9005 + TV Box X96 (S905X3) + CoreELEC
Onkyo TX-L20D + repro Elac FS 78
Marek71
Inventář

Odeslat příspěvekod bety 23. 4. 2007 15:21

Díky za diskuzi kolem prodeje vozu, první auta mají na trh dojít v září t.r. a dosud jen benzín 2.3 DISI. Spíše se mi jednalo v dotazu na Vás,zda to jsou auta kvalitní a jak jste s nimi spokojeni,nebo volit něco jiného. Ročně najedu 10-15 tkm a i když uvádí ve městě kolem 12/100 je asi zbytečné čekat na naftu. Mám to do důchodu a chci auto klidné,tiché,pohodlné a trochu aby vypadalo. Proto jsem směřoval otázku na toto théma zda mám do toho jít . Počkám snad mi někdo odepíše i jiný názor. Děkuji
bety
Nováček

Odeslat příspěvekod Arnie J 23. 4. 2007 15:33

bety: Myslím, že vámi popisované požadavky to auto splní beze zbytku. Při udávaném menším nájezdu nebude problém ani ta spotřeba. Jinak obecně je Mazda ve spolehlivosti na špičce.
už nemám žádnou Mazdu :(
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod bety 23. 4. 2007 16:01

díky za info já jsem ji zkoušel v Olomouci velmi příjemná jízda,ale vždy si nechám poradit od těch co již auto mají ,proto není nutné mít strach ani z vysoké spotřeby ?? dík
bety
Nováček

Odeslat příspěvekod Arnie J 23. 4. 2007 16:34

Osobní zkušenost se spotřebou tohoto motoru bohužel nemám, ale tady jsou spotřeby majitelů Mazdy 6 MPS, která má prakticky stejný motor a je to taky čtyřkolka:

http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... &minkm=500

Takže je to někde mezi 9 až 14 litry, s tím, že auto jako MPS každý majitel občas protáhne.
už nemám žádnou Mazdu :(
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod bety 11. 5. 2007 13:59

Jen pro doplnění vyšel ceník za mazdu CX7 v plné výbavě 859 000 plus 12.400 za matelízu - motor 2.3 DISI evropská verze,tak bude se to hodit koupit ? Byl mi doporučen benzin na 15 tkm za rok spotřeba je průměr 11.2/100km. Prosím o reakci. dík
bety
Nováček

Odeslat příspěvekod Skyline 11. 5. 2007 15:39

bety: nemam nic konkretniho, znam ji jen z fotek. Ale obecne nechapu, v cem chces poradit. Mazda je (obecne) kvalitativne velmi dobra, ale konkretne CX-7 je tak trochu krok do neznama a tak tezko hodnotit. Nicmene - bez do Hondy a zkus CR-V, do Toyoty na RAV-4 a stav se i u Hyundaie na Santa-Fe. Jen tak zjistis, jak moc ti to auto sedi a jestli by konkurence nebyla lepsi. Pokud uz jsi to udelal a vysla ti CX-7, tak bych nevahal.

Tvou otazku bych chapal u nejake nezname znacky, kde clovek nevi, co cekat. Ale Mazda prece neni zadna exotika, ne?

A nakonec - spotreba je snad to posledni, kdyz jdes do SUV, za 5 to proste jezdit nikdy nebude ani v dieselu. A jestli beres auto za skoro 900k, tak pri tom najezdu je to rozdil oproti konkurenci nejakych 20k rocne. To bych predpokladal, ze bud neresis, a nebo resis a v tom pripade holt musis zpatky do salonu a vybirat... V tom ti nikdo neporadi.
Skyline
Štamgast

Odeslat příspěvekod bety 11. 5. 2007 15:46

Děkuji za názor,spotřebu neřeším dnes to je prakticky jedno ,ale jedná se mi o kvalitu Mazdy Hondu nechci,toyotu také ne,t.č. jezdím v Santa Fé je to dobré pohodlné,ale chci něco menšího jen pro dva nikoho nevozím a ta Mazda se mi jeví zajímavé auto mezi osobním a SUV a líbivé. Jelikož jsem od Jeseníku,tak volím právně něco 4x4 protože se to na zimní období osvědčilo. Tak to je asi tak vše a děkuji za názor.
bety
Nováček

Odeslat příspěvekod pepino34 11. 5. 2007 16:13

Skoč se podívat na fórum forum.mazdaklub.sk - někde je sekce přímo CX-7.
A je tam dobře chválená :)
pepino34
Štamgast

Další stránka