Suzuki SX4 - ake mate skusenosti

Honda, Mazda, Mitsubishi, Toyota

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Stanleyy 30. 10. 2006 13:26

ITTI píše:Ne,ani žádné jiné auto. Jsou lepší způsoby obživy,co vímy/quote]

tak s tymto tiez suhlasim ;) hoci ani taky vyvoj mp3/wma dekodera pre VW passat nebol moj najhorsi kseft :)
Fiat Bravo Sport 1.9 Multijet 110kW, Fiat 500 Nuova 1.2 Lounge, Skoda Felicia 1.3MPi
Stanleyy
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod x-creature 21. 11. 2006 18:44

AHOJ Stanleyy.... kedze tiez mam sx4( 1.5 ,urban line GS) tak by som si chel vymenit nejake skusenosti :P takze moj nazor na sx4:
PLUSY : 1)Auto som kupil v Trnave v aprili.. do tyzdna bolo doma.. na sklade..farba ocean light metaliza samozrejme =D
2) kedze som ho nesetril ma solidne jazdne vlastnosti..zrychlenie tak akurat..brzdy dostatocne, posilovac riadenie trosku slabsi, v zakrutach drzi jak kliest :wink:
3) z vonku aj z vnutra ma zaujala..dobra ergonomia palub. dosky.. vsetko mam poruke
4)v zadu pohodlne vyssie polozene sedenie, dostatok miesta na nohy, sme stvorclenna rodina.. na dvojtyzdenny vylet na chatu sme sa pobalili jak nic.. avsak so sklopenim tej plochy nad kufrom

Teraz moje ,,vyhrady,, a postrehy :
1) hluk motoru ma dost stve.. v pokoji na volnobeh ked je zahriaty vobec nepocut.. a 1500 vyssie sa uz prejavuje..da sa to vztrebat...aj ked sa mi zda ze sa motor pri 3000-3100 otackach citi najlepsie a je menej hlucny??!!
2) vzadu to dost nadskakuje na nerovnostiach..ale nie je to velky problem
3) to vrzganie stve aj mna...skrinka spolujazdca, priestor pod ovladacmi klimy.. a vzadu kde je uchop pre cestujucich nad okom... asi to je v karoserii
4) palubny pocitac..dost sa zhrozujem ked na jednotke dvojke ukazuje 33l spotrebu.. ale uz som sa na to vykaslal... nema kontrolku svetiel.. ale podla packy je vidno v akej su polohe..

Na viac si nespominam.. najazdenych 9300 km.. priblizne.... [/b]
x-creature
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Stanleyy 21. 11. 2006 21:46

nazdar x-creature :-) takze - co sa tyka posilovaca, tiez ide niekedy dost ztuha, hlavne pri pomalych rychlostiach, ale inak je riadenie podla mna v pohode. Co sa tyka hluku motora, ten mi vobec nevadi.. prave naopak, ked clovek podradi a na trojecke obchadza do kopca ostatne auta, ten zvuk sa mi fakt paci :) Minule sa mi stalo, ze som startoval rozbehnuty motor na benzinke, pretoze som fakt nepocul, ze bezi! ( fakt sa mi take nieco stalo prvy krat ! ). Poskakovanie na priecnych nerovnostiach mi nevadi, je to viac menej v pohode. Vrzganie ma vsak stve najviac.. skrinku som rozobral a mam par rieseni, ako to odstranit. najlepsie je silou ( bacha, treba vela sily !) zohnut to drotene usko o co sa skrinka zachytava a nastavit ho tak, aby sa skrinka velmi dobre a mocne uchytila, ked je zavreta a rezonacie zmiznu ( vyskusaj jazdit s otvorenou skrinkou - nic nebude vrzgat! ). Ten priestor pod klimou rezonoval aj mne, ale odkedy mam zimne pneu, zmizlo to ( 15tky ). Dalej rezonuje lavy predny stierac, ale asi uz treba vymenit gumicku ( mam 27000 km nachodenych ). Na palubny pocitac sa netreba spoliehat, okamzita spotreba 33l je v pohode, staci, ked si prepocitas, kolko "km" pri takejto rychlosti a prevodovom stupni nabehas.. 100 - 200 metrov? To je spotreba 0.2/100*33 = 0.066 litra.. Netreba sa bat :-) Hlavne je, ze pri ustalenej 90tke na rovinke to zerie 5 litrov :-)) Okej, tak sa maj, ked nieco bude nove, tak napis, som zvedavy na skusenosti :-) PS: idem si dat montovat tempomat, asi od Waeco.. tak som zvedavy, ako to dopadne. PPS: ja som kupoval v Trnave v aprili tiez :-D skoda, ze uz ten servis zavreli
Fiat Bravo Sport 1.9 Multijet 110kW, Fiat 500 Nuova 1.2 Lounge, Skoda Felicia 1.3MPi
Stanleyy
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod x-creature 22. 11. 2006 17:05

Stanleyy.....Ten stierac vrzga aj mne...ale len pri nizsej frekvencii.. nevadi.. ten hluk je pravda... ked som skusal stovku (12.3 sek) tak som si pripadal jak v nejakom tunigaci =D.... pneumatiky 16.. obul som zimne(barum polaris...klasika) zazil som sneh- taku brecku..aj lad.. brzdi to dobre...len cierne plechace neprospievaju image auta.. uz sa tesim na jar... :P hned prvy tyzden ma ***** ze mi nejaki idoti ukradli zadny znak suzuki... samo osebe nie je problem..keby to niekto klucom alebo nozom ,,neodlupol,, takze ostaly male ryhy na metalize.. obavam sa korozie laku...(ceruzku na lak som si nekupil :hm ) .... co sa tyka vysky podvozku... faajn na obrubniky.. alebo lahsi teren s kamenmi.. (nas prijazd na chalupu).. raz som siel (na strednom slovensku) do terenu kde bezne chodia lady nivy traktory kone.. :D cesta.. dve kolaje, strk kamene.. no po takych 600m uz nestacila ani 19cm svetla vyska a prednym naraznikom som zachytil strk... su tam mensie skrabance ..ale niesu vobec videt....
Si spominal zvuk dveri.. je fajn :wink: len predne dvere musim niekedy dotvarat( asi ze ich moc jemne zatvaram) vyhlad z vozidla je dobry.. hlavne na zadnych sedadlach(vyska) ale prekaza mi A stlpik na strane vodica.. ked sa musim do zakruty bud vyklonit alebo zaklonit..prave zatacanie je v pohode...vidiet vsetko =D
o tej spojke a spiatocke mas pravdu..obcas (hlavne na v zaciatkoch) sa mi stavalo ,ked som isiel cuvat skapal motor.. teraz ju uz stlacam silnejsie =D ..este pri cuvani obcas zatrubim..ale uz si davam pozor :P
ten tempomat... treba skusit ..ja ho nepotrebujem.... na dialnici to udrzim... nase su aj tak kratke =D jazdim vacsinou v zakrutach atd....kde si naplno vyuzivam brzdy.. motor...volant..radenie.
JJ.. servis zatvorili...... mame novovybudovany servis v Piestanoch... zatial som nemusel navstivit =D to ja zatial asi tak vsetko... budem vychytavat ,,muchy,, sx-ky a napisem kazdu novu skusenost....
x-creature
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Stanleyy 22. 11. 2006 20:55

A stlpiky prekazaju aj mne, niekedy sa tam skryje cely chodec a clovek to vobec nezbada ( hlavne tu v Bratislave sa ludia priam hadzu pod kolesa, napr. pri Petrzalskom Tescu.. ). Co sa tyka spojky, sila je v pohode, len mi vadi to, ze niekedy nejde zaradit spiatocka.. hlavne ked to potrebujem rychlo, musim to robit na 2x a potom casto na mna ludia trubia :( ( v Blave sa parkuje ako o zivot, ak nestihnes za par sekund, bud a) niekto ta predbehne alebo b) vsetci skusaju, ci im funguju sireny )
A tempomat mi treba, tych 27 tisic km mam nachodenych kazdodennou cestou BA - Vieden a spat a fakt si uz nohu necitim. Inak plechace som radsej nedaval, dal som hlinikove 15tky, skoda si spatit auto. PS: 1.5 ma svetlu vysku len 17.5 cm a nie 19cm :) to ma len 4x4.
Stanleyy
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod emato 5. 12. 2006 03:11

Neviete niekto, ci je stale taka dlha cakacia doba na SX4 na SK?
Mam celkom zalusk na urban line, len v zaklade, na farbe
mi nejako nezalezi.
Ak sa na to caka 3 mesiace a viac, tak ma to dost odradza.
emato
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod saco 5. 12. 2006 08:42

Kamoš bol asi pred týždňom v predajni /Košice/ , chcel najlacnejšiu verziu, čakacia doba ako mu povedali okolo 8 mesiacov. Od nového roku ako som čítal by mali rozširiť výrobu, no a keď sa začne dovážať Fiat Sedici , tak sa to možno skráti, ale aj tak to nejaké ružové nebude. Ináč, keď pozrieš na predajcov Suzuki nejaké SX4 majú na sklade, ale to sú všetko vyššie výbavy.
saco
Nováček

Odeslat příspěvekod nal 5. 12. 2006 11:03

saco - sedici pride na cz a sk trh az v roku 2008 pozor2 , pricom jeho cena zacne na 540.000 cca (pretoze bude dovazane len ako 4wd)
cakazcia doba je roznoroda, su aj 4 mesiace, zalezi od vybavy...
odporucam vsak brat skladove zasoby.
Dve levíčatá. Jedno znakom, druhé menom.
nal
Štamgast

Odeslat příspěvekod saco 5. 12. 2006 14:01

nal píše:saco - sedici pride na cz a sk trh az v roku 2008 pozor2 , pricom jeho cena zacne na 540.000 cca (pretoze bude dovazane len ako 4wd)
cakazcia doba je roznoroda, su aj 4 mesiace, zalezi od vybavy...
odporucam vsak brat skladove zasoby.

odkiaľ máš info , že Sedici príde až v r. 2008 ? , nejak som to nezaregistroval /pôvodne malo byť jar 2007/
saco
Nováček

Odeslat příspěvekod nal 5. 12. 2006 20:43

saco - distributor. povodne to bolo sice jar 2007, ale opat to posnunuli o dalsi rok. cim sa stava sedici nepredajnym...
Dve levíčatá. Jedno znakom, druhé menom.
nal
Štamgast

Odeslat příspěvekod emato 6. 12. 2006 01:27

:(
uuh, tak tych 8 mesiacov je teda dost, aj styri nie je malo,
ale nechapem, ak beriem skladove zasoby, tak
to by som mal mat auto za par dni,
predpokladam vsak, ze na sklade budu tie najvyssie vybavy,
pri ktorych ma uz odradza cena, resp. nemam na to.. :?
emato
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod saco 6. 12. 2006 08:41

emato píše::(
uuh, tak tych 8 mesiacov je teda dost, aj styri nie je malo,
ale nechapem, ak beriem skladove zasoby, tak
to by som mal mat auto za par dni,
predpokladam vsak, ze na sklade budu tie najvyssie vybavy,

Keď pôjdeš na suzuki.sk dáš si zoznam predajcov a podom ideš na stránku každého predajcu, skoro každý má údaje , čo má momentálne na sklade , takže s týchto aut teoreticky prídeš a berieš, keďže to majú priamo v predajni.
saco
Nováček

Odeslat příspěvekod NiceOne 6. 12. 2006 08:44

emato píše:predpokladam vsak, ze na sklade budu tie najvyssie vybavy,

U Skodovky maji na sklade to co se nejvic kupuje, tak treba budes mit stesti i tady.
Peugeot 308 SW 1.6 HDI
iPhone SE
NiceOne
Inventář

Odeslat příspěvekod destroydestroy 6. 12. 2006 09:15

Su ovela lepsie volby ako SX4 urban line. Nechapem preco by na to este ktosi cakal. Sila
http://www.kvizmajster.sk
destroydestroy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod wolff 6. 12. 2006 09:16

Ty si neskutečně vlezlý... Ty s tím krámem vlezeš fakt všude.... :P
Už si laskavě uvědom, že každý nemá potřebu luxovat silnici...Někdo se chce taky projet, vysávat můžeš doma a ne na silnici... :wink:
Energetické audity, posudky a termovize (viz. Avatar)
wolff
Fanatik roku 06 + 07

Předchozí stránkaDalší stránka