Dostupnost nové Toyoty vs. příspěvek pro ZTP

Honda, Mazda, Mitsubishi, Toyota

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod m_tsch 22. 8. 2022 11:41

Jestli teda může být nafta
https://www.sauto.cz/osobni/detail/opel/combo/176465996

Další benzín
https://www.sauto.cz/osobni/detail/opel/combo/176633436

A jestli to prostě musí bejt toyota, protože ti na průkaz daj super slevu, tak to řekni rovnou.
Říkám na svou čest, Toledo je the Best.
m_tsch
Veterán

Odeslat příspěvekod Hustoles 22. 8. 2022 11:42

Dobrý duch píše:to je typove uplne jine auto

Třeba uspokojí...
Hustoles
Chameleon Garáže

Odeslat příspěvekod anonymni 22. 8. 2022 11:47

takze tu zacneme vypisovat kazde auto, protoze co kdyz uspokoji?
anonymni

Odeslat příspěvekod puk123 22. 8. 2022 11:47

Jo, ale neznám přesné požadavky na auto. Kluk bude jezdit vepředu, co jsem vytušil, takže možná posuvné boční nejsou podmínkou. Možná i kufr C4 bude stačit, asi bude větší než u krátkého Berlinga.

-- 22. 8. 2022 11:51 --

Dobrý duch píše:takze tu zacneme vypisovat kazde auto, protoze co kdyz uspokoji?

Nebo budeme klasicky požadavky na auto tahat ze zadavatele jak z chlupaté deky. :-|
puk123
Veterán

Odeslat příspěvekod MELLO 22. 8. 2022 11:57

Hustoles píše:
Dobrý duch píše:to je typove uplne jine auto

Třeba uspokojí...

Když myslíš...
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod anonymni 22. 8. 2022 12:03

puk123 píše:Jo, ale neznám přesné požadavky na auto. Kluk bude jezdit vepředu, co jsem vytušil, takže možná posuvné boční nejsou podmínkou. Možná i kufr C4 bude stačit, asi bude větší než u krátkého Berlinga.

-- 22. 8. 2022 11:51 --

Dobrý duch píše:takze tu zacneme vypisovat kazde auto, protoze co kdyz uspokoji?

Nebo budeme klasicky požadavky na auto tahat ze zadavatele jak z chlupaté deky. :-|

ja myslim, ze tim, ze naspal o jake auto ma zajem a kor v XL verzi, tak lze odvodit, ze Golf kombi vhodny nebude... a ani to MPV... a ze hleda osobni dodavky
anonymni

Odeslat příspěvekod m_tsch 22. 8. 2022 12:09

To jsem pochopil i já a výjimečně jsem si odpustil obligátní radu koupě ojetého rapida.
Říkám na svou čest, Toledo je the Best.
m_tsch
Veterán

Odeslat příspěvekod MELLO 22. 8. 2022 12:38

A za to tě chválím.
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod Petrs77 22. 8. 2022 12:41

Pajkyt píše:
Dobrý duch píše:A jo :( a co mobile.de a podivat se v nemecku?

Na auto z Německa neuplatním ten příspěvek a následně odpočet DPH. Respektive si tím nejsem vůbec jistý, že by to šlo. Hlavně potřebuji spolehlivé auto (budu v něm převážet zcela nepohyblivého syna s dýchacím přístrojem, proto bych raději automat, abych měl v případě potřeby volnou jednu ruku), nejlépe se zárukou alespoň na 5 let. Musí nám vydržel min. 7 let, jinak vracím příspěvek. Chtěl jsem ještě sehnat auto na klasická paliva (dokud se vyrábějí), protože zatím moc nevěřím elektrice a do nemocnic, kam jezdíme, to máme přes 200 km, což elektrika na jeden zátah nedá. Pak stačí pražská nebo brněnská zácpa a nedorazíme včas. Do malého auta se nevejdeme, takže ta Toyota nám přišla ideální. Budu tedy ještě hledat.

Co obecně vím, tak auto ze zahraničí může být, byť je tam ten problém s DPH. Ale klidně najdi dovozce, který tam auto koupí a následně ti ho prodá, takže se to bude tvářit jako ojetina z ČR. Trošku komplikované to bude u aut, co jsou dle zákona nové (do 6 měsíců nebo 6000 km), ale asi vše je ředitelné.
Nevím, jak Toyota, ale obecně je tam mnohem větší výběr.
Pokud auto nehoří, tak bych začal tím, že bych došel na úřad, vysvětlil situaci a požádal o prodloužení termínu na nákup.
Petrs77
Štamgast

Odeslat příspěvekod Pajkyt 22. 8. 2022 15:43

Všem děkuji za zájem pomoci a pokusím se některé věci upřesnit. Vzhledem k možnosti čerpání příspěvku pro ZTP/P (nepohyblivý syn na invalidním vozíku) potřebujeme spolehlivé auto (ojetinu jen v tom nejnutnějším případě, neboť nemám důvěru v jeho historii), pokud možno, s co nejdelší zárukou. Sice to není zárukou, že se s autem nic nestane. Pokud o auto přijdeme v době platnosti příspěvku, což je 7 let, tak musíme poměrnou část vracet. Pokud se stane nějaký problém na cestách, tak sice existují různé asistenční služby, ale když se dozvědí, že máme jeden vozík elektrický a druhý mechanický, tak už je většinou problém s řešením odvozu nebo zajištěním náhradního vozidla. V současné době máme staršího Peugeota Boxera, který je sice prostorný, ale je problém s ním zaparkovat (zejména pokud syna převáží manželka). Krytá parkoviště nejsou pro tyto výšky uzpůsobeny a parkoviště mimo objekt jsou obsazena (nejčastěji malými vozy). Proto jsme vybírali z několika značek a nakonec zvolili Toyotu Proace City Verso, ani malý ani velký. Důvod: velký prostor vzadu u verze Long, standardní paliva (je jedno jestli benzín nebo nafta, jen nechci elektro), automatická převodovka (syn sedí na místě spolujezdce a stále něco potřebuje upravit, takže se hodí jedna relativně volná ruka), velké množství asistenčních prvků. U Toyoty jsme si tedy v únoru 22 objednali auto, které bylo objednané již v listopadu 2021 (museli jsme brát výbavu, která byla k dispozici) s tím, že se dodání auta stihne do 12 měsíců (ve smlouvě mám uvedený dřívější termín). S listopadem jsem tedy počítal i ohledně čerpání příspěvku. Úřad se snaží vyjít vstříc, ale vše nejde donekonečna. Nyní to však v tom dobrém případě vypadá až na prosinec. Jak se zmínil "m_tsch": Toyota skutečně nabízí na průkaz super slevu, ale rozhodně se nevyrovná tomu příspěvku, takže není tím rozhodujícím kritériem. Zkouším postupně obvolávat některé nabídky, ale zatím to není žádná sláva. Ještě jednou děkuji.
Pajkyt
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Petrs77 22. 8. 2022 16:13

Že dává Toyota výrazné slevy i v dnešní době jsem nečekal. Tak ať máš kliku a zadaří se.
Petrs77
Štamgast

Odeslat příspěvekod Hustoles 22. 8. 2022 16:15

Třeba uspokojí, ale nenadchne.
Hustoles
Chameleon Garáže

Odeslat příspěvekod anonymni 22. 8. 2022 16:36

Petrs77 píše:Že dává Toyota výrazné slevy i v dnešní době jsem nečekal. Tak ať máš kliku a zadaří se.

25% bezne na ravky i sedany

-- 22. 8. 2022 16:38 --

Pajkyt píše:Všem děkuji za zájem pomoci a pokusím se některé věci upřesnit. Vzhledem k možnosti čerpání příspěvku pro ZTP/P (nepohyblivý syn na invalidním vozíku) potřebujeme spolehlivé auto (ojetinu jen v tom nejnutnějším případě, neboť nemám důvěru v jeho historii), pokud možno, s co nejdelší zárukou. Sice to není zárukou, že se s autem nic nestane. Pokud o auto přijdeme v době platnosti příspěvku, což je 7 let, tak musíme poměrnou část vracet. Pokud se stane nějaký problém na cestách, tak sice existují různé asistenční služby, ale když se dozvědí, že máme jeden vozík elektrický a druhý mechanický, tak už je většinou problém s řešením odvozu nebo zajištěním náhradního vozidla. V současné době máme staršího Peugeota Boxera, který je sice prostorný, ale je problém s ním zaparkovat (zejména pokud syna převáží manželka). Krytá parkoviště nejsou pro tyto výšky uzpůsobeny a parkoviště mimo objekt jsou obsazena (nejčastěji malými vozy). Proto jsme vybírali z několika značek a nakonec zvolili Toyotu Proace City Verso, ani malý ani velký. Důvod: velký prostor vzadu u verze Long, standardní paliva (je jedno jestli benzín nebo nafta, jen nechci elektro), automatická převodovka (syn sedí na místě spolujezdce a stále něco potřebuje upravit, takže se hodí jedna relativně volná ruka), velké množství asistenčních prvků. U Toyoty jsme si tedy v únoru 22 objednali auto, které bylo objednané již v listopadu 2021 (museli jsme brát výbavu, která byla k dispozici) s tím, že se dodání auta stihne do 12 měsíců (ve smlouvě mám uvedený dřívější termín). S listopadem jsem tedy počítal i ohledně čerpání příspěvku. Úřad se snaží vyjít vstříc, ale vše nejde donekonečna. Nyní to však v tom dobrém případě vypadá až na prosinec. Jak se zmínil "m_tsch": Toyota skutečně nabízí na průkaz super slevu, ale rozhodně se nevyrovná tomu příspěvku, takže není tím rozhodujícím kritériem. Zkouším postupně obvolávat některé nabídky, ale zatím to není žádná sláva. Ještě jednou děkuji.

Kua napicu toto :( rad bych pomohl vice ale nemam jak
anonymni

Odeslat příspěvekod saabik 22. 8. 2022 16:44

Když objednám ravku, dostanu slevu 25 % jo?
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Štamgast

Odeslat příspěvekod jjrr 22. 8. 2022 16:56

No to si myslím, že auto na příspěvek pro ZTP musíš mít 10 let, ne jen 7 let, jinak prostě poměrnou část příspěvku vrátíš, ale zase můžeš hned zažádat o příspěvek nový.
jjrr
Poslední varování

Předchozí stránkaDalší stránka