Toyota Celica TS

Honda, Mazda, Mitsubishi, Toyota

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Lucas_Brezek 19. 4. 2005 12:21

Chtel bych se zeptat, zda ma nekdo z toho fora s timto autem blizsi zkusenosti? Je to verze TS (192 PS). Jaky ma jizdni vlastnosti? Bezna vybava? Misto v aute? (vejdou se tam 4 dospely?). Diky za rady, do toho auta jsem se zamiloval a chtel bych si ho poridit, ale nikdo z okoli ho nema a v Toyote mi rekli, ze se u nas neprodava:( Jedine dovizt.
Brezek
Lucas_Brezek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod drgi 19. 4. 2005 12:30

Lucas_Brezek píše:Chtel bych se zeptat, zda ma nekdo z toho fora s timto autem blizsi zkusenosti? Je to verze TS (192 PS). Jaky ma jizdni vlastnosti? Bezna vybava? Misto v aute? (vejdou se tam 4 dospely?). Diky za rady, do toho auta jsem se zamiloval a chtel bych si ho poridit, ale nikdo z okoli ho nema a v Toyote mi rekli, ze se u nas neprodava:( Jedine dovizt.
Brezek

skus sa spytat tuto:

http://tts.fajry.sk/forum/index.php
http://www.toyotaklub.cz/index.php

drgi
'miatka' : Mazda MX-5 Sportive Roadster, 2001 (NBFL), 1.8, 90 000 km.
'Zero' : Toyota Corolla AE92, 1991, 1.6 4AF hatchback bez plutvicky, 190 000km.
drgi
Nováček

Odeslat příspěvekod Kowalski 19. 4. 2005 19:54

S Celicou TS jsem najezdil cca 15000km, takže nějaké zkušenosti jsou:
1) vynikající motor a jízdní vlastnosti, super brzdy
2) veliký (o 100l větší než corolla!), dobře přístupný kufr (14 denní dovolená pod stanem ve dvou lidech nebyl sebemenší problém)
3) rozumné provozní náklady, dlouhodobý průměr 8,5l na 100km, přičemž jsme ji nešetřili, rozumně velké pneu, servis po 15000km v autorizovaném servisu za 4500Kč
4) žádná porucha, vše fungovalo OK, je to přece toyota :D
5) dozadu si sednou pohodlně lidé tak do výšky max 165cm, pro 4 dospělé to fakt není, i když na kratší trasy (do 100km) se to taky dá. Vzadu je prostě místa strašně málo.
6) super sedačky, sportovní a zároveň pohodlné, 1000km v kuse bez sebemenších problémů
Jinak sehnat náhradní díly není problém, motor je stejný jako v Corolle TS, která se u nás prodává, takže ho v každém servise Toyota znají.

Kdyby byly ještě nějaké dotazy, jsem k dispozici.
Kowalski
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mitak 25. 4. 2005 20:59

Tak mě napadlo, že bys mohl o té Celice napsat do Autorevue nějaký obsáhlejší článek s fotkama do rubriky Zkušenosti, na českém webu o ní není ani zmínka. V Auterevue slibovali ale skutek utek... myslím, že by to rádi zveřejnili, stejně nemají sami o čem psát.
mitak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kowalski 25. 4. 2005 21:27

Myslíš? Nějaké fotky by se ještě snad našly. Až budu mít čas, chuť a náladu (vražedná a málo vídaná kombinace), tak něco napíšu, pošlu to Brožovi a děj se vůle boží. Každopádně to bylo zajímavé auto a každý tady o něm ví prdlajs. Když jsem ho prodával, nějakému "zájemci" vadilo, že kontrolky svítí zeleně a rádio oranžově. Evidentně to chtěl jako babolep, například ten mazaný motor ho naprosto nezajímal, nejradši by tam měl třináctisovku, aby to po cestě městem na diskošku moc nežralo.
Kowalski
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mirek-607 25. 4. 2005 21:53

Kowalski: Jakou jsi mel barvu? Ptam se jen tak, protoze se mi Celica ohromne libi. V rodine mame jen ten predchozi (4 brejle) model se zakladni motorizaci...
Každá práce se udělá sama, jen se jí na to musí nechat dostatek času.

Honda Civic 8G 1.8i-VTEC Sport, Opel Astra G 1.4 16V, Gilera Runner 50DD
Mirek-607
Štamgast

Odeslat příspěvekod Kowalski 25. 4. 2005 22:07

Mirek: Měl jsem tu nejhezčí :D . Šedá metalíza. I když to bylo zasrané až po anténu, nebylo to vůbec poznat. Zato černá metalíza na almeře vypadá sice fantasticky, ale pouze asi 20 minut po opuštění myčky.
Kowalski
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mirek-607 25. 4. 2005 22:19

Kowalski: Cerna slusi snad vsemu, ale pokud bych nemel otroka na myti, tak do ni nejdu :D Pro pobaveni, znamy sel do duchodu, poslednich patnact let mu myli auto v praci, udrzovali mu ho v totalnim poradku (generalni reditel...) a na duchod si koupil cerne. Kdyz jsem ho potkal, tak si malem rval vlasy :D
Každá práce se udělá sama, jen se jí na to musí nechat dostatek času.

Honda Civic 8G 1.8i-VTEC Sport, Opel Astra G 1.4 16V, Gilera Runner 50DD
Mirek-607
Štamgast

Odeslat příspěvekod Kowalski 25. 4. 2005 22:21

Já už to neřeším. Auto myju, když už blbě vidím skrz okna. Sem tam, když mám náladu, tak to ošudlím ručně, vyhážu odpad z interiéru a povysávám, ale nějak to neprožívám. Ale to jsme asi poněkud off topic, řekl bych. Takže bych to uzavřel tím, že každopádně i Celica TS vypadá v černé famózně :tleskani
Kowalski
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Karel78 26. 4. 2005 10:14

2Kowalski: To by byla parada, kdyby si napsal nejaky clanek o tom aute. Je nadherny a taky planuju jeho koupi, tak by se mi to hodilo:) Mam ted tu predchozi generaci 2.0 GT 128kW, mel si moznost to porovnat s tim? Jakej je rozdil ve vykonu? Chovani auta? Mel si s tim nejake problemy? Diky
Karel78
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kowalski 26. 4. 2005 11:16

Karel78: V žádné jiné celice jsem nejel, takže nemůžu sloužit. S naší celicou nebyly problémy co se týká poruch vůbec žádné. Je to prostě toyota. Motoricky je to auto fantastické! Ne každému vyhovují vysokootáčkové pily, ale já jsem se do nich zamiloval na první sešlápnutí plynu.
Kowalski
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kubaj 26. 4. 2005 11:48

Taky jsem mel tu moznost ridit tohle auto, mel jsem ho na den pujcene od jednoho dealera v nemecku, take ve verzi TS.

Musim souhlasit se vsim co zde napsal Kowalski. Jeste bych doplnil nejake poznatky: podvozek je porste skvelej; pro hardcore ridice je mozna nevyhoda ze nejde uplne vypnout ESP; skvelej pocit po prekroceni hranice 6000rpm, skoro jako turbo avsak bez kopnuti; s tim autem se da do tak 4500rpm jezdit uplne v klidu a prumerna spotreba se pak pohybuje okolo 8 litru!!

Jo a jeste neco dulezityho, mel jsem moznost svezt se i ve verzi pred faceliftem (facelift je od 2003), a kdyz TSko tak jedine po faceliftu. Nejenze prevodovka se zda byt presnejsi ale hlavne je to lepe odstupnovane takze se to ted proste subjektivne lip tahne, zatimco u verze pred faceliftem proste byl vic znat ten ne prilis velkej kroutak..
Ma garaz snu: 1. F430, 2. BMW 745d, 3. Toyota Land Cruiser, 4. Mazda RX8, 5. Honda S2000.......od vseho neco: supersport, luxusni limo, terenni klasika, kupe 2+2 s wankelem, hardcore cabrio.
Kubaj
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kowalski 26. 4. 2005 12:20

Kubaj: Já měl tu verzi před faceliftem. Se vším, co bylo napsáno, souhlas, včetně spotřeby. Musím ale říct, že můj vůz neměl ESP, takže jsem si toho božího podvozku užil dosytosti. A osobně bych taky doporučoval pofaceliftovou verzi, ovšem kvůli hezčímu interiéru :P .
Kowalski
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Hanz_21 2. 5. 2005 21:46

Co mi neleze celé ty roky na mozek je to proč česká Toyota nedováží takové skvosty jako je Celica nebo MR2, ale např. i Previu. Přitom většina výrobců jako Honda s S2000, Opel se Speedsterem nebo Nissan s 350Z sem takové kousky dováží. Podle mě jsou takové modely sice ne moc výděčné(ale nevím to jistě), ale co dělají určitě je to, že zlepšují prestiž značce. Toyota ji má sice dobrou, i když u mě ji tímle postojem spíše mírně ztrácí.....Celica forever 8)
Hanz_21
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kubaj 2. 5. 2005 22:52

Chtel jsem napsat nejakou odpoved ktera by vypadala moudre, ale nemuzu, taky to proste nechapu, protoze jsi to presne vystihl s tou prestizi, podivejte na nissan jak se zviditelnil 350Zetkem (mimochodem vcera jsem ho v nemecku poprve vyzkousel) protoze ty modely jako almera, primera jsou prinejmensim hodne takove nijake.

No vlastne prece jenom mam jednu odpoved kterou jsem zaslechl: kdyz prisel posledni model Celici v roce 2000 tak se opravdu rozhodli to nedovazet prave kvuli nizkym odhadum prodeje hlavne kvuli tomu ze Celica je proste drazsi nez srovnatelna asijska konkurence, napr. Honda T-R je o cca 300 000 levnejsi (srovnavam s 192k verzi). Nicmene ted uz by se Toyota pry rozhodla jinak, ale nechce z niceho nic zacit officialne dovazet model kterej neni novinka a uz je par let v prodeji, takze az pristi model Celici. Jenomze ten bude nejdrive v roce 2007. :hm
Ma garaz snu: 1. F430, 2. BMW 745d, 3. Toyota Land Cruiser, 4. Mazda RX8, 5. Honda S2000.......od vseho neco: supersport, luxusni limo, terenni klasika, kupe 2+2 s wankelem, hardcore cabrio.
Kubaj
Kolemjdoucí

Další stránka